Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
wazzie 
Wysłany: 2010-02-03, 12:21   zacynowanie felca
0
UP DOWN

Witam,
Mam takie luŸne pytanko do znawców. Za³ó¿my, ¿e wymieniam poszycie drzwi. P³at blachy jest zawijany/felcowany na wewnêtrzn¹ czêœÌ drzwi. Zawsze najwiêcej problemów pozostawia zabezpieczenia takiej zawijki. Co myœlicie o pomyœle zacynowania tego?

crystal
Wysłany: 2010-02-03, 12:38   
0
UP DOWN

Co z topnikiem pozostajÂącym wewnÂątrz drzwi?

wazzie 
Wysłany: 2010-02-03, 13:28   
0
UP DOWN

Nie wiem, pytam.
myœla³em raczej, ¿eby spróbowaÌ pobieliÌ to past¹ Wurtha, usun¹Ì wszelkie syfki, a dopiero potem zafelcowaÌ, po³apaÌ migomatem, oblaÌ cyn¹ polakierowaÌ.
Pytam po prostu bo nie wiem jak skutecznie zabezpieczyĂŚ takie cos zeby ruda nie wylazÂła za 2 lata.

ZIEMBA
Wysłany: 2010-02-03, 15:33   
0
UP DOWN

Jest specjalna maszyna do odwijania i zawijania tego felca na drzwiach. Co do cynowania tego felca rzeby rdza nie wchodziÂła to dla mnie to bezsens. Jak chcesz Âżeby nie rdzewiaÂło to pryÂśnij to reaktywnym, na to akryl i pomaluj. Od Âśrodka zalej caÂłe drzwi od gory do doÂłu rozpuszczonym smarem w oleju. Ruda na pewno nie wyjdzie przez wiele lat. Cynowanie to jest poprostu lepszy sposĂłd szpachlowania, dobre jest na jakies spawy a nie na felce w drzwiach.

wazzie 
Wysłany: 2010-02-03, 16:40   
0
UP DOWN

machiny nie mam. jakoÂś sobie poradze mÂłotkiem. warto na podkÂład akrylowy dawaĂŚ jeszcze gume?

ZIEMBA
Wysłany: 2010-02-03, 16:45   
0
UP DOWN

No pewnie, o wiele Âładniej bĂŞdzie to wyglÂądac. tylko Âładnie estetycznie jÂą poÂłuÂż.

robi
Wysłany: 2010-02-03, 17:04   
0
UP DOWN

@ZIEMBA masz moÂże zdjĂŞcie takiego urzÂądzenia?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu