Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mariann
|
Wys³any: 2010-01-04, 14:28 pistolet SATA
|
0
|
|
|
|
witam od jakiego¶ czasu zajmujê siê lakiernictwem, na razie amatorsko ale w miarê mi to ju¿ wychodzi i chcia³ bym sie poradziæ fachowców poniewasz my¶lê o kupnie po¿±dnego pistoletu bo jak uczyæ siê to czym¶ w miarê Sprê¿arê zrobi³em po¿±dn± sam wraz z reduktorami odolejaczami filtrami wstêpnymi i koñcowymi tak ¿e powietrze czyste i du¿o. Zaoszczêdzaj±c na sprê¿arce bo nie musia³em kupowaæ w sklepie postanowi³em kupiæ po¿±dny pistolet. My¶la³em konkretnie o pistoletach sata 3000 i teraz pytanie jaki najlepiej kupiæ ¿eby k³a¶æ ³adnie bazê i akryl ,w miarê uniwersalny bo nie staæ mnie na dwa osobno do bazy i do akrylu , zatem jaki wybraæ hvlp czy RP czy jeszcze inny pozdrawiam marian |
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2010-01-04, 14:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
A jaka masz wydajnosc kompresora?Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bylaby Sata z dysza HVLP.Doskonale spisuje sie do baz konwencjonalnych , wodnych i klaru ale ma duzy pobor powietrza |
|
|
|
|
mariann
|
Wys³any: 2010-01-04, 15:15
|
0
|
|
|
|
wydajno¶æ kompresora ok 600 litrów na minutê |
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2010-01-04, 15:23
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
To smialo mozesz sobie pozwolic na S3000 |
|
|
|
|
mariann
|
Wys³any: 2010-01-04, 15:25
|
0
|
|
|
|
ale hvlp mówisz , a malowa³e¶ RP jak sie on spisuje wiesz pytam bo to galanta inwestycja tak ¿e nie chce zrobiæ b³êdu |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2010-01-04, 15:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
mariann napisa³/a: | ale hvlp mówisz , a malowa³e¶ RP | mam obydwa pistolety. Hvlp - baza, Rp-bezbarwny. Je¶li mia³bym kupiæ 1 do wszystkiego to raczej hvlp. Testowa³em Rp przy bazach i jako¶ ciê¿ko mi siê lakierowa³o ale do bezb. spoko. Natomiast hvlp do baz super a do bezb. taki sobie. Z dwojga jak juz pisalem i tak wybralbym hvlp na 2w1. |
|
|
krystek
|
Wys³any: 2010-01-07, 14:12
|
0
|
|
|
|
Zgadzam siê z koleg± ,,Kalbi" .Sata HVLP jest super do bazy ,ale lakier to raczej trzeba umieæ k³a¶æ ¿eby dobrze wysz³o. Nie wiem co bym wybra³,bo mam dwa- RP do lakieru(oczywi¶cie dysza 1,3).Je¶li wybierzesz HVLP to lakier nak³adaj z bliskiej odleg³o¶ci, max.20 cm 2,0 bara na wej¶ciu i warstwa musi nachodziæ na siebie w po³owie, je¶li RP to lakier mo¿esz k³a¶æ z nieco dalszej odleg³o¶ci-25cm 2,5 bara warstwa na warstwê oko³o 1/3. |
_________________ krystek |
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-01-07, 14:59
|
0
|
|
|
|
"witam od jakiego¶ czasu zajmujê siê lakiernictwem, na razie amatorsko ale w miarê mi to ju¿ wychodzi i chcia³ bym sie poradziæ fachowców poniewasz my¶lê o kupnie po¿±dnego pistoletu bo jak uczyæ siê to czym¶ w miarê Sprê¿arê zrobi³em po¿±dn± sam wraz z reduktorami odolejaczami filtrami wstêpnymi i koñcowymi tak ¿e powietrze czyste i du¿o. Zaoszczêdzaj±c na sprê¿arce bo nie musia³em kupowaæ w sklepie postanowi³em kupiæ po¿±dny pistolet. My¶la³em konkretnie o pistoletach sata 3000 i teraz pytanie jaki najlepiej kupiæ ¿eby k³a¶æ ³adnie bazê i akryl ,w miarê uniwersalny bo nie staæ mnie na dwa osobno do bazy i do akrylu , zatem jaki wybraæ hvlp czy RP czy jeszcze inny pozdrawiam marian"
Wiec drogi kolego kup sobie Sata 2000 HVLP i RP. Za ten komplet zaplacisz tyle samo lub troszke wiecej niz za 1 sztuke Sata 3000.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
kamilbusko
|
Wys³any: 2010-01-07, 20:03
|
0
|
|
|
|
ja mam sate 3000 hvlp . powiem tak do bazy rewelacja do klaru te¿ dobra jak dla mnie (muszê rozkrêciæ dobrze mataria³),ale nie mam porównania do rp |
|
|
|
|
lakierok
|
Wys³any: 2010-01-07, 22:32
|
0
|
|
|