Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
malina 
Wysłany: 2009-10-11, 10:07   Moj Fiat 126p 600
0
UP DOWN

Jeden z wielu moich projektĂłw, robiÂłem go przez ostatnie trzy tygodnie wakacji. Poszukam jakiÂś zdjĂŞĂŚ z remontu to wrzucĂŞ. PĂłki co efekt koĂącowy :) . Planuje jeszcze trochĂŞ go dopieÂściĂŚ.

http://www.polskajazda.pl/Samochody/Fiat/126/75884

Na tych zdjĂŞciach lakier wyszedÂł tak trochĂŞ dziwnie moÂże ze wzglĂŞdu na swoistÂą budowĂŞ malucha ;p do poprawienia jest tylko maska, zresztÂą ktoÂś z czujnym okiem siĂŞ dopatrzy.

Ryba 
Wysłany: 2009-10-11, 17:26   
0
UP DOWN

Jak dla mnie to ... sÂłabo/przeciĂŞtnie. Lakier wyglÂąda na "przymulony" - nie ma poÂłysku. Pas przez Âśrodek to rzeecz gustu. Szpachlowanie niedokÂładne (drzwi kierowcy i bÂłotnik lewy z tyÂłu)
:fiu: :blee:

Ale ogĂłlnie mĂłwiÂąc dobrze, Âże dziaÂłasz a auto nie poszÂło na zÂłom !

adams90-90 
Wysłany: 2009-10-11, 18:59   
0
UP DOWN

Halo halo jaka 600! 600 pojemnosc wychodzila porzed rokiem 79 600 powinny miec stare felgi i chrom zderzaki i te auta zasluguja juz na pelna renowacje i takim sku..synom korzy je krzywdza urwam bym jajka bo kocham youngtimery!!

malina 
Wysłany: 2009-10-11, 21:14   
0
UP DOWN

Ryba napisał/a:
Jak dla mnie to ... sÂłabo/przeciĂŞtnie. Lakier wyglÂąda na "przymulony" - nie ma poÂłysku. Pas przez Âśrodek to rzeecz gustu. Szpachlowanie niedokÂładne (drzwi kierowcy i bÂłotnik lewy z tyÂłu)
:fiu: :blee:

Ale ogĂłlnie mĂłwiÂąc dobrze, Âże dziaÂłasz a auto nie poszÂło na zÂłom !

Tak i to sÂą wÂłaÂśnie jego wady, mogÂłem siĂŞ bardziej postaraĂŚ i zrobiĂŚ to lepiej, niestety goniÂł mnie czas przy tym projekcie ;/ lakier w rzeczywistoÂści wyglÂąda o niebo lepiej. Na zdjĂŞciach jest przykurzony i to moÂże dlatego.

adams90-90 napisał/a:
Halo halo jaka 600! 600 pojemnosc wychodzila porzed rokiem 79 600
powinny miec stare felgi i chrom zderzaki i te auta zasluguja juz na pelna renowacje

Wiem jak wyglÂąda 600, ale wiem teÂż co mam wpisane w dowodzie i jaki mam silnik ;)

adams90-90 napisał/a:
i takim sku..synom korzy je krzywdza urwam bym jajka bo kocham youngtimery!!

Tak o mnie uwaÂżasz? bo nie do koĂąca zrozumiaÂłem.

adams90-90 
Wysłany: 2009-10-12, 14:24   
0
UP DOWN

Nie o tobie ale jak widze malucha na chromie ktorego dorwal jakis TJUNINGER to serce sie kraje

malina 
Wysłany: 2009-10-12, 21:27   
0
UP DOWN

Aha, mam to samo... Nie znoszĂŞ gÂłupich nie przemyÂślanych przerĂłbek i bezsensownego niszczenia klasykĂłw.

maciejowski
Wysłany: 2009-10-13, 01:30   
0
UP DOWN

panowie, nie ma siĂŞ co ciÂśnieniowaĂŚ. widaĂŚ, Âże auto w przeszÂłoÂści miaÂło wymienianÂą budĂŞ albo konkretny remont, a z oryginaÂłu zostaÂł papier i wspomnienie.
a co do samego lakierowania to szpachla na lewym boku wyglÂąda strasznie i lakier teÂż jakiÂś chropowaty.
jakie auto taki remont ;P

michalLbn
Wysłany: 2009-10-13, 08:17   
0
UP DOWN

Autko zapewne malowane akrylem. CoÂś mi sie zdaje ze chciaÂłeÂś tego akrylu maÂło zuÂżyĂŚ bo taki przeÂświt na masce to po ciemku nie wiem czy bym zostawiÂł :) . Tak poza tym to za maÂło wylana ostatnia warstwa. JeÂżeli na budzie jest trochĂŞ tej farby to pomyÂśl o lekkiej polerce. Dach powinien bez problemu i przecierek siĂŞ spolerowaĂŚ. Poza tym szacunek za ratowanie malca :spoko:

malina 
Wysłany: 2009-10-14, 22:00   
0
UP DOWN

WÂłaÂśnie maska do poprawienia, zÂłe ÂświatÂło miaÂłem i chyba dlatego moje niedopatrzenie. Jak siĂŞ wypoleruje caÂłe autko to wtedy powinien byĂŚ znacznie lepszy efekt, bo jak pĂłki co to od malowania nic z nim nie robiÂłem prĂłcz uzbrojenia gdyÂż chciaÂłem siĂŞ przejechaĂŚ ;p.

Pierwszy raz w pe³ni samodzielnie robi³em ca³e autko w zasadzie od podstaw, efekt i jakoœÌ mo¿e nie powalaj¹ ale wydaje mi siê ¿e i tak nieŸle wysz³o a kolejne bêd¹ coraz lepsze :D . Dziêki za pozytywne jak i negatywne oceny ;].

ps89
Wysłany: 2009-10-22, 23:54   
0
UP DOWN

moje zdanie na temat szpachli jest ze jak siĂŞ chce coÂś odnowiĂŚ to bez wzglĂŞdu na wszystko powinno siĂŞ to zrobiĂŚ dobrze a nie szybko a co do tych pasĂłw to sory ale ja bym go daÂł w klasyk... ale to jest moje zdanie wiec myÂśl co chcesz :)

kula 
Wysłany: 2009-10-31, 21:03   
0
UP DOWN
konrad

od czegoœ trzeba zacz¹Ì, te¿ próbowa³em na takich sprzêtach moja koncepcja malucha to brak klamek, wlotów, nisko g³adko i przerobiony silnik :spoko:

Bodzio 
Wysłany: 2009-11-01, 14:47   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Czyli "wiejski tuning"... hehehehe ^^

kula 
Wysłany: 2009-11-01, 20:26   
0
UP DOWN
konrad

zobaczyĂŚ dobrze utrzymanego klasyka jakim jest fiat 126p moÂżna u jakiegoÂś dziadka ktĂłry chce zachowaĂŚ legendĂŞ, tu chodzi o przekaz mÂłody Âłeb wsiada do takiego przerobionego malucha i pogina po szutrach ,,szlifujÂąc,, swoje umiejĂŞtnoÂści, bo gdy zarysuje auto ojca to bĂŞdzie musiaÂł sprzedaĂŚ legendĂŞ Âżeby pokryĂŚ lakier... ^^

Bodzio 
Wysłany: 2009-11-02, 12:25   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Tylko takie mÂłode Âłby bez prawa jazdy i pojĂŞcia o bezp. jeÂździe lÂądujÂą na drzewach i nie daj boÂże raniÂąc innych... jak siĂŞ nie ma sprzĂŞtu to siĂŞ nie Âświruje, bo rozpĂŞdziĂŚ kaszlaka moÂżna, ale zatrzymaĂŚ siĂŞ to inna bajka... to jest tak samo jak np w motocrossie... przerabiajÂą wsk, cz-ty itp i skaczÂą, bo majÂą bÂłotniki wyÂżej itp, a prawda jest taka Âże to g... prawda. ByÂł juÂż u mnie taki jeden co przerabiaÂł, to jak raz kiedyÂś wyskoczyÂł, amory odbiÂły tylne przy zeskoku za mocno i wylÂądowaÂł w szpitalu poÂłamany z kierÂą wbitÂą miĂŞdzy twarz i kask... TeÂż lubiĂŞ adrenalinĂŞ, ale na odpowiednim sprzĂŞcie, jakim w moim przypadku byÂła Hania cr125... i szpitala nie byÂło...

shalashaska 
Wysłany: 2009-11-11, 11:12   
0
UP DOWN

Bodzio napisał/a:
Czyli "wiejski tuning"... hehehehe ^^

Popatrz na ten tjuning gdzie goœÌ hammeraitem i pêdzlem pomalowa³ co nie co.

SSA56137.jpg
Plik ściągnięto 136 raz(y) 149.16 KB

SSA56409.jpg
Plik ściągnięto 156 raz(y) 133.59 KB

kondzik 
Wysłany: 2009-11-20, 04:05   
0
UP DOWN

znajomego fiat

a ten Twoj to mi sie srednio podoba, a ten bialy pasek pasuje mu jak...

Tech 
Wysłany: 2009-12-23, 08:39   
0
UP DOWN

Lakierowania moÂże jeszcze nie ma, ale rozmach jest - Fotorelacja ze Szwedzkiego forum.
Fiat 126 med Yamaha R1 MC-motor

kamilmjk 
Wysłany: 2009-12-23, 14:46   
0
UP DOWN

http://www.youtube.com/watch?v=FIMOB2WcUGs

Mniej wiĂŞcej coÂś takiego siĂŞ szykuje:)

Prawie jak Honda

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu