Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
jolerowrc
Wysłany: 2009-10-26, 18:02   marszczy sie baza w kilu miejscach
0
UP DOWN

witam mam problem po naÂłozeniu bazy na bÂłotnik wszystko byÂło ok, jednak po niedÂługim czasie w kilku miejscach pomarszczyÂło farbe.dlaczego tak sie dzieje
z gĂłry dziĂŞkuje za pomoc

Nurglepl 
Wysłany: 2009-10-26, 18:23   
0
UP DOWN

MoÂże sÂłabo odtÂłuÂściÂłeÂś, sÂłabe zmatowienie, jakiÂś silikon, moÂże farba olejna gdzieÂś byÂła.
Jest wiele powodĂłw. Napisz coÂś wiĂŞcej to bĂŞdzie lepsza odpowiedz. Jak i czym przemywaÂłeÂś, czy zmatowaÂłeÂś element, coÂś przed bazÂą byÂło kÂładzione.

DrCruel
Wysłany: 2009-10-26, 18:28   
0
UP DOWN

Nurglepl napisał/a:
moÂże farba olejna gdzieÂś byÂła
:shock:

jolerowrc
Wysłany: 2009-10-26, 21:30   
0
UP DOWN

element zostaÂł zmatowiony i przed baza poÂłoÂżyÂłem podkÂład i przemywaÂłem benzyna ekstrakcyjna

Nurglepl 
Wysłany: 2009-10-27, 06:49   
0
UP DOWN

DrCruel napisał/a:
Nurglepl napisał/a:
moÂże farba olejna gdzieÂś byÂła
:shock:

No co?, miaÂłem kiedyÂś taki przypadek, Âże goÂściu daÂł mi zderzak Âżebym go ÂścieniowaÂł (daÂł 100 ml bazy rozrobionej i 300 klaru), ale wczeÂśniej robiÂł zaprawki farbÂą olejnÂą w podobnym kolorze. MieÂłem cieniowaĂŚ, wiĂŞc podkÂładu nie dawaÂłem, tylko te zaprawki przetarÂłem, odtÂłuÂściÂłem i zonk podczas nakÂładania bazy. RobiÂły siĂŞ gĂłry, gdzieniegdzie rybie oczka. Masakra

Przelecia³em ca³oœÌ podk³adem, goœciu kupi³ jeszcze 200 ml bazy i ca³oœÌ by³a baz¹ na podk³adzie i by³o ok.

mebArth 
Wysłany: 2009-10-27, 18:50   
0
UP DOWN

By³o przedarcei do starej bazy, nowa baza jak to baza jest mocna i¿re wszystko co ma na drodze. To co masz, zmyj nitrem, szlifnij w³óknin¹ sciern¹ czerwon¹, zapodk¹³duj 1 raz cioenko, drugi raz mokro i na drugi dzien szlifnij i dipowero baza w³asciwa. Tylko nigdzie siê nie przedrzyj do starej bazy.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu