Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Ari29
|
Wys³any: 2009-11-09, 09:37 Pytanie baza
|
0
|
|
|
|
Witam
Moze ktos mi podpowie mam do pomalowania czesc elementu chodzi mi dokladnie jak zrobic zeby nie bylo widac ³±czenia starej bazy z nowa przy malowaniu bezbarwnym zakoncze rozpuszczalnikiem do cieniowania z tym nie mam problemu ale z ta baza nie zawsze mi wychodzi czy jest moze jakis sposob czy to kwestia wprawy |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2009-11-09, 15:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Now± bazê zrób w 3 warstwach,ka¿d± kolejn± nieco szerzej,ostatni± zrób,jak siê to czasami mówi,miote³k± w stronê starej bazy,czyli wykonuj±c taki ruch jak przy zamiataniu,¿eby przej¶cie by³o stopniowe, i ¿eby wygubiæ ewentualne ró¿nice w odcieniach.Mo¿esz te¿ miejsce przej¶cia zapruszyæ z wiêkszej odleg³o¶ci,zawsze jednak gubiæ kolor nale¿y w kierunku starej bazy. |
|
|
|
|
Ari29
|
Wys³any: 2009-11-09, 16:40
|
0
|
|
|
|
ok dzieki za podpowiedz jak robilem drzwi do polowy do zalamania blachy to nie bylo widac ale ostatnio robilem czesc maski i bylo troche widac mysle ze to kwestia w wprawy |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-11-10, 17:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
Ari29 napisa³/a: | ok dzieki za podpowiedz jak robilem drzwi do polowy do zalamania blachy to nie bylo widac ale ostatnio robilem czesc maski i bylo troche widac mysle ze to kwestia w wprawy |
To jest kwestia izolacji przeszlifowanej warstwy bezbarwnego/klaru/.Po³o¿y³e¶ podk³ad akr.na przeszlify?I ewenualnie miêdzywarstwê o odpowiednim VS I ostatnie,tak do cieniowania trzeba mieæ wyczucie /rêka ,pistolet,gêsto¶æ lakieru/. |
|
|
|
|
Ari29
|
Wys³any: 2009-11-10, 22:41
|
0
|
|
|
|
By³ dany podk³ad akrylowy cieniowanie po bezbarwnym nawet mi wychodzi tylko z ta baza czasem nie wyjdzie tak jak nalezy ale jeszcze potrenuje moze bedzie lepiej |
|
|
|