Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Grzesiek_1981 
Wys³any: 2010-01-07, 00:21   drut i butla jaka???
0
UP DOWN

witam w³asnie znalaz³em miga BESTER 1800 w Leroy merlin jest za 1598z³ jest to pó³automat spawalniczy MIG 1800 3 -fazowy.dospawania drutem stalowym osrednicy0.6-0.8 mm znamionowe napiecie zasilania to230/400 czyli ma dwa oddzielne przewody zasilajace.wtym jest problem ze niema reduktora do gazu i druta. a jaki polecacie drut i reduktor oraz jaka mieszanke gazu do tego bestera bo ja chce jego kupic a pyta³em sie goscia on mi powiedzia³ ze maja manometr oddzielnie i kosztuje 100z³.jak to jest z tym manometrem butla drutem jaki musi byc,ile mnie wyniesie koszt butli druta i reduktora ??sorki ze tak was gnebie ale w necie na stronie firmowej bestera niematego miga z parametrami.i niechce kupic z³ego bo mysle ze to produkt starszy(1800) od 1801.prosze o szczere odpowiedzi

jacenty 741
Wys³any: 2010-01-07, 21:45   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Ja mam 1801,i prawdê powiedziawszy ró¿nice s± raczej kosmetyczne:prze³±cznik zasilania z przodu na tablicy,ale jest to wygodniejsze rozwi±zanie.Faktycznie,1800 zosta³ zast±piony przez 1801,a wiêc mo¿e lepiej kupiæ nowszy model,zw³aszcza,¿e zazwyczaj w cenie ok 1700 mo¿na w marketach znale¼æ z reduktorem i 5-kilogramow± szpul± drutu 0.8(w sklepie nie mniej ni¿ 45 pln).Rachunek ekonomiczny wypada na korzy¶æ 1801.Drut do blacharki raczej 0.6,ale mo¿na spawaæ te¿ 0.8.Jako butli u¿ywam przerobionej ga¶nicy proszkowej 11kg,w warsztacie sprzedaj±cym gazy techniczne taka butla to ok 120 pln za³adowana co2.Nie polecam u¿ywania nieprzerobionej,bo szlag trafi reduktor!

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: