Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
adrian1989
Wysłany: 2009-09-27, 20:49   kompresor bodge orlik wan abac ??
0
UP DOWN

witam ktĂłry kompresor wedlug was zakupic do 2800 gĂłra 3000 ? mam pare na oku ; http://motoallegro.pl/ite...row_okazja.html

http://motoallegro.pl/ite..._abac_200l.html

http://motoallegro.pl/ite..._niemiecka.html

http://motoallegro.pl/ite...dwutlokowy.html

tego bodge mam dosc blisko ,ale zastanawiam sie czy nie lepszy polski wan albo orlik czeski bodajrze niechce problemu z pozniejszym serwisem takiego kompresora ktĂłry wedlug was najlepiej wybrac

jzagaja
Wysłany: 2009-09-27, 20:58   
0
UP DOWN
Jacek

Ja mialem pozyczonego Orlika PKS17/150 i jest nie do zdarcia. Troche sika olejem do butli jesli sie naleje oleju powyzej polowy wskzanika - moze ma owal nie wiem. Moglbyby byc troche cichszy a tak to z serwisem nie ma problemu. Bardzo ciezki!

adrian1989
Wysłany: 2009-09-30, 19:22   
0
UP DOWN

jutro jade obejrzec tego bodge jesli bedzie oki to chyba wezme a jak nie to wezme orlika moze ale kurierem to nie wiadomo w jakim stanie , a na jakich kompresorac wy pracujecie moze podpowie mi ktos co najlepiej wybrac tak gĂłra do 3000zÂł?

timek
Wysłany: 2009-09-30, 23:04   
0
UP DOWN

http://moto.allegro.pl/it...row_gg_610.html

Gdyby to poszÂło za te pieniÂądze to wg mnie nie ma lepszego wyboru .

domagalka 
Wysłany: 2009-10-02, 18:39   
0
UP DOWN

adrian1989 napisał/a:
http://motoallegro.pl/ite..._niemiecka.html

Ja myœle ¿e to bedzie najlepszy wybór, te ca³e ABAC to siano. Wiem bo mam i tylko czekam na wieksze pieniadze ¿eby tylko zmieniÌ. ABAC-a mam 2 lata i boje sie za ka¿dym razem gdy go w³¹czam ¿eby siê nie posypa³ w czasie roboty.

pio_len
Wysłany: 2009-10-02, 20:32   
0
UP DOWN

Kolego domagalka a jaki model masz tego abaca i ile lat ju¿ pracuje jakie s¹ z nim problemy. Pytam bo zastanawiam siê nad kupnem takiego kompresora i z potka³em siê z pozytywnymi opiniami u¿ytkownicy pisali ¿e jeœli siê nie przeci¹¿a kompresora to pochodzi d³ugie lata.Trzeba te¿ dbaÌ o wymianie filtrów i olei .

lukasz509
Wysłany: 2009-10-02, 22:26   
0
UP DOWN

ja mam kupczyka abaca modelgg550 butla 200 stopieĂą sprĂŞzania 2 i tÂłoki 2 i sprawuje sie bardzo dobrze zero broblemĂłw z nim polecam

marer 
Wysłany: 2009-10-03, 07:05   
0
UP DOWN

Witam
Ja rĂłwnieÂż motam siĂŞ z wyborem kompresora i doszedÂłem do wniosku Âże sam sobie zrobiĂŞ.
BudujĂŞ 2 kompresory rĂłwnoczeÂśnie zobaczymy ktĂłry bĂŞdzie lepszy.
Jeden bĂŞdzie zrobiony na bazie silnika spalinowego , a konkretnie silnika od maluch.
Wydaje mi siĂŞ Âże powinien zdaĂŚ egzamin poniewaÂż silnik ma smarowanie przez pompĂŞ a to siĂŞ liczy no i 650 pojemnoÂści czyli przy 1000 obrotach teoretycznie powinien dawaĂŚ 650 litrĂłw.

Drugi kompresor natomiast kupi³em za 150 z³ i jest on praktycznie nie chodzony jest to model A-50. ma wydajnoœÌ oko³o 900 litrów na minutê.

Kompresor z silnika z malucha bĂŞdzie miaÂł zbiornik 200 litrĂłw a ten drugi 300.

Co myÂślicie o tych kompresorach ?
Czy nadadzÂą siĂŞ.
KtoÂś widziaÂł moÂże podobne wynalazki ?

MoÂże ktoÂś spotkaÂł siĂŞ takimi wynalazkami ? ProsiÂłbym a jakieÂś opinie.

Do³¹czam fotki.

maluch.jpg
Kompresor z silnika od malucha
Plik ściągnięto 2436 raz(y) 107.68 KB

A50.jpg
To jest tylko zdjĂŞcie z netu ale taki agregat mam.
Plik ściągnięto 403 raz(y) 49.51 KB

pio_len
Wysłany: 2009-10-03, 07:36   
0
UP DOWN

Ten drugi wygl¹da obiecuj¹co jeœli nie bêdzie bra³ oleju . Ale jeœli by z nim by³o coœ nie tak to wola³bym go wyremontowaÌ i wtedy masz kompresor z prawdziwego zdarzenia a nie jakiœ tam silnik .Poza tym kompresor tej wydajnoœci kosztuje ponad 2000 tys z³ ( sam agregat ) .Ja mam podobny problem ale przy tej cenie 150z³ nie zastanawia³bym siê . Za te 150 kupi³eœ ca³oœÌ to co na zdjêciu czy sam agregat .

marer 
Wysłany: 2009-10-03, 10:36   
0
UP DOWN

Za 150 zÂł kupiÂłem sam agregat

lukasz509
Wysłany: 2009-10-03, 12:51   
0
UP DOWN

ten pomysÂł z silnikiem od malcana jest dobry na youtube jest pokazany taki i mĂłiÂą ze super sie sprawuje wiec chyba warto

pio_len
Wysłany: 2009-10-03, 13:33   
0
UP DOWN

MoÂże i taki kompresor z malucha dobrze siĂŞ sprawuje ale znajdÂź zdrowy silnik Âżeby nie braÂł oleju , od razu trzeba robiĂŚ remont a to podnosi koszta .Morze i dobrze siĂŞ sprawuje ale jak ktoÂś uÂżywa go raz w tygodniu napompuje koÂło to bĂŞdzie chodziÂł i chodziÂł ale do uÂżytku profesjonalnego to chyba nie za bardzo . Wole daĂŚ 1500 zÂł kupiĂŚ jakiÂś porzÂądny agregat i mieĂŚ ÂświĂŞty spokĂłj .

marer 
Wysłany: 2009-10-03, 14:09   
0
UP DOWN

Jak widaĂŚ ten silnik moj od maluch jest przerobiony.
GÂłowica oryginalna jest wyrzucona a zaÂłoÂżona gÂłowica od sprĂŞÂżarki od jelcza.
WidziaÂłem taki kompresor w trakcie pracy.
GoœÌ ma zbiornik 200 litrów i przy obrotach sprêzarki 900 potrafi ten zbiornik do 8 atmosfer nabiÌ w 3 nieca³e minuty.
Wydaje mi siĂŞ Âże to jest bardzo dobry wynik .
Ma rĂłwnieÂż kompresor kupiony za 4 tysiÂące ale go nie uÂżywa bo twierdzi Âże ten z malca lepiej mu siĂŞ sprawuje i chodzi mu juÂż 5 lat bez Âżadnej usterki.
Dodam jeszcze Âże malo ktĂłry kompresor ma smarowanie ciÂśnieniowe za pomocÂą pompy oleju a z malucha wÂłaÂśnie ma.

Dlatego nie skreÂślaÂłbym od razu takiego projektu bo naprawdĂŞ jest dony polecenia.

lukasz509
Wysłany: 2009-10-03, 16:42   
0
UP DOWN

no wÂłaÂśnie teÂż tak myÂśle jak sie go dobrze zrobi to bedzie sÂłuÂżyÂł dobrze

domagalka 
Wysłany: 2009-10-03, 18:49   
0
UP DOWN

Napewno bêdzie lepszy ten z malczana od tych szajsów z ABACa mam ABACa go od dwóch lat i filtr zmienia³em ju¿ z 4 razy olej 2 razy i na ko³ach pasowych ma oko³o 1000obr a powinien mieÌ1400 to u mnie itak podnios³em mu ¿ywotno¹œÌ. Za te pieniadze to jest du¿o lepszy sprêt
http://moto.allegro.pl/it..._sprezarka.html
Chocia¿ sprzet ma jak¹œ renomê. Ja ju¿ abaca nigdy nie kupiê choÌby za grosze.

lukasz509
Wysłany: 2009-10-03, 19:00   
0
UP DOWN

a jaki amsz model??podaj jakiegoœ linka ja mam kupczyka i an nim jest pompa z abaca i sie sprwuje œwietnie polecaj¹ go wszyscy bo sie œwietnie sprawujê a co ci sie dok³¹dnie dzieje z nim???kumpel mia³ podbiety w warsztcie samochodowo wulkanizacyjnym mechanika itp do instalacji abaca 150litruw baniak i 5lat mu bez niczego s³u¿y³ i dalej by tak by³o tylko kupi³ 300litrowego.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu