Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
GMC
Wysłany: 2009-12-12, 18:10   SzpachlĂłwka na plastiki / tworzywa sztuczne
0
UP DOWN

Poszukujê dobrej szpachlówki na plastiki. Mam do polakierowania sporo elementów plastikowych prosto z wtryskarki. Bêd¹ u¿ytkowane na zewn¹trz i mog¹ byÌ nara¿one na delikatne uderzenia a raczej naciski wiêc muszê daÌ dobr¹ szpachlê bo jak zacznie pêkaÌ to mi póŸniej nie dadz¹ takiej roboty :/
TestowaÂłem juÂż kilka.
APP i Troton sÂłabo siĂŞ trzyma przy zginaniu, choĂŚ troton jest bardziej elastyczny.
Roberlo futura teÂż nie przeszÂła prĂłby.
Najlepiej wypad³a PPG iviplast. Bardzo dobra przyczepnoœÌ i elastycznoœÌ ale jest droga.
Jak wstĂŞpnie policzyÂłem przy okazji testowania potrzeba mi ok 40 kg wiĂŞc cenĂŞ muszĂŞ teÂż braĂŚ pod uwagĂŞ.

Co byÂście jeszcze polecili do przetestowania?

tomimoto 
Wysłany: 2009-12-12, 21:00   
0
UP DOWN

Ja uÂżywam Golda na plastik flex szpachel sie chyba nazywa.
TestowaÂłem wczeÂśniej trotona i novola, to wg mnie jest lepszy gold.
Tylko ¿e ja robie g³ównie elementy motocyklowe z ABS-u i PA +PPE. Dobrze sie obrabia, przy u¿ytkowaniu nie pêka i du¿o nie siada.
JakbyÂś jÂą testowaÂł to odpisz jak wypadÂła, to moÂże ja zmienie na coÂś innego

lukas
Wysłany: 2009-12-12, 23:44   
0
UP DOWN

Jak juÂż robisz testy to zrĂłb zginanie w niskiej temperaturze. Idzie zima wiĂŞc bĂŞdzie Âłatwo ;)
Z tym parametrem sÂą najwiĂŞksze problemy.

Ryba 
Wysłany: 2009-12-13, 11:11   
0
UP DOWN

W razie czego nie trac czasu na testowanie Dyny do plastikĂłw - szajs

GMC
Wysłany: 2009-12-14, 23:12   
0
UP DOWN

DziĂŞki za podpowiedzi ;) ZrobiÂłem powtĂłrne prĂłby z tymi szpachlĂłwkami co wczeÂśniej tyle Âże prĂłbki leÂżaÂły przez 2 godziny na dworze. WyszÂło tak jak poprzednio tyle Âże szybciej pĂŞkaÂły lub odskakiwaÂły z wyjÂątkiem ppg, ta byÂła dalej elastyczna tylko ta cena :>

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu