Autor |
Wiadomość |
 |
wazzie
|
Wysłany: 2010-02-03, 12:21 zacynowanie felca
|
0
|
|
|
|
Witam,
Mam takie luŸne pytanko do znawców. Za³ó¿my, ¿e wymieniam poszycie drzwi. P³at blachy jest zawijany/felcowany na wewnêtrzn¹ czêœÌ drzwi. Zawsze najwiêcej problemów pozostawia zabezpieczenia takiej zawijki. Co myœlicie o pomyœle zacynowania tego? |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-02-03, 12:38
|
0
|
|
|

|
Co z topnikiem pozostajÂącym wewnÂątrz drzwi? |
|
|
|
 |
wazzie
|
Wysłany: 2010-02-03, 13:28
|
0
|
|
|
|
Nie wiem, pytam.
myœla³em raczej, ¿eby spróbowaÌ pobieliÌ to past¹ Wurtha, usun¹Ì wszelkie syfki, a dopiero potem zafelcowaÌ, po³apaÌ migomatem, oblaÌ cyn¹ polakierowaÌ.
Pytam po prostu bo nie wiem jak skutecznie zabezpieczyĂŚ takie cos zeby ruda nie wylazÂła za 2 lata. |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2010-02-03, 15:33
|
0
|
|
|
|
Jest specjalna maszyna do odwijania i zawijania tego felca na drzwiach. Co do cynowania tego felca rzeby rdza nie wchodziÂła to dla mnie to bezsens. Jak chcesz Âżeby nie rdzewiaÂło to pryÂśnij to reaktywnym, na to akryl i pomaluj. Od Âśrodka zalej caÂłe drzwi od gory do doÂłu rozpuszczonym smarem w oleju. Ruda na pewno nie wyjdzie przez wiele lat. Cynowanie to jest poprostu lepszy sposĂłd szpachlowania, dobre jest na jakies spawy a nie na felce w drzwiach. |
|
|
|
 |
wazzie
|
Wysłany: 2010-02-03, 16:40
|
0
|
|
|
|
machiny nie mam. jakoÂś sobie poradze mÂłotkiem. warto na podkÂład akrylowy dawaĂŚ jeszcze gume? |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2010-02-03, 16:45
|
0
|
|
|
|
No pewnie, o wiele Âładniej bĂŞdzie to wyglÂądac. tylko Âładnie estetycznie jÂą poÂłuÂż. |
|
|
|
 |
robi
|
Wysłany: 2010-02-03, 17:04
|
0
|
|
|