Autor |
Wiadomość |
 |
GMC
|
Wysłany: 2009-12-12, 18:10 SzpachlĂłwka na plastiki / tworzywa sztuczne
|
0
|
|
|

|
Poszukujê dobrej szpachlówki na plastiki. Mam do polakierowania sporo elementów plastikowych prosto z wtryskarki. Bêd¹ u¿ytkowane na zewn¹trz i mog¹ byÌ nara¿one na delikatne uderzenia a raczej naciski wiêc muszê daÌ dobr¹ szpachlê bo jak zacznie pêkaÌ to mi póŸniej nie dadz¹ takiej roboty
TestowaÂłem juÂż kilka.
APP i Troton sÂłabo siĂŞ trzyma przy zginaniu, choĂŚ troton jest bardziej elastyczny.
Roberlo futura teÂż nie przeszÂła prĂłby.
Najlepiej wypad³a PPG iviplast. Bardzo dobra przyczepnoœÌ i elastycznoœÌ ale jest droga.
Jak wstĂŞpnie policzyÂłem przy okazji testowania potrzeba mi ok 40 kg wiĂŞc cenĂŞ muszĂŞ teÂż braĂŚ pod uwagĂŞ.
Co byÂście jeszcze polecili do przetestowania? |
|
|
|
 |
tomimoto
|
Wysłany: 2009-12-12, 21:00
|
0
|
|
|
|
Ja uÂżywam Golda na plastik flex szpachel sie chyba nazywa.
TestowaÂłem wczeÂśniej trotona i novola, to wg mnie jest lepszy gold.
Tylko ¿e ja robie g³ównie elementy motocyklowe z ABS-u i PA +PPE. Dobrze sie obrabia, przy u¿ytkowaniu nie pêka i du¿o nie siada.
JakbyÂś jÂą testowaÂł to odpisz jak wypadÂła, to moÂże ja zmienie na coÂś innego |
|
|
|
 |
lukas
|
Wysłany: 2009-12-12, 23:44
|
0
|
|
|

|
Jak juÂż robisz testy to zrĂłb zginanie w niskiej temperaturze. Idzie zima wiĂŞc bĂŞdzie Âłatwo
Z tym parametrem sÂą najwiĂŞksze problemy. |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2009-12-13, 11:11
|
0
|
|
|

|
W razie czego nie trac czasu na testowanie Dyny do plastikĂłw - szajs |
|
|
|
 |
GMC
|
Wysłany: 2009-12-14, 23:12
|
0
|
|
|

|
DziĂŞki za podpowiedzi ZrobiÂłem powtĂłrne prĂłby z tymi szpachlĂłwkami co wczeÂśniej tyle Âże prĂłbki leÂżaÂły przez 2 godziny na dworze. WyszÂło tak jak poprzednio tyle Âże szybciej pĂŞkaÂły lub odskakiwaÂły z wyjÂątkiem ppg, ta byÂła dalej elastyczna tylko ta cena |
|
|
|