Autor |
Wiadomość |
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2009-09-25, 18:34 Maska
|
0
|
|
|
Ăwicz ĂŚwicz ĂŚwicz :D

|
Panowie mam pare pytaĂą.
Sytuacja wyglada tak ze moj znajomy wie ze niekiedy coc maluje, i zapytaÂł sie mnieczy mu niepomaluje jego maski z cordoby, miaÂł wybuch z instalacji gazowej i farba mu odpadÂła z maski, tzn w takim jednym miejscu obszar 10x10 cm. Chce ja caÂła pomalowac,zadne zaprawki.
Jakim papierem ja zmatowac przed podkÂładem ?
Jakim podkÂładem norma akryl czy epoksyda ?
PodkÂładem jechac caÂła maske ?
Czy tylko miejsce gdzie odpadÂła farba ?
Pozdro mÂłody19 |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2009-09-25, 19:54
|
0
|
|
|
|
jaki to lakier akryl czy metalik? jeœli reszta maski chodzi mi o lakier jest ok to nie musisz podk³adowaÌ ca³ej maski tylko matowisz obszar uszkodzony ewentualnie szpachla jesli jest taka potrzeba. podk³ad k³adz troszkê szerzej ni¿ zmatowiony obszar . potem ucierasz ca³¹ maskê tylko tak aby nie przetrzeÌ podk³adu do blachy i lakierujesz |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2009-09-25, 20:49
|
0
|
|
|

|
Czerwony metlik, farba odprysÂła chyba do podkÂładu tak mi sie wydaje, ale szpachli na to nietrzeba bedzie chyba dawac. Jakim papierem to zamtowic prrzed tym podkÂładem ? |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2009-09-25, 20:59
|
0
|
|
|
|
waÂżne ÂżebyÂś skonczyÂł na 220 |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-09-27, 16:30
|
0
|
|
|
|
i daj czarny podkÂład albo bardzo bardzo szary |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2009-10-04, 14:02
|
0
|
|
|

|
Panowie maska gotowa,
maly scenariusz pracy :
tak wygladaÂła maska na poczatku,
jest tam ten odprysk farby, zmatowaÂłem dalem podklad w miejsce odprysku a potem na caÂła maske
przed baza koloru dalem spec. baze umieszana pod ten kolor czerwony bo podobno czerwony zle kryje i trzeba byÂło dac taki badziew jeszcze
tu juz jest w kolorze,
zestawik do polerowania
po wypolerowaniu
no i gotowe
uzywaÂłem farb du pont'a, kuzyn dobieraÂł mi laserowo kolor, polerowalem pasta firmy mirka polarshine na sucho biala gombka dobrze poszÂło, pozniej mleczko sonax.
Powiedzcie czy widac ze byÂło caÂłe auto polerowane ? Oprucz zderzakĂłw i dachu, polerke miaÂłem 1 raz w rekach i wg. mnie jest super, Âładne i gÂładkie |
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2009-10-04, 14:45
|
0
|
|
|
|
ZacznĂŞ od tego Âże najbardziej spodobaÂł mi siĂŞ... napis MONSTER GARAGE
WyszÂło fajnie ale widaĂŚ Âże byÂł caÂły polerowany bo normalnie to siĂŞ tak auta nie bÂłyszczÂą, zwÂłaszcza czerwone Powiedz jak ci siĂŞ tÂą mirkÂą polerowaÂło? Nie wyszÂły po niej hologramy? |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2009-10-04, 14:58
|
0
|
|
|

|
Hehe w tym garazu dziaÂły sie juz rĂłzne monster cuda i tak mu zostaÂło
Jak sie polerowaÂło no szÂło dobrze, fajnie nic ta pasta niebrudzi czarnych plastikĂłw, wypolerujesz i poprostu do tego momentu az masz tylko lekki kurz po tej pascie.
Hologramy, teraz mi powiedz coto znaczy bo nie wiem kompletnie, moze chodzi o takie tory jak jedziesz polerka to potem po gabce zostawaja takie tory, jesli chodzi oto to zostawaÂły w zaleznosci jak dÂługo polerowaÂłes, ale byÂło je widac, ale potem wszytsko pieknie zeszÂło po mleku sonax. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-10-05, 18:28
|
0
|
|
|
|
ja polerowaÂłem Mikrka na sucho, wg mnnie bardzo dobra rzecz i taĂąsza chyba od 3M i mozna kuopic w tubklach 250ml. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2009-10-05, 18:45
|
0
|
|
|
|
Cytat: | trzeba by³o dac taki badziew jeszcze | nie badziew ,tylko odpowiedni¹ szaroœÌ widmow¹ w postaci pierwszej warstwy bazy . w DP value shade VS. |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2009-10-05, 22:27
|
0
|
|
|

|
no ja wiem wiem kuzyn mi to tlumaczy³ po co to bedzie, napisalem ogó³em |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2009-10-05, 22:28
|
0
|
|
|

|
mebArth napisał/a: | ja polerowaÂłem Mikrka na sucho, wg mnnie bardzo dobra rzecz i taĂąsza chyba od 3M i mozna kuopic w tubklach 250ml. |
no w 250 ml tubkach jest i koszt 25 zÂł |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-10-06, 17:55
|
0
|
|
|
|
Tak ale jak nie masz przemiaÂłu to po co Ci 1L pasty? |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2009-10-06, 21:27
|
0
|
|
|

|
nierozumie... jaki litr czy ja gdzie napisaÂłem ze mam litr pasty ?:O
ja tylko napisaÂłem jaki koszt jest za 250 ml...
oco chodzi ? |
|
|
|