Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Erni 
Wysłany: 2009-08-30, 18:47   Pierwszy raz
0
UP DOWN

Witam,
chciaÂłem zaprezentowaĂŚ pierwsze bazgroÂły. Temat bĂŞdzie pewnie do wyrzucenia, ale musze komuÂś pokazaĂŚ... Rysunek znany, banalny, co niektĂłrzy zrobiliby go w 5min z zamkniĂŞtym oczami, ale jest. Dodam, Âże aero trzymaÂłem w rĂŞku pierwszy... nie no drugi raz w Âżyciu bo wczeÂśniej go wyjmowaÂłem z pudeÂłka. A i rysunek generalnie z gÂłowy bo drukarka mi zaszwankowaÂła.
Format A4, zwykÂła kartka farby bodajÂże decoral akryl + pigment.
ChciaÂłem dodatkowo pozyskaĂŚ uwagi. Nie wiem czego to wina, ale nie mogĂŞ zrobiĂŚ Âładnej cienkiej linii, juÂż nie chodzi o niewprawionÂą rĂŞkĂŞ, po prostu aerograf "kropkuje" nie rysuje kreski tylko kropki przy maÂłej dawce farby. Co moÂże byĂŚ przyczynÂą? Aerograf to chiĂąski tg-130, farba? a moze cisnienie? prĂłbowalem regulowac ale nadal kropkuje.

airbrush_vamp.jpg
Plik ściągnięto 186 raz(y) 652.78 KB

Kanabeer 
Wysłany: 2009-08-30, 20:15   
0
UP DOWN

ByĂŚ moÂże chodzi o zbyt gĂŞstÂą farbe ,sprĂłbuj ja rozzrzedziĂŚ poprĂłbuj z ciÂśnieniem optymalne do aero to 1-2 bar (przynajmniej dla mnie).Rysunek fajny jak na pierwszy raz ...praktyka czyni mistrza jak to mĂłwiÂą.Pozdro

sebsa
Wysłany: 2009-08-30, 21:16   
0
UP DOWN

robia sie kleksy bo farba jest za gesta rozciencz ja dobrze i naj lepiej przepusc przez jakas rajstope albo cus zeby zanieczyszczenia odzielic ktore moga zapychac dysze,a co do pracy to staraj sie najpierw zrobic szkic im lepszy szkic tym lepsza praca koncowa.ale chinskim to bedziesz sie dlugo meczyl wiem bo sam maluje chinskim dopiero teraz zamowilem pozadny aero.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-08-31, 07:48   
0
UP DOWN

kropkowanie moÂże byĂŚ rĂłwnieÂż spowodowane nagromadzeniem farby na koĂącu igÂły, lecz wszystkie te okolicznoÂści, czyli chiĂączyk + gĂŞsta farba + za niskie ciÂśnienie dajÂą wÂłaÂśnie kropkowanie przy ciÂągniĂŞciu kresek. Obrazek jak na pierwszy raz w normie ;) oczywiÂście mĂłwie o tym po lewej... proponuje zmieniĂŚ farbe na wyÂższej klasy akryle dla plastykĂłw mieszane z wodÂą demineralizowanÂą + retarderem... powodzenia.

Erni 
Wysłany: 2009-09-22, 20:20   
0
UP DOWN

drugie podejscie, szalg trafia z tym calym sprzetem ale juz wiem mniej wiecej czemu jest Âźle. na poczÂątku igÂła nie byÂła dopchniĂŞta i farba leciaÂła po naciÂśniĂŞciu tylko powietrza, no i trzeba czĂŞÂściej szyÂściĂŚ. tutaj zabrakÂło juÂż cierpliwoÂści na zÂąbki i sÂą jakie sÂą, kleksy to przez aero bo raz zamiast dyszÂą to przez dekielek poleciaÂło ;P
aha format a4

wiedzmin.jpg
drugi
Plik ściągnięto 252 raz(y) 242.66 KB

Erni 
Wysłany: 2009-09-22, 20:32   
0
UP DOWN

czaszka na koszulce, nos i wiêksze fragmenty czerni od szablonu, reszta z rêki. G³ównym celem by³o Ìwiczenie cienkiej kreski. No i z tego co narazie widze to du¿o lepiej maluje sie na p³ótnie ni¿ na kartce ;)
zygzak dla siostrzeĂąca, ale teÂż zabrakÂło cierpliwoÂści...
pozdrawiam aha zygzak na a4 pokryty klarem dlatego tak siĂŞ Âświeci

Obraz 041.jpg
Plik ściągnięto 593 raz(y) 273.96 KB

skull.jpg
Plik ściągnięto 141 raz(y) 197.06 KB

Kanabeer 
Wysłany: 2009-09-22, 20:36   
0
UP DOWN

Bez szaleùstwa ale patrz¹c na format ,sprzêt i praktyke to postêpowo wygl¹da.Trza siê uczyÌ na b³êdach :spoko: .Pozdr

Erni 
Wysłany: 2009-11-07, 14:16   
0
UP DOWN

kolejna próba z koszulk¹. Troche nie dokoùczone bo mi aero zacz¹³ puszczaÌ b¹belki przez otwór gdzie jest spust, prawdopodobnie jakiœ oring... do tego problem z bia³¹ farb¹ (chcia³em troche wykoùczyÌ ale nie da rady)

Obraz 002_l.jpg
tyÂł
Plik ściągnięto 11695 raz(y) 34.89 KB

Obraz 003_l.jpg
front
Plik ściągnięto 11695 raz(y) 33.68 KB

glover
Wysłany: 2009-11-07, 14:40   
0
UP DOWN

Ta ostatnia praca z dzioÂłchÂą od tyÂłu to fajna jest :D

Erni 
Wysłany: 2009-11-07, 15:44   
0
UP DOWN

fajny motyw, ale praca... wiem Âże mogÂłaby byĂŚ duÂżo lepsza, generalnie byÂłoby fajnie gdyby na usta wystarczyÂło cierpliwoÂści bo wszystko szpecÂą. Ale tak to jest z chiĂączykami szczegĂłlnie Âże zimno mam w garaÂżu i mimo Âże dogrzewam przestrzeĂą i farbe to gĂŞstnieje po jakimÂś czasie, i chce zrobiĂŚ cieniutkÂą kreske a ten "parsk" i h..j bombki strzeliÂł.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-11-09, 08:09   
0
UP DOWN

CaÂłkiem ciekawa komiksowa kreska.... widaĂŚ postĂŞpy :spoko:

Erni 
Wysłany: 2010-01-04, 23:11   
0
UP DOWN

po dosyÌ d³ugiej roz³¹ce z aerografem, pierwsza próba nowym sprzêtem na t-shirtcie.
zdjĂŞcie z telefonu.

LoboLoco 
Wysłany: 2010-01-05, 07:37   
0
UP DOWN

A teraz tÂło, potem cieniowanie z kolorkiem najlepiej, nastĂŞpnie troche detali i koszulka gotowa... nie zatrzymuj siĂŞ w poÂłowie drogi ;)

Erni 
Wysłany: 2010-01-05, 09:49   
0
UP DOWN

wiem wiem, ale "po jednym grzybku w barszcz" pĂłki co na razie wszystko testuje. NastĂŞpnÂą pracĂŞ postaram siĂŞ zrobiĂŚ kompletnÂą

Erni 
Wysłany: 2010-01-30, 10:17   
0
UP DOWN

prezentujĂŞ kolejnÂą, pracĂŞ. MoÂżecie krytykowaĂŚ, komentowaĂŚ i radziĂŚ :) zapraszam. Pozdrawiam

flora.jpg
flora
Plik ściągnięto 99 raz(y) 605.19 KB

Tadeusz 
Wysłany: 2010-01-31, 01:03   
0
UP DOWN

Kompozycja, kreska, dobĂłr kolorĂłw... we wÂłasno-stylowym sosie. Podoba siĂŞ. Dobra praca, pogratulowaĂŚ.

Erni 
Wysłany: 2010-01-31, 23:35   
0
UP DOWN

Dzieki :) fajnie napisaÂłeÂś "we wÂłasno-stylowym sosie" chciaÂłem Âżeby takie byÂło ciesze siĂŞ Âże siĂŞ komuÂś podoba. pozdrawiam

dzm
Wysłany: 2010-02-06, 22:05   
0
UP DOWN

widaĂŚ postĂŞpy. z tego co czytaÂłem brakuje ci cierpliwoÂści, mam to samo :D fajnie Âże kolorem prĂłbujesz, ja niedawno kupiÂłem farby ale jakoÂś nie mogĂŞ siĂŞ zabraĂŚ za coÂś w kolorze, ciÂągle nie czuje siĂŞ na siÂłach:/ czekam aÂż zaprezentujesz jakaÂś dopracowana dziewoje :cool:

Neonis 
Wysłany: 2010-02-08, 20:07   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Cytat:
jakoÂś nie mogĂŞ siĂŞ zabraĂŚ za coÂś w kolorze, ciÂągle nie czuje siĂŞ na siÂłach

dzm: RadzĂŞ ci juÂż teraz uderzyĂŚ w kolory, bo jak siĂŞ nauczysz robiĂŚ tylko w jednym kolorze to z czasem moÂżesz siĂŞ do tego zbyt bardzo przyzwyczaiĂŚ, a potem ciĂŞÂżko ci siĂŞ bĂŞdzie "przestawiĂŚ" na kolory.

Erni 
Wysłany: 2010-02-11, 19:51   
0
UP DOWN

Pierwszy taki

panienka.jpg
Plik ściągnięto 76 raz(y) 412.92 KB

Erni 
Wysłany: 2010-02-28, 12:17   
0
UP DOWN

miÂły miÂś :)

misio.jpg
Plik ściągnięto 98 raz(y) 213.27 KB

Asellus5
Wysłany: 2010-02-28, 13:22   
0
UP DOWN

Rozbrajajacy mis! i po szramie na oku widac ze waleczny,te oczy i te zabki :spoko: tak mnie ubawil gdy go zobaczylem ze nawet nie pomyslaem o wykonaniu! Pomysl na szostke! Wielki plus :spoko:

LoboLoco 
Wysłany: 2010-03-01, 08:30   
0
UP DOWN

Prawdziwy Âżadziol ! ^^ bezcenny...

Erni 
Wysłany: 2010-03-02, 19:48   
0
UP DOWN

dzieki :) kolega chcia³ dla dziewczyny coœ innego, z ty³u mia³ byÌ kot ze shreka, ale za braklo czasu i chyba nie czuje sie na silach zeby go naniesc na koszulke. A miœ sam przyznam, ¿e szokuj¹cy :) co do wykonania, wiadomo b³êdy, b³êdy, ale efekt zamierzony jest, koledze sie podoba wiec i ja jestem zadowolony.
pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu