Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Dawid1989 
Wysłany: 2009-11-02, 05:22   Ogrzewanie a dokÂładnie ciecz w ukÂładzie
0
UP DOWN

Panowie KupiÂłem piec do centralnego ktĂłry bĂŞdzie staÂł poza garaÂżem w osobnym pomieszczeniu.Wiadomo jak to w garaÂżu jak sie pali to jest ciepÂło ale w nocy zwykÂła woda zamarznie w rurkach i grzejnikach i wydatek gotowy.WymyÂśliÂłem Âże caÂły ukÂład zaleje pÂłynem chÂłodniczym.Lecz moÂże koledzy wiecie co spokojnie zastÂąpiÂło by drogie borygo :blee: Nie wiecie czasem jak sie zachowuje pÂłyn do spryskiwaczy w wysokiej temp???TrochĂŞ to hardcorowe ale tanie :> ProszĂŞ o rady :)

robi
Wysłany: 2009-11-02, 08:03   
0
UP DOWN

Wydaje mi siĂŞ Âże pÂłyn do spryskiwaczy jest na alkoholach i bĂŞdzie szybko odparowywaÂł

baqo 
Wysłany: 2009-11-02, 08:41   
0
UP DOWN

wlej kilka koncentratĂłw :idea:

przemo1972 
Wysłany: 2009-11-02, 13:21   
0
UP DOWN

Jest specjalny plyn do piecow CO wiele tanszy od borygo na bazie glikolu etylenowego.Pytaj w sklepach hydraulicznych lub u dystrybutorow piecow CO.

jacenty 741
Wysłany: 2009-11-02, 16:42   
0
UP DOWN

A mo¿e po prostu zastosuj pompê obiegow¹ w uk³adzie,a do tego ma³¹ grza³kê na 230V,która nawet po wygaœniêciu pieca nie pozwoli wodzie zamarzn¹Ì,zw³aszcza wodzie bêd¹cej w ruchu.

glover
Wysłany: 2009-11-02, 22:11   
0
UP DOWN

Popatrz na allegro na pÂłyny do ukÂładĂłw klimatyzacji, pomp ciepÂła czy kolektorĂłw sÂłonecznych
http://www.allegro.pl/ite...arny_solar.html
http://allegro.pl/item759...ikol_najta.html

Dawid1989 
Wysłany: 2009-11-02, 22:25   
0
UP DOWN

DziĂŞki Panowie za pomoc :spoko: Pompa i tak bĂŞdzie zastosowana.Dzisiaj dowiedziaÂłem sie ze zalewajÂą starym olejem ,ale coÂś mi sie to nie widzi :roll:

przemo1972 
Wysłany: 2009-11-03, 13:14   
0
UP DOWN

Dawid1989 napisał/a:
DziĂŞki Panowie za pomoc :spoko: Pompa i tak bĂŞdzie zastosowana.Dzisiaj dowiedziaÂłem sie ze zalewajÂą starym olejem ,ale coÂś mi sie to nie widzi :roll:

Dokladnie, spotkalem sie nawet ze stosowaniem oleju transformatorowego, ale ruszta czasami sie przepalaja :cool:
Polecilbym Ci drugi link, cena nie jest zla, to koncentrat 1/3 a wiec z 30l masz 90l chlodziwa.

Dawid1989 
Wysłany: 2009-11-03, 22:53   
0
UP DOWN

Ludzie kombinujÂą ^^ Jak juÂż bĂŞdĂŞ miaÂł kupowaĂŚ to ten ze 2 linku. Jeszcze raz,wielkie dziĂŞki za pomoc

pawelc 
Wysłany: 2009-11-05, 07:48   
0
UP DOWN

Powiem Ci Âże u mojego ojca na warsztacie teÂż nie jest caÂłodobowo ogrzewane i jakoÂś ani razu nic nie zamarzÂło -zostawia siĂŞ tylko pompkĂŞ na noc i dajĂŞ radĂŞ z tym Âże przewaÂżnie do 19-stej jest ogrzewane ,teÂż myÂśleliÂśmy nad zastosowaniem jakiegoÂś Âśrodka niezamarzajÂącego ale po przeanalizowaniu Âże na starÂą instalacjĂŞ nie ma sensu zostaÂło tak jak jest i od kilku dobrych lat nic siĂŞ zdarzyÂło a byÂły juÂż mrozy nawet ponad 20-stopniowe ,wszystko wedÂług mnie zaleÂży na pewno teÂż od pojemnoÂści ukÂładu czym ona mniejsza tym szybszy spadek temperatury i od przenikalnoÂści cieplnej Âścian ..

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi