Autor |
Wiadomość |
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-08-30, 18:47 Pierwszy raz
|
0
|
|
|
|
Witam,
chciaÂłem zaprezentowaĂŚ pierwsze bazgroÂły. Temat bĂŞdzie pewnie do wyrzucenia, ale musze komuÂś pokazaĂŚ... Rysunek znany, banalny, co niektĂłrzy zrobiliby go w 5min z zamkniĂŞtym oczami, ale jest. Dodam, Âże aero trzymaÂłem w rĂŞku pierwszy... nie no drugi raz w Âżyciu bo wczeÂśniej go wyjmowaÂłem z pudeÂłka. A i rysunek generalnie z gÂłowy bo drukarka mi zaszwankowaÂła.
Format A4, zwykÂła kartka farby bodajÂże decoral akryl + pigment.
ChciaÂłem dodatkowo pozyskaĂŚ uwagi. Nie wiem czego to wina, ale nie mogĂŞ zrobiĂŚ Âładnej cienkiej linii, juÂż nie chodzi o niewprawionÂą rĂŞkĂŞ, po prostu aerograf "kropkuje" nie rysuje kreski tylko kropki przy maÂłej dawce farby. Co moÂże byĂŚ przyczynÂą? Aerograf to chiĂąski tg-130, farba? a moze cisnienie? prĂłbowalem regulowac ale nadal kropkuje.
airbrush_vamp.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 186 raz(y) 652.78 KB |
|
|
|
|
 |
Kanabeer
|
Wysłany: 2009-08-30, 20:15
|
0
|
|
|

|
ByĂŚ moÂże chodzi o zbyt gĂŞstÂą farbe ,sprĂłbuj ja rozzrzedziĂŚ poprĂłbuj z ciÂśnieniem optymalne do aero to 1-2 bar (przynajmniej dla mnie).Rysunek fajny jak na pierwszy raz ...praktyka czyni mistrza jak to mĂłwiÂą.Pozdro |
|
|
|
 |
sebsa
|
Wysłany: 2009-08-30, 21:16
|
0
|
|
|

|
robia sie kleksy bo farba jest za gesta rozciencz ja dobrze i naj lepiej przepusc przez jakas rajstope albo cus zeby zanieczyszczenia odzielic ktore moga zapychac dysze,a co do pracy to staraj sie najpierw zrobic szkic im lepszy szkic tym lepsza praca koncowa.ale chinskim to bedziesz sie dlugo meczyl wiem bo sam maluje chinskim dopiero teraz zamowilem pozadny aero. |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-08-31, 07:48
|
0
|
|
|

|
kropkowanie moÂże byĂŚ rĂłwnieÂż spowodowane nagromadzeniem farby na koĂącu igÂły, lecz wszystkie te okolicznoÂści, czyli chiĂączyk + gĂŞsta farba + za niskie ciÂśnienie dajÂą wÂłaÂśnie kropkowanie przy ciÂągniĂŞciu kresek. Obrazek jak na pierwszy raz w normie oczywiÂście mĂłwie o tym po lewej... proponuje zmieniĂŚ farbe na wyÂższej klasy akryle dla plastykĂłw mieszane z wodÂą demineralizowanÂą + retarderem... powodzenia. |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-09-22, 20:20
|
0
|
|
|
|
drugie podejscie, szalg trafia z tym calym sprzetem ale juz wiem mniej wiecej czemu jest Âźle. na poczÂątku igÂła nie byÂła dopchniĂŞta i farba leciaÂła po naciÂśniĂŞciu tylko powietrza, no i trzeba czĂŞÂściej szyÂściĂŚ. tutaj zabrakÂło juÂż cierpliwoÂści na zÂąbki i sÂą jakie sÂą, kleksy to przez aero bo raz zamiast dyszÂą to przez dekielek poleciaÂło
aha format a4
wiedzmin.jpg drugi |
 |
Plik ściągnięto 252 raz(y) 242.66 KB |
|
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-09-22, 20:32
|
0
|
|
|
|
czaszka na koszulce, nos i wiêksze fragmenty czerni od szablonu, reszta z rêki. G³ównym celem by³o Ìwiczenie cienkiej kreski. No i z tego co narazie widze to du¿o lepiej maluje sie na p³ótnie ni¿ na kartce
zygzak dla siostrzeĂąca, ale teÂż zabrakÂło cierpliwoÂści...
pozdrawiam aha zygzak na a4 pokryty klarem dlatego tak siĂŞ Âświeci
Obraz 041.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 593 raz(y) 273.96 KB |
skull.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 141 raz(y) 197.06 KB |
|
_________________ "SÂą dwie rzeczy nieskoĂączone - wszechÂświat i gÂłupota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
 |
Kanabeer
|
Wysłany: 2009-09-22, 20:36
|
0
|
|
|

|
Bez szaleùstwa ale patrz¹c na format ,sprzêt i praktyke to postêpowo wygl¹da.Trza siê uczyÌ na b³êdach .Pozdr |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-11-07, 14:16
|
0
|
|
|
|
kolejna próba z koszulk¹. Troche nie dokoùczone bo mi aero zacz¹³ puszczaÌ b¹belki przez otwór gdzie jest spust, prawdopodobnie jakiœ oring... do tego problem z bia³¹ farb¹ (chcia³em troche wykoùczyÌ ale nie da rady)
Obraz 002_l.jpg tyÂł |
 |
Plik ściągnięto 11695 raz(y) 34.89 KB |
Obraz 003_l.jpg front |
 |
Plik ściągnięto 11695 raz(y) 33.68 KB |
|
|
|
|
 |
glover
|
Wysłany: 2009-11-07, 14:40
|
0
|
|
|
|
Ta ostatnia praca z dzioÂłchÂą od tyÂłu to fajna jest |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2009-11-07, 15:44
|
0
|
|
|
|
fajny motyw, ale praca... wiem Âże mogÂłaby byĂŚ duÂżo lepsza, generalnie byÂłoby fajnie gdyby na usta wystarczyÂło cierpliwoÂści bo wszystko szpecÂą. Ale tak to jest z chiĂączykami szczegĂłlnie Âże zimno mam w garaÂżu i mimo Âże dogrzewam przestrzeĂą i farbe to gĂŞstnieje po jakimÂś czasie, i chce zrobiĂŚ cieniutkÂą kreske a ten "parsk" i h..j bombki strzeliÂł. |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2009-11-09, 08:09
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-01-04, 23:11
|
0
|
|
|
|
po dosyÌ d³ugiej roz³¹ce z aerografem, pierwsza próba nowym sprzêtem na t-shirtcie.
zdjĂŞcie z telefonu.
 |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2010-01-05, 07:37
|
0
|
|
|

|
A teraz tÂło, potem cieniowanie z kolorkiem najlepiej, nastĂŞpnie troche detali i koszulka gotowa... nie zatrzymuj siĂŞ w poÂłowie drogi |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-01-05, 09:49
|
0
|
|
|
|
wiem wiem, ale "po jednym grzybku w barszcz" pĂłki co na razie wszystko testuje. NastĂŞpnÂą pracĂŞ postaram siĂŞ zrobiĂŚ kompletnÂą |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-01-30, 10:17
|
0
|
|
|
|
prezentujĂŞ kolejnÂą, pracĂŞ. MoÂżecie krytykowaĂŚ, komentowaĂŚ i radziĂŚ zapraszam. Pozdrawiam
flora.jpg flora |
 |
Plik ściągnięto 99 raz(y) 605.19 KB |
|
|
|
|
 |
Tadeusz
|
Wysłany: 2010-01-31, 01:03
|
0
|
|
|
|
Kompozycja, kreska, dobĂłr kolorĂłw... we wÂłasno-stylowym sosie. Podoba siĂŞ. Dobra praca, pogratulowaĂŚ. |
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-01-31, 23:35
|
0
|
|
|
|
Dzieki fajnie napisaÂłeÂś "we wÂłasno-stylowym sosie" chciaÂłem Âżeby takie byÂło ciesze siĂŞ Âże siĂŞ komuÂś podoba. pozdrawiam |
|
|
|
 |
dzm
|
Wysłany: 2010-02-06, 22:05
|
0
|
|
|
|
widaĂŚ postĂŞpy. z tego co czytaÂłem brakuje ci cierpliwoÂści, mam to samo fajnie Âże kolorem prĂłbujesz, ja niedawno kupiÂłem farby ale jakoÂś nie mogĂŞ siĂŞ zabraĂŚ za coÂś w kolorze, ciÂągle nie czuje siĂŞ na siÂłach:/ czekam aÂż zaprezentujesz jakaÂś dopracowana dziewoje |
|
|
|
 |
Neonis
|
Wysłany: 2010-02-08, 20:07
|
0
|
|
|
aerografit.pl

|
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-02-11, 19:51
|
0
|
|
|
|
Pierwszy taki
panienka.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 76 raz(y) 412.92 KB |
|
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-02-28, 12:17
|
0
|
|
|
|
miÂły miÂś
misio.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 98 raz(y) 213.27 KB |
|
|
|
|
 |
Asellus5
|
Wysłany: 2010-02-28, 13:22
|
0
|
|
|
|
Rozbrajajacy mis! i po szramie na oku widac ze waleczny,te oczy i te zabki tak mnie ubawil gdy go zobaczylem ze nawet nie pomyslaem o wykonaniu! Pomysl na szostke! Wielki plus |
|
|
|
 |
LoboLoco
|
Wysłany: 2010-03-01, 08:30
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
Erni
|
Wysłany: 2010-03-02, 19:48
|
0
|
|
|
|
dzieki kolega chcia³ dla dziewczyny coœ innego, z ty³u mia³ byÌ kot ze shreka, ale za braklo czasu i chyba nie czuje sie na silach zeby go naniesc na koszulke. A miœ sam przyznam, ¿e szokuj¹cy co do wykonania, wiadomo b³êdy, b³êdy, ale efekt zamierzony jest, koledze sie podoba wiec i ja jestem zadowolony.
pozdrawiam |
|
|
|