Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
lordmat
Wys³any: 2010-01-22, 17:03   Problem z rys± na plastiku
0
UP DOWN

Witam mam matiza joy i ma³y problem . W wyniku kolizji z przodu na plastiku kolo zderzaka powsta³a rysa d³ugo¶ci 10 cm i szeroko¶ci 0,5 cm . Lakier zdarty do czarnego plastiku a kolor samochodu to miedziany . Co mogê zrobiæ ¿eby mo¿liwie najlepiej zamaskowaæ t± rysê ?? Need Help !!

Siekiera
Wys³any: 2010-01-22, 17:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Raczej nic nie zrobisz sensownego. Jedynie lakierowanie za³atwia temat lub inny wariant to przyzwyczaiæ siê do rysy :/

crystal
Wys³any: 2010-01-22, 22:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
"Zderzak jest od zderzania" jak to kto¶ powiedzia³ :D
Czy warto p³aciæ kilka stów za lakierowanie skoro Ci to nie zardzewieje ani nic, dotkniesz nim jakiego¶ s³upka na parkingu i znowu to samo, poco traciæ kasê?

Ryba 
Wys³any: 2010-01-23, 09:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: Radomsko
No, ale to wygl±da nie ³adnie, wiêc je¶li w³asciciekowi zalezy na wygladzie, to trzeba to poprawiæ. Ja latem bêdê 4 raz malowa³ róg zderzaka tylnego u ojca w punto - znowu obtarty ^^

No-limit
Wys³any: 2010-01-23, 11:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
Ryba napisa³/a:
No, ale to wygl±da nie ³adnie, wiêc je¶li w³asciciekowi zalezy na wygladzie, to trzeba to poprawiæ. Ja latem bêdê 4 raz malowa³ róg zderzaka tylnego u ojca w punto - znowu obtarty ^^

Ile ma lat Twój rodzic?Bo moi rodzice bez przerwy maj± rysy,oczywi¶cie zawsze nie zawinione przez nich :mrgreen:

Ryba 
Wys³any: 2010-01-23, 11:46   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: Radomsko
51, ale starszy zawsze mowi, ¿e to on w co¶ przywali³ :cool: Raz tylko twierdzi³, ¿e zostawi³ gdzie¶ i jak wróci³ to by³o obdarte.
Podsumowuj±c lewy przód 1x, prawy ty³ 2x, lewy ty³ 1x :D

A wracaj±c do tematu najlepiej bêdzie je¶li oddasz do lakiernika, my¶lê ¿e za ok 200 z³ polakieruje ci uszkodzony róg i wycieniuje. Jesli to za du¿o to pozostaje przyzwyczaiæ siê do rysy, tudzie¿ kupiæ lakier zaprawkowy z pêdzelkiem i zrobiæ "¿eby by³o"

No-limit
Wys³any: 2010-01-23, 20:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
Ryba napisa³/a:
51, ale starszy zawsze mowi, ¿e to on w co¶ przywali³ :cool: Raz tylko twierdzi³, ¿e zostawi³ gdzie¶ i jak wróci³ to by³o obdarte.

Kurczê!Twój Staruszek jest o rok starszy ode mnie :D .

Badi1971
Wys³any: 2010-02-06, 21:22   
0
UP DOWN

jak chcesz najtanszym kosztem to jedz do mieszalni lakierow niech namieszaja ci ze 100 ml lakieru tego matiza wez pedzelek maly i dosc twardy i poprostu pobaw sie w malarza wiadomo nier bedzie to tak jak po malowaniu ale zawsze to jakos zakryje ostatnio przyznam sie ze tak klientowi robilem cale auto bo chcial zaoszczedzic to go ino wypolerowalem do okola i porobilem takie "zaprawki" mi sie to ogulnie nie podobalo wiadomo oczy bola ale nasz klient nasz pan i o dzziwo byl zadowolony :D

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: