Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
wazzie 
Wysłany: 2009-11-30, 22:11   smietki w klarze
0
UP DOWN

Witam,
Nie ÂżyjĂŞ z lakierowania, jednak ostatnio coraz wiĂŞcej rzeczy przychodzi mi lakierowaĂŚ. na polakierowanej powierzchni pojawiajÂą mi siĂŞ Âśmietki, i o ile malowaÂłem prĂłg, po wstawce, albo jakiÂś inny mniejszy element to nie byÂło to problemem, o tyle ostatnio byÂł to caÂły przĂłd po stÂłuczce. wszystko wyszÂło Âładnie tylko Âże w klarze po wpatrzeniu siĂŞ moÂżna byÂło widaĂŚ jakieÂś syfki, kropeczki, itp. Same kropki przejechaÂłem papierem na wodzie 1000, resztĂŞ 2000, potem fercela G3 i G6 i byÂło juz Âładnie.
Ale moje pytanie brzmi: jak mogê tego unikn¹Ì?
Maluje przewaÂżnie w garaÂżu/warsztacie gdzie warunki dalekie sÂą od sterylnych, Âżadnych filtrĂłw przy kompresorze teÂż nie mam.
Jest to normalne, czy teÂż coÂś robiĂŞ nie tak jak trzeba?

Greg
Wysłany: 2009-11-30, 22:21   Re: smietki w klarze
0
UP DOWN

wazzie napisał/a:
Witam,

Maluje przewaÂżnie w garaÂżu/warsztacie gdzie warunki dalekie sÂą od sterylnych, Âżadnych filtrĂłw przy kompresorze teÂż nie mam.

sam sobie odpowiedziaÂłeÂś- czyste pomieszczenie i powietrze to podstawa.

kalbi 
Wysłany: 2009-12-01, 14:39   
0
UP DOWN

nawet w kabinie lakierniczej zdarzaja siĂŞ Âśmietki (nie tyle co w warunkach garaÂżowych) ale siĂŞ trafiajÂą niestety.

wazzie 
Wysłany: 2009-12-02, 13:14   
0
UP DOWN

Rozumiem ¿e czystoœÌ to podstawa.
Na kompresor mogĂŞ zaÂłoÂżyĂŚ filtr i odwadniacz pod pistolet, ale co z resztÂą pomieszczenia? Jest jakiÂś sposĂłb poza zraszaniem wodÂą ?

pozdrawiam
wazzie

kalbi 
Wysłany: 2009-12-02, 13:37   
0
UP DOWN

mozesz sobie foliê zarzuciÌ na œciany by syf siê nie podnosi³, pod³ogê przed lakierowaniem (2h) pozamiataj. Oklejaj dobrze wszystkie wnêki samochodu sk¹d mo¿e podnieœÌ siê syf. Przed samym po³o¿eniem bazy przedmuchaj samochód oraz elementy lakierowane sprê¿onym powietrzem, dodatkowo elementy potraktuj œciereczk¹ antystatyczn¹ przed lakierowaniem oraz miêdzy ka¿da warstw¹ bazy.

kondzik 
Wysłany: 2009-12-06, 21:48   
0
UP DOWN

jak masz taka mozliwosc to mozesz podloge w garazu woda polac

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu