Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
vitara 
Wysłany: 2010-02-12, 15:21   Czy takie auta powypadkowe jescze siĂŞ naprawia
0
UP DOWN

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9736837

Witam
Wszystkich uprzejmie
ChciaÂłem zapytaĂŚ o to czy tak uszkodzone autko jeszcze siĂŞ naprawia teraz?
Jak to wyglÂąda z kosztami i opÂłacalnoÂściÂą takiego przedsiĂŞwziĂŞcia .

Autko jest uszkodzone, moÂże nawet dachowaÂło ale udrzenie jest takie Âże napĂŞdy i elementy mechanicznie na pierwszy rzut oka nie zostaÂły uszkodzone

I jeszcze jedno pytanie sÂą komisy w Polsce ktĂłre wystawiajÂą mniej wiĂŞcej takie auta
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11373388

Tu udrzenie wyglÂąda na nie wielkie ale na moje moÂże przewraÂżliwione oko wyglÂąda jak by uderzenie byÂło duÂżo bardziej poteÂżne a ktoÂś czĂŞÂściowo je zmniejszyÂł by zachĂŞciĂŚ do kupna czy takie praktyki sÂą codziennoÂściÂą ?

Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za podpowiedzi

jacenty 741
Wysłany: 2010-02-12, 16:06   
0
UP DOWN

NaprawiÂą,naprawiÂą,jescze pĂłjdzie jako bezwypadkowy od dziadka ^^ A tak na powaÂżnie,to ten z pierwszego linku jest na czĂŞÂści,za to drugi...Hm...Po zdjĂŞciach trudno wydaĂŚ opiniĂŞ co do ewentualnej ceny,ale pewnie w 4000 by siĂŞ zmieÂściÂł,jeÂśli nie skrzywiony za mocno.

vitara 
Wysłany: 2010-02-12, 16:54   
0
UP DOWN

DziĂŞki za odpowiedÂź tak myÂślaÂłem Âże ten z 1 linku to po dachowaniu i Âże tego siĂŞ juÂż nie prostuje :)

crystal
Wysłany: 2010-02-12, 17:01   
0
UP DOWN

Chcesz to dla siebie robiĂŚ? to moÂże lepiej kupiĂŚ w dobrym stanie starÂą wiertarkĂŞ ktĂłra przynajmniej jeÂździ a nie takie w sumie nie-wiadomo-co limuzyna dla gangstera? Ma to w ogĂłle reduktor?

vitara 
Wysłany: 2010-02-12, 17:21   
0
UP DOWN

Reduktor ma - Wszystko ma co mieĂŚ powinna vitara.
Dla siebie bym chciaÂł bo lepiej kupiĂŚ coÂś co widaĂŚ jak jest bite niÂż kupiĂŚ coÂś co nie wiadomo jak byÂło bite.
Starej wiertarki nie chce - vitarki
ChciaÂł bym kupiĂŚ grand vitarĂŞ okoÂło 10 letniÂą a z tych co oglÂądam to straszne zÂłomy.
Nie nie chce auta na pokaz, malujê trochê w domu czysto amatorsko swoim kompresorem tylko i wy³¹cznie dla siebie, trochê po papracku ale dla siebie nie sprzedaje aut u mnie je¿d¿¹ do œmierci.
Karoserii nie wyprostuje jeÂśli byÂła by "dobre uderzona " to ewentualne wymieniĂŞ drzwi klapĂŞ zdrzerzak. Ale takiej jak z 1 linku prostowaÂł nie bĂŞdĂŞ. Tak wiem ile kosztujÂą czĂŞÂści do suzuki i wiem Âże jest ich maÂło :)

crystal
Wysłany: 2010-02-12, 17:27   
0
UP DOWN

Eh co to suzuki wyprawia :cry: kiedyÂś produkowali naprawdĂŞ dobre wozy.
A te Twoje faworyty sÂą na ramie?
sztywne mosty?
resory?
czemu takie zglebione jak be-emeczki, da siê to podnieœÌ?

vitara 
Wysłany: 2010-02-12, 17:34   
0
UP DOWN

PodnieœÌ siê da ale drogo wychodzi takie podnoszenie
S¹ na ramie tylko Grand vitara II nie ma ramy ale to chyba od 2006 roku ma za to mechanizm ró¿nicowy centralny i sta³y napêd na obie osie
Od zwykÂłej wiertarki to jest wiĂŞksza, diesel, wygodniejsza, szybsza, diesel mazdy.
Po 2003 byl hdi a po 2006 renoulta silnik.
REsorĂłw nie ma to nie samuraj:) Sztywnych mostĂłw teÂż nie w przodzie przynajmniej.
No ale na wsi do przyczepki duÂżej siĂŞ przydaje do tego do lasu z rodzinÂą. Nad rzekĂŞ.
A teraz w zimie by siĂŞ przydaÂła co rusz ktoÂś tkwi w zaspach. ZresztÂą nie musi mieĂŚ skĂłry itd waÂżne Âżeby nie byÂła zgnita

ZIEMBA
Wysłany: 2010-02-12, 17:50   
0
UP DOWN

vitara napisał/a:
Tu udrzenie wyglÂąda na nie wielkie ale na moje moÂże przewraÂżliwione oko wyglÂąda jak by uderzenie byÂło duÂżo bardziej poteÂżne a ktoÂś czĂŞÂściowo je zmniejszyÂł by zachĂŞciĂŚ do kupna czy takie praktyki sÂą codziennoÂściÂą ?

Tak ,u chandlarzy to normalka.

crystal
Wysłany: 2010-02-12, 17:51   
0
UP DOWN

Jak bez ramy to kÂłopot straszny, tak to moÂżna sie bawiĂŚ jak chcesz, z blachÂą zrobisz co tylko Ci siĂŞ podoba a konstrukcja i tak dalej trzyma :spoko:
Skoro mĂłwisz Âże rama jest noto moÂżna coÂś zawalczyĂŚ, popatrz tylko czy rama nie ruszona, wszak wszystko siĂŞ da, nawet takie badziewie ludzie robiÂą :paw:
Jak robisz dla siebie to zawsze fajna zabawa.
Cytat:
lepiej kupiĂŚ coÂś co widaĂŚ jak jest bite niÂż kupiĂŚ coÂś co nie wiadomo jak byÂło bite

ÂŚwiĂŞta prawda, jeÂśli w dodatku bite i zrobione przez partacza na szybkoÂści to koszmar tym wiĂŞkszy.
Cytat:
A teraz w zimie by siĂŞ przydaÂła

:D mo¿liwoœÌ spokojnego zaparkowania i wyjechania z pó³metrowej zaspy podczas gdy cwaniaczki z napêdem na dziobie nie mog¹ ujechaÌ po odœnie¿anej drodze - bezcenna.

vitara 
Wysłany: 2010-02-12, 18:54   
0
UP DOWN

Œwiête s³owa a tak to na wsi jak to na wsi dró¿ki nie odœnie¿one wjadê jedn¹ osobówk¹ odkopujê potem zapinam druga i takie szarpanie a to to by siê za³o¿y³o opony terenowe i by by³o

crystal
Wysłany: 2010-02-12, 19:09   
0
UP DOWN

Masz zaplecze do takiej roboty? zebranie narzĂŞdzi pochÂłania trochĂŞ kasy.
Jak zrobisz to zamawiam fotkĂŞ, nie widziaÂłem jeszcze baloniastej limuzyny na simexach :spoko:

vitara 
Wysłany: 2010-02-12, 19:22   
0
UP DOWN

Do prostowania nie mam narzĂŞdzi i tego nie robie
ale do malowania szpachlowania mam
Tego do prostowania nie z 1 linku nie biore

Lackdoctor 
Wysłany: 2010-02-12, 21:24   
0
UP DOWN

Ta vitara nie byÂła leczona, po czym to niby widac.
Dzwon nie straszny ani duzy.
Ale,,, jesli ma rame to na bank przekÂątne poszÂły i jest problem.
Rame to nie samonoska co jak pociÂągniesz to idzie gdzie chcesz.
Ale dobry blacharz zrobi to bez problemu.

baqo 
Wysłany: 2010-02-16, 09:52   
0
UP DOWN

vitara napisał/a:
Czy takie auta powypadkowe jescze siĂŞ naprawia
vitara, twĂłj temat nadaje siĂŞ tylko do usuniĂŞcia . nigdy nie oduczycie siĂŞ wrzucania linkĂłw do aukcji ,ktĂłre po zakoĂączeniu sÂą puste!!!

vitara 
Wysłany: 2010-06-03, 12:53   
0
UP DOWN

mhm no tak

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu