Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Leonrasta
|
Wys³any: 2010-01-29, 02:10 DeVilbiss, przerywa i cofa powietrze do zbiorniczka
|
0
|
|
|
|
witam
mam problem z DeVilbiss, u¿ywany od jaki¶ 8 mie¶, ostatnio zaczo³ g³upieæ tzn.:
Strumieñ podczas podk³adowania (bo do tego go u¿ywam) jest przerwany, a do zbiorniczka cofa siê powietrze( w formie bombli), zazwyczaj tak siê zachowywa³ gdy by³ przypchany.
Po wyczyszczeniu obiaw mija³, natomiast teraz obiaw nie ustaje mimo gruntownego czyszczenia.
Czy ktos mo¿e wyja¶niæ co jest przyczyn±? |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-29, 08:53
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Przyczyna jest prosta ... to DeVilbiss ! |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Siekiera
|
Wys³any: 2010-01-29, 09:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 988
|
Jak dzia³a³ wcze¶niej to znaczy ¿e to nie problem w konstrukcji czy wykonaniu pistoletu a raczej co¶ siê sta³o w trakcie u¿ytkowania. |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-29, 13:57
|
0
|
|
|
|
Siekiera napisa³/a: | Jak dzia³a³ wcze¶niej to znaczy ¿e to nie problem w konstrukcji czy wykonaniu pistoletu a raczej co¶ siê sta³o w trakcie u¿ytkowania. |
... pewnie ¿e jest brudny ... albo uszkodzony mechanicznie w trakcie czyszczenia !
... to wcze¶niej to tylko sarkastyczny ¿art bo ja nie lubiê produktów DeVilbisa ... ale to siê zdarza w ka¿dym pistolecie ! |
|
|
|
|
|
b-rad
|
Wys³any: 2010-01-29, 14:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 226
|
Kiedy¶ w tanim chiñskim pistolecie ale uszczelnionym na sto¿kach, bez uszczelek po jakim¶ czasie motylek ¼le dolega³ do korpusu i te¿ takie cuda siê dzia³y. |
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-01-29, 15:36
|
0
|
|
|
|
powiem ci co to jest tylko powiedz mi jaki model.
to jest lewe powietrze, ktore dostaje sie albo poprzez pierscien powietrza albo poprzez uszczelnienie iglicy |
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-01-29, 15:37
|
0
|
|
|
|
normalna rzecz, w sacie tez to sie dzieje jak sie ten czarny pierscien powietrza rozleci, obroci albo ubije |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-29, 18:29
|
0
|
|
|
|
devilbiss napisa³/a: | normalna rzecz, w sacie tez to sie dzieje jak sie ten czarny pierscien powietrza rozleci, obroci albo ubije |
... i ju¿ z³o¶liwie w te SATE ... akurat !!! SATA jest niezniszczalna |
|
|
|
|
|
lukas
|
Wys³any: 2010-01-29, 19:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 339
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-29, 19:51
|
0
|
|
|
|
@lukas rozumiem ¿e to ¿art ? ha... ha... ha ... !
Je¿eli to orygina³ ( choæ w±tpiê bo to bardzo, bardzo, limitowana wersja max 100 szt. na ca³y ¶wiat ) ... to napiszê do SATA, ¿e kto¶ w Polsce w przyp³ywie szaleñstwa u¿y³ go do lakierowania
Oryginalnie to na te wersje pistoletu jest nanoszone 24 karatowe z³oto na cienkiej warstwie miedzi ... nanoszone bardzo delikatnie na korpus zewnêtrzny ... To nie teflon, albo chrom, ani nie polerowane aluminium ... to wprawdzie w pe³ni sprawny pistolet ... ale na mahoniowe biurko prezesa ! ... Wiêc machno³e¶ sobie najdro¿sze lakierowanko w ¿yciu
Jak to twój i sam go tak za³atwile¶ to gratulujê pomys³u ! BRAWO mia³e¶ ¶wiatowy unikat SATA , a teraz masz historiê na anegdotkê przy piwie ! |
|
|
|
|
|
lukas
|
Wys³any: 2010-01-29, 20:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 339
|
To nie mój ale w³a¶cicielowi nie by³o do ¶miechu. Rzuca³ kur..mi a¿ mi³o, by³ ¶wiêcie przekonany ¿e to orygina³. Dosta³ jako "inwestycjê" do mieszalnika DP |
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-01-29, 21:35
|
0
|
|
|
|
jakie 100 sztuk na caly swiat???? sam sprzedalem jakies 30 sztuk (wiekszosc na gdynie do CSL) pokryte s± zlotym chromem, ktory z³azi jak sie zostawi na noc pistolet w nitro kilka razy, na reklamacji mialem jakies 5 sztuk. fajans jak cholera. same problemy. klienci placili kupe siana za te pistolety i byly tylko problemy z nimi. mam jeszcze chyba ze 3 na magazynie. ale sata spokojnie uznaje reklamacje i wysyla srebrny korpus bo zlotego juz niema w produkcji |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-30, 08:57
|
0
|
|
|
|
Napisz jeszcze, ¿e wysy³asz je bezpo¶rednio do fabryki ! Oj @devilbiss, a ju¿ mia³em ciê potraktowaæ powa¿nie . Zmieñ sobie dostawcê bo ten ciê roluje ! |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-30, 09:25
|
0
|
|
|
|
W 2007 roku SATA wypu¶ci³a pistolety ( nie wiem dok³adnie ile ... ale sporo ! ) w których nie da³o siê szczelnie zamontowaæ zbiornika na gwincie ani systemu RPS. Ka¿dy zosta³ wymieniony na nowy i wytropienie tych pistoletów to by³o zadanie generalnych dystrybutorów. Ka¿dy klient dosta³ 54 szt pojemników RPS ( karton ) przy wymianie pistoletu na nowy. po 5 z³ za sztukê = 270 z³ netto !
I jeszcze takie info dla ciebie ... zamawiasz w SATA 1061 szt. ( tyle potrzeba ¿eby siê op³aca³o przestawiæ produkcjê na jeden dzieñ ) pistoletu jednego modelu max dwóch podobnych i mo¿esz sobie wybraæ kolor teflonu np buro czerwono metalizowany albo ciemnoniebieski ¿eby ci przypomina³ DeVilbissa Gti i dostajesz jako limitowana wersja.
Nie s³ysza³em nigdy o tym ... ale przypuszczam tak z dedukcji, ¿e w takich nie typowych seriach mo¿e siê przytrafiæ jaka¶ wpadka.
Spytam z ciekawo¶ci w SATA we wtorek o historiê takiej "wpady" i zobaczymy czy to kolejny "pajac" zamówi³ sobie na wschodzie idealn± kopiê korpusu, czy kto¶ wpad³ na pomys³ ¿e musi mieæ z³ote pistolety i SATA je faktycznie zrobi³a w limitowanej serii.
Tylko wyja¶nij mi @devilbis taki drobiazg ( jak mo¿esz oczywi¶cie ) ... TY taki fan DeVilbisa sprzedajesz ot tak 30 szt. pistoletów SATA ... i to z jakiej¶ nietypowej krótkiej serii na zamówienie ??? ... to ile sprzedajesz typowych ... 300 szt ? .
... i dodam ¿e gdyby¶ jako autoryzowany zarejestrowany serwis producenta mia³ doj¶cie do biuletynu SATA na temat ... ró¿nych takich ... to w dwóch trzech postach wdepta³by¶ SATA w ziemiê podaj±c konkretne argumenty ... bo te pistolety s± normalne i psuj± siê i zu¿ywaj± jak wszystko ( po jest serwis ) ... ale najmniej z po¶ród czo³ówki tego typu sprzêtu na ¶wiecie ... a najwiêksz± awaryjno¶æ ze "¶w. Trójcy" - DeVilbiss IWATA SATA ... jak my¶lisz który producent zalicza ? |
|
|
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-01-30, 09:33
|
0
|
|
|
|
Sprzedaj 200 Sat rocznie to pogadamy. A opiekunem moim z SATA jest Arndt Karsten a gwaranccyjnie wysylam pistolety do Roy Iung. Masz jakis problem jeszcze??????????????????? Tworzysz jakies chore teorie na tym forum jak np zlote saty ze zlota. Az mi sie zygac chce jak na to patrze. Niema zlotych Sat ze zlota. Byla limitowana seria pozlacana (ALE W TYM POZLOCENIU NIE BYLO ZLOTA tylko chrom w kolorze zlota)) z takim kamyczkiem jak brylancik w korpusie z boku. ta seria nazywa sie CENTURY.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i ten kolor zloty schodzi jak sie za dlugo macza pistolet w nitro. |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-30, 09:37
|
0
|
|
|
|
devilbiss napisa³/a: | . Niema zlotych Sat ze zlota. Byla limitowana seria poz³acana ( |
No to s± czy nie s± ? bo siê lekko zapêtli³e¶ .
Ja muszê sprawdziæ ... ty widzê wszystko ju¿ wiesz ... ale pozwolisz, ¿e po twoim wyg³upie z nieistniej±cymi pompami t³okowymi SATA przesiejê sobie przez sito wszystko co piszesz ... Specu od SATA !
i przypomnê ci @devilbiss ¿e ja nie sprzedajê SATA ... bo ka¿dy powinien robiæ to na czym siê zna i podchodziæ to tego powa¿nie . Dlatego te¿ nie pracujê z firmami które maj± w ofercie myd³o proszek do prania i lakiery samochodowe, piêæ ro¿nych mieszalni, cztery kabin, i trzy ró¿ne marki pistoletów ... a tobie jak widaæ wszystko jedno. Towar to towar !
We wtorek dowiem siê o historii tej serii ! ... a ty sobie pohaftuj przez weekend !
... i zwróæ w przysz³o¶ci uwagê, ¿e piszemy o dwóch ró¿nych pistoletach ! |
|
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-01-30, 10:30
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisal:
"Je¿eli to orygina³ ( choæ w±tpiê bo to bardzo, bardzo, limitowana wersja max 100 szt. na ca³y ¶wiat ) ... to napiszê do SATA, ¿e kto¶ w Polsce w przyp³ywie szaleñstwa u¿y³ go do lakierowania"
hahahaha : na 100 lecie SATA!!!!!! a nie 100 sztuk na caly swiat....... kup sobie lepszego translatora hehe , zadzwonilem do kolegi z Sata. jest tam minimalna ilosc zlota na wierzchniej warstwie ( przyznaje CI racje :P) zmieszana z czyms tam jeszcze ale ilosc ta jest znikoma. hehe bo przeciez one byly tylko 200 zl drozsze od zwyklych... a jeszcze ten Red Swarovski Crystal na lewej stronie korpusu tez ma jakas wartosc co nie? np gdybys zeskrobal z niej zlot± powloke i zaniosl do zlotnika ... to bys moze ze 10 zl dostal hehe
mam jeszcze na magazynie... chcesz????????? |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-30, 12:52
|
0
|
|
|
|
Je¿eli masz mini jet ... to bardzo, bardzo, bardzo chcê ... je¿eli to JET 90 - to te¿ jestem zintersowany ale tylko je¿eli to nierozpakowany pistolet i ma oryginaln± podstawkê ... podaj cenê na PW.
mini mo¿e byæ rozpakowany i bez podstawki ... i nie obra¿e siê jak jest zakurzony bo sta³ u kogo¶ na biurku ... i tak chcê !!!!!
Poniewa¿ by³o trochê haosu w informacjach ... to tylko doprecyzujê, ¿e chodzi mi o te modele pokryte "³yzeczk±" 24-o karatowego z³ota wypuszczone w limitowanej i ponumerowanej wersji .... moim zdaniem od 001 do 100 ) Je¿eli taki nasz to bardzo proszê o cenê .... je¿eli ma numer 794 000 albo jaki¶ inny na certyfikacie a jest to oryginalna SATA ... to i tak chcê !
Je¿eli wiesz ¿e kto¶ ma z³otego mini jeta ... a chce sprzedaæ ... to te¿ proszê o kontakt ! |
|
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-01-30, 13:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
W ramach u¶ci¶lenia jest co¶ takiego jak "z³oty" chrom ale na pewno tak nie wygl±da, w zasadzie w ogóle nie przypomina z³ota,chrom sze¶ciowarto¶ciowy jest z³oty z czerwono-niebiesko-zielonymi przebarwieniami.
Na dodatek silnie rakotwórczy, przy pistoletach to widzia³em go na tych wielozadaniowych kluczach gorszych modeli. |
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-01-30, 20:06
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER JA ZOBACZE W PONIEDZIALEK I WYSLE CI ZDJECIA TYCH EGZEMPLARZY KTORE MI POZOSTALY. oNE SA W TAKICH CZARNYCH PUDELKACH Z TYM KRYSZTALKIEM SWAROWSKIEGO CHYBA ZE MNIE W POLSKE WYSL¡, A WTEDY JESTEM UZALEZNIONY CZY JET NET W HOTELU |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-01-30, 20:19
|
0
|
|
|
|
Dziêki ! ... nie ukrywam ¿e bardzo by¶ i pomóg³ w pewnej delikatnej sprawie gdyby to by³o to o co chodzi ! ... SATA ju¿ ich nie ma od bardzo dawna ! Dziêki, Dziêki ! czekam na info. |
|
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-02-01, 11:11
|
0
|
|
|
|
SATA 3000 CENTURY HVLP 1.4 - 1 szt - 1400 ZL NETTO ZA 1 SZT
SATA 3000 CENTURY HVLP DIGITAL - 1 SZT - 1800 ZL ZA 1 SZT NETTO
SATA 3000 CENTURY RP 1.4 - 2 SZT - 1360 NETTO ZA 1 SZT
SATA MINIJET4 CENTURY 1.2 - 1 SZT - 850 NETTO
NA KORPUSACH PISTOLETOW SA NABITE NUMERY EWEIDENCYJNE (TAKI JEST WYMOG U MNIE W FIRMIE) ABY WIEDZIEC KIEDY ZSZEDL Z MAGAZYNU DO KLIENTA I OD TEGO DNIA LICZONA JEST GWARANCJA. POZDRAWIAM |
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-02-01, 15:25
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER oto odpowiedz na temat powloki na sata century:
"SATA Century spray guns are chrome-plated and then covered with a Titannitrit layer and at last a little gold layer". |
|
|
|
|
devilbiss
|
Wys³any: 2010-02-01, 15:27
|
0
|
|
|
|
podobno okolo 0,5 grama na korpus hymm w pewnym sensie miales racje ale ta ilosc jest znikoma, raczej nic nie warta |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-02-01, 18:08
|
0
|
|
|
|
Co tak lakoniczna ! Chyba jednak ja dowiedzia³em siê znacznie wiêcej !
Po pierwsze ... na stulecie SATA zosta³a wypuszczona limitowana wersja dwóch z³otych pistoletów ( pokrytych 24 karatowym z³otem ) w ka¿dym zestawie JET 90 i mini Jet na podstawce z ma³ym diamentem. 100 szt na ca³y ¶wiat w numeracji od 001 do 100. Nie mo¿na ich by³o kupiæ i dostali je wybrani przez SATA partnerzy. W Polsce s± 3 szt !
Jak widzisz @devilbiss nie nak³ama³em
Rozpêta³a siê siê awantura i SATA na szybko dorobi³a jeszcze 400 szt. tym razem po 400 szt. ka¿dego z dwóch modeli. £±cznie po 500 na ca³y ¶wiat, tylko, ¿e te 400 mia³o ju¿ papierowy certyfikat z nr serii i drewnian± podstawk± bez mikro diamenciku. Ofertê zakupu otrzyma³a ograniczona ilosæ osób ... i nie by³y ju¿ to prezenty od SATA.
I to koniec pierwszej historii. Te egzemplarze które maj± ceryfikat od 001 do 100 maj± ogromn± warto¶æ kolekcjonersk± i rzeczywist± ze wzglêdu na diament ( no mo¿e mikro diamencik ) ... taki chcê jak kto¶ ma !!!
Teraz sprawa drugiego pistoletu SATA 3000 TEGO CO NA ZDJÊCIACH ! serii CENTURY.
SATA znów postanowi³a wypu¶ciæ limitowane wersje pistoletów. Tym razem ¿eby nie by³o awantur limit polega³ na tym ¿e 6 mc wcze¶niej ka¿dy dystrybutor musia³ zakontraktowaæ ilo¶æ egzemplarzy i dosta³ tylko tyle ile wcze¶niej chcia³.
Tak¿e ta SATA na zdjêciu to oryginalny produkt ! W±tpi³em - obieca³em, ¿e sprawdzê sprawdzi³em ... bez w±tpienia SATA .... .... ale nie nak³ama³em @ devilbiss
Do tego jest to produkt pokryty 24 karatowym z³otem z kryszta³kiem sfarovskiego ! ... i to jak widzê ju¿ fakt potwierdzony.... wiêc chyba nie muszê dodawaæ ¿e i tu nie nak³ama³em
Tak jak pisa³em wcze¶niej - pomimo ¿e to w pe³ni sprawny pistolet ... mia³ on charakter reklamowy. Jako prezenty, nagrody w konkursach, bonusy ... zawsze do prac pokazowych, lub na mahoniowe biurko prezesa. .
Poniewa¿ jednak nie wszyscy doro¶li do tego typu dzia³añ, a pistolet kosztowa³ prawie tyle co zwyk³y zacz±³ siê te¿ zwyk³y rasowy handel tym pistoletem, bez ¿adnego wprowadzenia nabywcy w charakter produktu i jego cel ... no i siê zaczê³y reklamacje.
Na pocz±tku spece od reklamy nie mogli wyj¶æ z szoku, SATA wymienia³a pistolety na nowe ze szczerym z³otem. Potem zalecono wymiany samych korpusów na z³ote. Teraz nie ma szans ... limit siê skoñczy³ i ka¿dy kto zniszczy taki pistolet dostanie standardowy korpus i stare bebechy, bo to nadal SATA i to sprawnie dzia³aj±ca ! S± te¿ z³ote wersje mini Jet 4.
Podsumowuj±c .. pistolet jest oryginalny, jest z 24 karatowym z³otem, jest to wersja limitowana, nie jest do lakierowania w warsztacie tylko na biurko ...
Nie wydaje mi siê ¿ebym co¶ wcze¶niej pokrêci³, albo z niewiedzy wprowadzi³ kogo¶ w b³±d ? Mogê tylko powtórzyæ ... kto¶ mia³ unikatowy pistolet z limitowanej wersji, a teraz ma anegdotkê przy piwie .
Od siebie dodam, ¿e gdyby nowe Porsche kosztowa³o 40 000 z³ to producent przyj±³ by nie jedn± krytyczn± uwagê a mo¿e i reklamacjê na to ¿e nie da siê nim zabraæ rodziny z wózkiem i baga¿ami do te¶ciowej na wie¶ !
Za ofertê na seriê Century serdecznie dziekujê @devilbis ale nie o ten model i egzemplarz mi chodzi³o. Ten jest jak dla mnie za "masowy" Mimo wszystko dziêki.
i mam nadziejê ¿e w przysz³o¶ci najpierw sprawdzisz potem na mnie naskoczysz ... ale cicho sza bo jest piêknie posprz±tane
Co do limitowanych wersji to na rynku kr±¿± jeszcze czarne matowe wersje 3000 HVLP oraz czarne matowe z p³omieniami czerwono ¿ó³tymi i czarn± matow± g³owic±, oraz niebieskim kamykiem sfarovskiego. S± tañsze od standardowych modeli u¿ytkowych i te¿ maj± charakter sprawnie dzia³aj±cych produktów reklamowych. Wiêc lepiej niech nikt go nie u¿ywa do lakierowania ... chyba ¿e 1 maja, lub w niedziele po ko¶ciele
Mam nadziejê ¿e " z³oty w±tek " tego temat zosta³ dog³êbnie omówiony, fakty potwierdzone nie trzeba ju¿ spekulowaæ, o co tu chodzi ! |
|
|
|
|
|
jaroslaw001
|
Wys³any: 2010-02-10, 13:55 Re: DeVilbiss, przerywa i cofa powietrze do zbiorniczka
|
0
|
|
|
|
Leonrasta napisa³/a: | witam
mam problem z DeVilbiss, u¿ywany od jaki¶ 8 mie¶, ostatnio zaczo³ g³upieæ tzn.:
Strumieñ podczas podk³adowania (bo do tego go u¿ywam) jest przerwany, a do zbiorniczka cofa siê powietrze( w formie bombli), zazwyczaj tak siê zachowywa³ gdy by³ przypchany.
Po wyczyszczeniu obiaw mija³, natomiast teraz obiaw nie ustaje mimo gruntownego czyszczenia.
Czy ktos mo¿e wyja¶niæ co jest przyczyn±? |
Witam
Mia³em tak samo w Sata 300 rp i przyczyna by³a bardzo prosta a mianowicie zatkany korek na dekielku puszki pistoleta. Wypuszczaj±c materia³ (lakier) w pojemniku robi sie próznia i powietrze bedzie musia³o sie cofaæ...
zacz±³ bym sprawdzac w³asnie od tego.
pozdrawiam |
|
|
|