Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
michalLbn
Wysłany: 2009-09-10, 12:32   MĂłj citroen Zx- kapitalka
0
UP DOWN

No to teraz koledzy ja siê pochwalê autem które na raty robi³em ca³e lato. Robi³em go w miêdzyczasie robi¹c jednoczeœnie auta klientów, ale od pocz¹tku. W PaŸdzierniku 2008 sta³em siê posiadaczem citroena zx 2.0i 16v 155KM. Rocznik 1993. Auto wynios³o mnie naprawdê œmieszne pieni¹dze, wiec warto by³o do niego do³o¿yÌ trochê kasy. Zacz¹³em nim jeŸdzic i poczu³em ¿e to auto dla mnie. By³o zaniedbane serwisowo jak i lakier by³ w fatalnym stanie. Zacz¹³em wymieniaÌ na nowe: przeguby, ³¹czniki stabilizatora, koùcówki, sworznie, silentblocki, belkê tyln¹ od citroena xsary 2.0 vts, mechanizm zmiany biegów, szybê czo³ow¹, olej, termostat, p³yn, paski, tarcze, klocki. Auto zaczê³o jeŸdziÌ jak marzenie. Teraz jeszcze wymieniam hamulce z przodu na jeszcze wiêksze od xsary vts. W maju zdecydowa³em siê aby polakierowac ca³e auto poniewa¿ na tylnym prawym b³otniku pêka³a szpachla, drzwi mia³y niewielkie wgniotki, nak³adki body kit by³y porysowane, zderzak przeni popêkany, a jedynym dobrym elementem by³a tylna klapa. Maska nadal czeka na wymianê bo ta czarna ma korozjê. Korozja by³a te¿ na prawym progu i zosta³ on wymieniony. Obecnie lakieruj¹ siê klamki, kompletuje detale i to bêdzie koniec. Na wiosnê bêd¹ ³adne felgi.

Fotki przed, po i z przebiegu prac:

Kiepskiej jakoÂści zdjĂŞcia nie moga oddaĂŚ efektu. Lakier siĂŞ mieni na biaÂło kremowo niebieski. PerÂła deber.
Pozdrawiam!

Ryba 
Wysłany: 2009-09-10, 18:03   
0
UP DOWN

Super robota ;) I wersja tego zx ciekawa, nawet nie wiedziaÂłem, Âże takie robili. Poza tym ostro poleciaÂłeÂś z kitem na prawym boku :D

Tylko 1 zawsze mnie boli - zmieniasz kolor a pod maskÂą, we wenĂŞtrzu i w bagaÂżniku zostaje stary :nie: WnĂŞtrze, o ile ma wszĂŞdzie dywany i plastiki moÂżna odpuÂściĂŚ, ale resztĂŞ ?

michalLbn
Wysłany: 2009-09-10, 19:11   
0
UP DOWN

MyÂślaÂłem juÂż o polakierowaniu bagaÂżnika. We wnĂŞtrzu nie widaĂŚ nic. Komora silnika bĂŞdzie polakierowana w przyszÂłym roku, bo wtedy zawita prawdopodobnie inny silnik o mocy 167KM. i przy okazji siĂŞ tryÂśnie :) .
Wersja ciekawa. Jest ich w Polsce tylko kilkanaÂście. Full wypas. PeÂłna elektryka i szyber elektryczny, siedzenia kubeÂłkowe, zestaw wskaÂźnikĂłw ze wskaÂźnikami ciÂśnienia oleju i temperatury oleju, 3 ramienna fabryczna kierownica itp. :) . LubiĂŞ go :)

Arbiter
Wysłany: 2009-09-15, 21:19   
0
UP DOWN

Fajnie polakierowany, ale maskĂŞ bedziesz jeszcze lakierowaÂł? Bo troche wyglada jakbyÂś jÂą od innego pojazdu ze schrottu dorwaÂł:(

Ryba 
Wysłany: 2009-09-15, 21:40   
0
UP DOWN

ee mnie nawet ta maska w macie pasuje. Zobacz sobie w necie fotki hond w stylu tuningowym JDM, tam takie bajerki to standard :D

Siekiera
Wysłany: 2009-09-16, 08:25   
0
UP DOWN

Fajnie wyglÂąda ten biaÂły, ostatnio jechaÂłem za biaÂłym ÂświeÂżo pryÂśniĂŞtym Stratusem i teÂż mi siĂŞ widziaÂł. Czasami wystarczy trochĂŞ wysmakowanych dodatkĂłw do autka i zwykÂły biaÂły kolor nabiera ciekawego wyglÂądu.

kamilmjk 
Wysłany: 2009-11-18, 10:56   
0
UP DOWN

Wersja 167HP z maneti marelli? Tych jest kilkanaÂście...zwykÂłych 2.016v jest sporo. Na poczÂątku miaÂłem takÂą cytrynĂŞ...zajebiÂście wygodnie siĂŞ jeÂździÂło, nie byÂło pola, po ktĂłrym by nie przejechaÂł. no i miaÂła ocynk:) a teraz vtec rulez.

BiaÂły pasuje, czarna klapa Âśrednio, ale To Twoje auto. Gratulacje zakoĂączonej pracy

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi