Autor |
Wiadomo¶æ |
|
the,bo
|
Wys³any: 2010-01-25, 12:09 zderzak na g³adko u Passat b5
|
0
|
|
|
|
witam na wiosne bede myslal sobie zmienic zderzaki u mojego passata
chce zmienic te czarne paski (kture pokazalem na zdjeciacz) na gladki zderzak moze nie w 100% tak jak na zdjeciach ale cos podobnego
moje pytanie jest takie co zastosowac do zaslepienia tych dziur i jak potem postepowac
tj jaka zywica to wykanczac czy szpachla ? itp itd
najlepiej krok po kroku
prosze pisac z podpowiedziami
z jak tylko sie ociepli to sie biore za to
uwaga:
niechce kupywac gotowych zderzaków bo mnie najbardziej interesuje jak postepywac z takim problemem a ksztalt zderzaka schodzi na drugi plan
troche wyobrazni i kazdy ksztalt mozna zrobic
pozdrawiam
3 (3).jpeg A TAK BYM CHCIA£ ZEBY WYGLADALO |
|
Plik ¶ci±gniêto 519 raz(y) 151.57 KB |
3 (2).jpeg A TAK BYM CHCIA£ ZEBY WYGLADALO |
|
Plik ¶ci±gniêto 348 raz(y) 152.9 KB |
3 (1).jpeg A TAK BYM CHCIA£ ZEBY WYGLADALO |
|
Plik ¶ci±gniêto 274 raz(y) 136.13 KB |
2.jpg TE PLASTIKI BEDE USUWA£ |
|
Plik ¶ci±gniêto 132 raz(y) 295.25 KB |
1.jpg TE PLASTIKI BEDE USUWA£ |
|
Plik ¶ci±gniêto 213 raz(y) 49.86 KB |
|
|
|
|
|
Fytlon
|
Wys³any: 2010-01-26, 10:03
|
0
|
|
|
|
Ja bym zdj±³ nakladke zaklei³ ¿ywic±, wyrówna³ podszpachlowa³ i pomalowa³ |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2010-01-26, 10:40
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
¯adnej zywicy, bo odleci. Zaspawaæ miejsce po ¶ci±gniêtych listwach i postapiæ zgodnie z technologi± napraw el. z tworzych sztucznych |
|
|
|
|
Wys³any: 2010-01-26, 10:41
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Inaczej siê za to nie zabieraj Szczera rada! Uwierz bo za bajtla robi³em ró¿ne cuda, tylko taka metoda daje jakikolwiek efekt (a jaki-zalezy od wykonania) |
|
|
|
Fytlon
|
Wys³any: 2010-01-26, 16:27
|
0
|
|
|
|
online, zaspawaæ w sensie ¿e w miejsce dziury po³o¿yæ kawa³ek plastiku i stopiæ go do reszty np. za pomoc± siatki?? |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2010-01-27, 18:52
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Fytlon napisa³/a: | online, zaspawaæ w sensie ¿e w miejsce dziury po³o¿yæ kawa³ek plastiku i stopiæ go do reszty np. za pomoc± siatki?? |
wstawiæ odpowiednio przyciête kawa³ki z takiego samego materia³u i zespoiæ za pomoc± lutospawarki lub spawarki do plastiku. ot co! |
|
|
|
Fytlon
|
Wys³any: 2010-01-27, 19:38
|
0
|
|
|
|
nawet nie wiedzia³em ¿e takie urz±dzenia istniej± ;p Ale dziêki za wyja¶nienie |
|
|
|
|
Tribute
|
Wys³any: 2010-01-28, 21:14
|
0
|
|
|
|
Dok³adnie jak kolega napisa³ zaspawaæ , dobrze by by³o ¶ci±gn±æ listwy obci±æ przy krawêdziach ¿eby fajnie siad³o i resztê fanie pospawaæ bo z kawa³ków to siê ojebie.... tylko . Moim zdaniem lepiej kupiæ spawarkê (co¶ taniego , zawsze siê przyda ) trochê elektrod i samemu dzia³aæ to nie takie trudne . Jak chcesz to mogê sprawdziæ czy listwê i zderzak da siê pospawaæ jednym rodzajem plastiku , jak co¶ to pisz przepraszam za OT ale kolega od malowania skuterów te¿ spawa ?? |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2010-01-30, 23:57
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
Cytat: | przepraszam za OT ale kolega od malowania skuterów te¿ spawa ?? |
jestem spawaczem konstrukcji drewnianych./ a oprócz tego plastikow, nierdzewki, stali czarnej, cynkowanej i spawam czasem po imprezie (tzn. heftuje). |
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-01-31, 00:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Pewnie na szkoleniu powiedzieli o BHP ale warto wspomnieæ ¿e przy spawaniu nierdzewki zawarty w niej chrom mo¿e przechodziæ w postaæ na szóstym stopniu utlenienia który jest wysoce rakotwórczy przez inhalacjê - idealnie gdy paruje w wysokiej temp. spawu
Ocynk juz lepiej ale toksyczny przez inhalacjê.
Tak¿e wentylacja przede wszystkim. |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2010-01-31, 14:08
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
crystal napisa³/a: | Pewnie na szkoleniu powiedzieli o BHP ale warto wspomnieæ ¿e przy spawaniu nierdzewki zawarty w niej chrom mo¿e przechodziæ w postaæ na szóstym stopniu utlenienia który jest wysoce rakotwórczy przez inhalacjê - idealnie gdy paruje w wysokiej temp. spawu
Ocynk juz lepiej ale toksyczny przez inhalacjê.
Tak¿e wentylacja przede wszystkim. |
szkolen bhp to ja nie mia³em, no chyba, ze w szkole.
ale to nie znaczy, ze nie wiem tego, o czym piszesz. nierdzewka jak i ocynk, tak jak piszesz, s± okropne w skutkach dla niedoswiadczonego spawacza, robi±cego pare godzin (albo i caly dzien w czyms takim) w zamknietym pomieszczeniu.
Koles mi kiedys powiedzia³, ze te nasze lakiery przy takim spawaniu (oczywiscie ta sama czestotliwosc wyk. czynnosci) to nic... |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-01-31, 16:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
online napisa³/a: | te nasze lakiery przy takim spawaniu (oczywiscie ta sama czestotliwosc wyk. czynnosci) to nic... |
To prawda niestety.
Z rozpuszczalników to chyba tylko benzen mo¿e siê równaæ z parami cr6, na szczê¶cie nie wystêpuje w farbach. |
|
|
|
|
maryl24
|
Wys³any: 2010-01-31, 21:23
|
0
|
|
|
|
tak jak mówi± we¼ troche plastiku i zaspawaj sobie te miejsca po listwach jak to masz zderzaki z pasata to potrzebujesz plasti o symbolu PP i topniki te o symbolu PP i oczywiscie niz zaczniesz to wszystko spawac zdrap sobie lakier gdzie bedziesz topi³ ten plaski i nie radze ci kleic to jakas siatka |
|
|
|
|
Tribute
|
Wys³any: 2010-02-02, 19:51
|
0
|
|
|