Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Grzesiek_1981 
Wysłany: 2010-01-04, 22:28   Migomat BESTER 1800
0
UP DOWN

witam wszystkich wa³snie dzisiaj by³em w leroy merlin i patrzy³em migi bestera zauwazy³em ze Pó³automat spawalniczy + reduktor gazu MIG 1800 BESTER kosztuje 1739z³ a taki sam drugi tylko bez reduktora Pó³automat spawalniczy MIG 1800 BESTER kosztuje 1598z³ a jeszcze goscio mi mowi³ ze moge wziasc rabat 5% na zakup urzadzenia do domu to czyli 1598Z£ -60z³=1538z³.to jest model z zasilaniem na 230 i 400V ma 2 przewody zasilaj¹ce wyprowadzone z urz¹dzenia, pierwszy na 230V, drugi na 380V,a parametry jego to sa takie
#
NapiĂŞcie znamionowe:
230/400 V
#
PrÂąd spawania:
40 - 160 A
#
PobĂłr mocy:
-
#
Cykl pracy:
0.1
#
Dopuszczalne Âśrednice drutu:
0,6 - 0,8 mm
#
Masa drutu spawalniczego:
5 - 15 kg
#
System chÂłodzenia:
wentylator
#
WyposaÂżenie:
uchwyt spawalniczy
#
Wymiary urzÂądzenia:
890 x 680 x 450 mm
#
Waga:
50 kg
#
Gwarancja:
2 lata

dobra jest jego cena potrzebny by mi byÂł bardziej do blacharki samochodowej bo chce w Viki wymienic progi i reperaturki ale jeszcze musze dokupic kompresor http://www.allegro.pl/ite...r_525l_min.html
wystarczy??
doradzcie w sprawie miga brac czy nie bo jak mam brac chinola za 1000zÂł to wole dopÂłacic 500zÂł i bedzie polski bester.pozdrawiam

Ari29
Wysłany: 2010-01-05, 15:00   
0
UP DOWN

SmiaÂło mozesz kupic bestera uÂżywam wÂłasnie takiego spawaÂłem reperaturki w aucie bez problemu jak i grube zawiasy od drzwi ja uzywam tylko na 400V cienkie rzeczy tez da sie pospawac ale jak kto woli a jeÂśli chodzi o kompresor to tez da rade zalezy teÂż jaki masz pistolet

Grzesiek_1981 
Wysłany: 2010-01-05, 15:27   
0
UP DOWN

witam wÂłasnie nie mam jeszcze pistoleta ani kompresora a pistolet to juz czytaÂłem na foru duzo tego jest doradza taki drugi nie ze zgÂłupiec mozna a mi jest potrzebny taki na poczatek co mugÂłbym pomalowac lakier baza bezbarwnym i podkÂład,wiec musze kupi 2szt i jeszcze jeden do konserwacji do baranka ale to juz wiem jaki.jedno mnie gnebi dlaczego muj kolega uzywa jednego pistoleta do wszystkiego czyli maluje podkÂładem baza bezbarwnym,nom coz czasy sie zmieniaja moze tak trzeba to doradzcie na poczatek jaki na tu na forum znalazÂłem ja goscio malowaÂł 2 tylne bÂłotniki w Vectra i czy te pistolety ktore je uzywaÂł to daÂły rade a kompresor miaÂł 25l podaje linka
http://lakierowanko.info/...ighlight=vectra
pozd prosze odpowiedzi

Ari29
Wysłany: 2010-01-05, 15:48   
0
UP DOWN

Ja tez uzywam jednego pistoletu Sata3000 hvlp do tego kompresor 200l wydajnosc 500l na minute spokojnie pomalujesz jednym pistoletem poszukaj na forum jest duÂżo o pistoletach a co do kompresora to im wiekszy tym lepszy 50l tez mozna pomalowac ale maly element i trzeba bardzo pilnowac cisnienia bo albo zlew albo baran i do tego jeszcze male doswiadczenie rĂłwna sie klapa takÂże pistolet jest waÂżny ale kompresor bardziej

Nurglepl 
Wysłany: 2010-01-05, 15:54   
0
UP DOWN

Witam
OgĂłlnie to fobo uÂżywam obecnie do podkÂładu, bo do bazy i klaru to siĂŞ nie nadajĂŞ. Trzeba sporo polerowaĂŚ.
Polecam Tobie pistolecik przynajmniej Star EVO-t z dyszÂą 1,4 (ok 375 zÂł), albo oszczĂŞdniejszego dla powietrza Air Gunsa 1,3, bo jak masz zamiar kupiĂŚ migomat za 1800, sprĂŞÂżarkĂŞ za 1500, to sÂądzĂŞ Âże masz zamiar zainwestowaĂŚ solidnie, wiĂŞc takie pistolety Ci polecam.
Nie zapomnij teÂż o reduktorze, przewodzie (najlepiej 10 mm w Âśrodku, kupisz go w castoramie za 4,30 zÂł /metr), filtrze powietrza (polecam firmy CKD) no i dla swojego zdrowia proponuje kupiĂŚ maskĂŞ.

Tym star evo-t, czy teÂż Air GunsÂą naÂłoÂżysz bazĂŞ i klar.
Do podkÂładu radzĂŞ kupiĂŚ tani pistolet (przykÂładowo FOBO HP z dyszÂą 2.0, albo 1,8 inni polecajÂą.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu