Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
PROJEKTER
Wys³any: 2010-02-19, 21:00   KABINA NA ZEWN¡TRZ
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Wiem, ¿e wiele osób planuje zakup kabiny i ustawienie jej na zewn±trz. Mam gotow± publikacjê która uka¿e siê w kilku gazetach bran¿owych ( za jaki¶ czas ). Krótki tekst o wymaganych formalno¶ciach i pozwoleniach z przytoczon± podstaw± prawn±. Kto ma takie plany i jest zainteresowany, niech prze¶le swój e-mail ... wy¶lê plik pdf. z tekstem.

Je¿eli kogo¶ interesuj± sprawy techniczne zwi±zane z kabin± na zewn±trz, albo macie w³asne do¶wiadczenia i uwagi ... piszcie w tym temacie. :spoko:

lukas
Wys³any: 2010-02-19, 22:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Przy takim rozwi±zaniu czêsto wystêpuje problem z powietrzem. Kilka razy zdarzy³o mi siê szukaæ przyczyn wad lakierniczych u klientów maj±cych takie rozwi±zanie. W 100% tych przypadków b³êdem by³o z³e doprowadzenie powietrza do komory. D³ugie przewody, ¼le zaizolowane, s³abe filtry i niestety woda w powietrzu. Warto to technicznie dobrze przemy¶leæ.

PROJEKTER
Wys³any: 2010-02-20, 13:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
W zasadzie kabina pod wiat± to generalnie jest problem i zdecydowanie lepiej mieæ j± wewn±trz ... no chyba, ¿e wiata zabudowana z boków i z ty³u i kabina stoi p³asko bez najazdów.

Problem jednak w tym ¿e takich warsztatów gdzie kabina stoi na zewn±trz pod wiat± jest bardzo du¿o, a jej lokalizacja i monta¿ na zewn±trz wymaga pozwolenia na budowê o czym ma³o kto wie ... bo dostawcy tego sprzêtu maj± w³asn± teoriê "wyssan± z paluch" ^^

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: