Autor |
Wiadomo¶æ |
|
arbuz92
|
Wys³any: 2010-01-08, 16:29 Expo 110l
|
0
|
|
|
|
Witam
Otrzymalem niedawno swój kompresorek od kuriera.
Mam problemy z jego ustawieniem wiec mam pare pytanek:
1) Zawór bezpieczeñstwa, jego kreceniem co mozna ustawic ?? w prawo ( krecenie ) wiecej czy mnie ?
2) czarna srubka pod przykrywka puszki obok manometru ?? i tez co mozna ustawic za jej pomoca ?? w prawo mniej czy wiecej ??
PZdr
Arbuz92 |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2010-01-08, 18:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Napisz co jest zle i co chcia³bys poprawic?
Zawor bezp ma byc na 10 atm ustawiony fabrycznie a czarna srobka jesli na miekkiej sprezynie to ona jest od zakresu za³ wy³ czyli dajesz na plus to sprezarka nabija do wyzszej wartosci a na minus to cisienie bedzie mniejsze.
Sruba z grub± sprezyn± jest od za³±czenia silnika jak cisnienie spadnie , ale jej krecenie wp³ywa na moment wy³±czenia. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
arbuz92
|
Wys³any: 2010-01-08, 19:06
|
0
|
|
|
|
witam
zadam pytanie czy miales kiedys stycznosc z tym kompresorem ?? chodzi o to ze w tym kompresorze nie ma 2 srub ze sprezynami. jest ten zwor bezbieczenstwa otwiera sie przy 8 barach - niezaleznie od ustawien. i przy tym kompresorze jest tylko jedna mala czarna srubeczka w presostacie i chcialbym sie dowiedziec co mozna nia wyregulowac a drugie to takie pokret³o z kó³kiem ktore trzeba wyciagnac i przekrecic w ktoras strone i tez chcialbym sie dowiedziec co moge za jego pomoc± ustawic.
Pzdr
Arbuz92 |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2010-01-08, 19:30
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
Nie mia³em do czynienia.
Jesli zbyt szybko zawor bezp sie otwiera , bo ona dobija do 8 atm fabrycznie , to trzeba go podregulowac.
Wystarczy tak aby przesta³ upuszczac powietrze przy max cisnieniu.
A jesli chodzi o regulacje to foto najlepiej i jakie masz cisnienie za³ i wy³? |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|