Autor |
Wiadomość |
 |
jolerowrc
|
Wysłany: 2009-10-26, 18:02 marszczy sie baza w kilu miejscach
|
0
|
|
|
|
witam mam problem po naÂłozeniu bazy na bÂłotnik wszystko byÂło ok, jednak po niedÂługim czasie w kilku miejscach pomarszczyÂło farbe.dlaczego tak sie dzieje
z gĂłry dziĂŞkuje za pomoc |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2009-10-26, 18:23
|
0
|
|
|
|
MoÂże sÂłabo odtÂłuÂściÂłeÂś, sÂłabe zmatowienie, jakiÂś silikon, moÂże farba olejna gdzieÂś byÂła.
Jest wiele powodĂłw. Napisz coÂś wiĂŞcej to bĂŞdzie lepsza odpowiedz. Jak i czym przemywaÂłeÂś, czy zmatowaÂłeÂś element, coÂś przed bazÂą byÂło kÂładzione. |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2009-10-26, 18:28
|
0
|
|
|

|
Nurglepl napisał/a: | moÂże farba olejna gdzieÂś byÂła | |
|
|
|
 |
jolerowrc
|
Wysłany: 2009-10-26, 21:30
|
0
|
|
|
|
element zostaÂł zmatowiony i przed baza poÂłoÂżyÂłem podkÂład i przemywaÂłem benzyna ekstrakcyjna |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2009-10-27, 06:49
|
0
|
|
|
|
DrCruel napisał/a: | Nurglepl napisał/a: | moÂże farba olejna gdzieÂś byÂła | |
No co?, miaÂłem kiedyÂś taki przypadek, Âże goÂściu daÂł mi zderzak Âżebym go ÂścieniowaÂł (daÂł 100 ml bazy rozrobionej i 300 klaru), ale wczeÂśniej robiÂł zaprawki farbÂą olejnÂą w podobnym kolorze. MieÂłem cieniowaĂŚ, wiĂŞc podkÂładu nie dawaÂłem, tylko te zaprawki przetarÂłem, odtÂłuÂściÂłem i zonk podczas nakÂładania bazy. RobiÂły siĂŞ gĂłry, gdzieniegdzie rybie oczka. Masakra
Przelecia³em ca³oœÌ podk³adem, goœciu kupi³ jeszcze 200 ml bazy i ca³oœÌ by³a baz¹ na podk³adzie i by³o ok. |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2009-10-27, 18:50
|
0
|
|
|
|
By³o przedarcei do starej bazy, nowa baza jak to baza jest mocna i¿re wszystko co ma na drodze. To co masz, zmyj nitrem, szlifnij w³óknin¹ sciern¹ czerwon¹, zapodk¹³duj 1 raz cioenko, drugi raz mokro i na drugi dzien szlifnij i dipowero baza w³asciwa. Tylko nigdzie siê nie przedrzyj do starej bazy. |
_________________ Bart
 |
|
|
|