Szukaj FAQ Album

Zamknięty przez: Bodzio 2009-09-26, 14:59
Autor Wiadomość
gff
Wysłany: 2009-09-09, 15:51   Fuszerka lakiernika?
0
UP DOWN

W maju oddaÂłem auto do blacharza i lakiernika gdzie robione byÂły m.in. zgnite ranty nadkoli, tylny pas, progi i tylna klapa.
Od pocz¹tku nie wszystko mi sie podoba³o ale przymkn¹³em oko. Ale dzisiaj widzê m.in:

1. Tylny dolny pas: nierĂłwno poÂłoÂżony baran w dwĂłch miejscach (tu akurat pan lakiernik siĂŞ przyznaÂł do bubla):

2. Wg mnie za sÂłabo pokryty farbÂą tylny pas (lakiernik stwierdziÂł Âże na baranku tak wÂłaÂśnie sÂłabawo pokrywa i drugiej warstwy siĂŞ nie kÂładzie). Na zdjĂŞciu nie widaĂŚ tego dobrze:

3. Przy listwie dachowej lekko odpryskuje lakier (lakiernik chyba nie ÂściÂągaÂł tej listwy malujÂąc bok auta a wydaje mi siĂŞ, Âże powinno siĂŞ ÂściÂągaĂŚ takÂą listwĂŞ):

4. Na tylnej klapie wokó³ spryskiwacza szyb oraz wokó³ lampek oœwietlaj¹cych rejestracjê zauwa¿y³em malutkie pêcherzyki (takie "babolki"). Na zdjêciu ma³o to widaÌ ale s¹. Wg mnie trochê za wczeœnie coœ takiego wysz³o jak po 4 miesi¹cach od lakierowania. Niby nic ale wg mnie po zime mo¿e z tego wyjœÌ coœ wiêkszego:

5. No i pod rejestracj¹. Pan lakierniczy nie œci¹gn¹³ mocowaù na rejestracjê. No i teraz to popêka³o. Mo¿e tak ma byÌ. Wg mnie fucha jakich ma³o. Do tego na œrodku pod rejestracj¹ jest pêkniêty lakier:

ProsiÂłbym Was- szczegĂłlnie tych obeznanych w temacie lakiernictwa- czy jechaĂŚ do faceta i go konkretnie zje....ĂŚ czy tak po prostu wyglÂąda w Polsce lakierowanie i to ja jestem tylko przewraÂżliwiony.

DziĂŞki... Pozdrawiam...

adams90-90 
Wysłany: 2009-09-09, 16:01   
0
UP DOWN

Zalezy czy to byl lakiernik czy "lakiernik" po ile placiles za element bylo robione w garazu czy w prod\fesjonalnej lakierni

gff
Wysłany: 2009-09-09, 16:44   
0
UP DOWN

No wiĂŞc lakiernik "licencjonowany"- normalny zakÂład z komorÂą do suszenia i jak na moje laickie oko to wyglÂądaÂło tam wszystko przyzwoicie. Cena za element u lakiernika: 200 zÂł

gola 
Wysłany: 2009-09-09, 20:41   
0
UP DOWN

gff napisał/a:
... Cena za element u lakiernika: 200 zÂł

no to za te pieniadze kolego...
jakosc idzie w parze z cena ;)

baqo 
Wysłany: 2009-09-09, 21:46   
0
UP DOWN

ja to ju¿ nawet nie wzi¹³bym takiej roboty. klientowi by to siê nie o p ³ a c a ³ o . ludzie czêsto po tym ,jak tu widzê na forum sami sobie robi¹ takie rzeczy . wtedy maj¹ solidnie i bez pretensji do nikogo ¿e mu zchrzanili. :idea:

camel
Wysłany: 2009-09-22, 15:10   
0
UP DOWN

Jak siê podj¹³ roboty w takiej cenie to jego problem, wg mnie spartolone i powinno byÌ poprawione - to pêkniecie pod rejestracj¹ to lipa przecie¿ jakich ma³o.

mebArth 
Wysłany: 2009-09-22, 17:40   
0
UP DOWN

Za te pieni¹dze to masz to co widzisz. jakbys p³aci³ jak we Fordzie w krakowie po 900/el. to bys mia³ i gwarancjê i orygina³ i jakoœÌ. Za 200 to masz co masz. Nie rób wiochy u lakiernika bo Ci powie to samo co ja.
wg mnie temat jest do zamkniĂŞcia bo pierwszy post mĂłwi wszytsko.

Bodzio 
Wysłany: 2009-09-26, 14:59   
0
UP DOWN
--B_C_G--

mebArth, ÂŚwiĂŞta prawda :spoko:

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » Off Topic

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi