Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
moren 
Wysłany: 2009-10-15, 10:33   rozcieĂączalnik do cieniowania - jakieÂś doÂświadczenia?
0
UP DOWN

czy ktos ma doÂświadczenie w stosowaniu rozcieĂączalnikĂłw do cieniowania?
chciaÂłem siĂŞ ogĂłlnie zorientowaĂŚ czy jest to warte zainteresowania i czy sprawdza siĂŞ w praktyce... Czekam na wypowiedzi w tym temacie. Pozdro

No-limit
Wysłany: 2009-10-15, 12:43   Re: rozcieĂączalnik do cieniowania - jakieÂś doÂświadczenia?
0
UP DOWN

moren napisał/a:
chciaÂłem siĂŞ ogĂłlnie zorientowaĂŚ czy jest to warte zainteresowania i czy sprawdza siĂŞ w praktyce... Czekam na wypowiedzi w tym temacie. Pozdro

Sprawdza siĂŞ tylko trzeba ostroÂżnie aplikowaĂŚ/MgieÂłka,Âżeby lakier nie pociekÂł/.polecam 1: 1 z lakierem na przejÂście i nsam rozc. na stary lakier i przejÂście.

banshee 
Wysłany: 2009-10-15, 15:53   
0
UP DOWN
staram siĂŞ jak mogĂŞ

Zawsze u¿ywam, jak robiê przejœcie na s¹siednim elemencie. Idealnie redukuje gruboœÌ i rozlewa mgie³kê.
Po polakierowaniu wlewam do kubka rozcieĂączalnik i przelatuje miejsce. Trzeba uwaÂżaĂŚ, Âżeby nie przesadziĂŚ z iloÂściÂą aplikacji.
Stosuje tylko do akryli lub bezbarwnego.
Bazy to inna bajka - tutaj uÂżywasz Âżywic dla lepszego rozÂłoÂżenia ziarna.

Ryba 
Wysłany: 2009-10-15, 21:26   
0
UP DOWN

Ja tego uzywaÂłem i tak:
1. NakÂładaj tylko na miejsce zmatowane i zostawiaj sobie trochĂŞ wolnego - nie dojeÂżdÂżaj rozpuchem do koĂąca zmatowanego obszaru, bo potem ci odpadnie w miescu gdzie lakeir byÂł niezmatowiony i bĂŞdzie ciĂŞÂżko wyprowadzic przejÂście.
2. UwaÂżaj, Âżeby nie pociekÂło, bo jest bardzo rzadkie.
3. Mnie zazwyczaj wystarcza 1 lub 2 warstwy

Czy widfaÌ czy nie widaÌ ... ró¿nie bywa. Ja u¿ywa³em sikkens SRA i tak na akrylu nie by³o nic widaÌ do czasu poelrki, ale to nie wina lakeiru, tylko akrylu bo zmieni³ lekko odcieù na jaœniejszy i przejœcia s¹ p³ynne,a el ró¿nicê widaÌ. Na bezbarwnym da siê wstrzelic idealnie.

mebArth 
Wysłany: 2009-10-16, 18:15   Re: rozcieĂączalnik do cieniowania - jakieÂś doÂświadczenia?
0
UP DOWN

moren napisał/a:

bardzo uÂłatwia Âżycie.
na koniec przejscia zeby sie nie bujaĂŚ czy wyjdzie odcinka od klaru/akrylu to sie daje raz na mokro rozcienczalnik do cieniowania.
Jesli cieniuijĂŞ bezbarwny do do resztki klaru dolewam rozcienczalnika do cieniowania w proporcjach 10:1 i przepylam Âłaczenie (moze byc nie matowane/szlifowane) na raz aÂż sie zabÂłyszczy.]
Jak robie wpyÂłke z akrylu to tak samo.
Zaleta taka, ze jak przelize przejscie 2000 na mokro i zagrzeje na polerce to nie ma szans zeby byÂło widac przejscie czy cokolwiek.
Jak robisz bez rozpuchu do wpyÂłek to zawsze masz odciecie albo sie bujasz ze szlifem zeby jego nie byÂło. (odciĂŞcia)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu