Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
1Sz5ary6
Wysłany: 2010-03-02, 21:13   Pytanie o ÂŚrodek zwiĂŞkszajacy przyczepnosĂŚ ...
0
UP DOWN

Tak jak w temacie chodzi Mi o Âśrodek zwiĂŞkszajacy przyczepnosĂŚ a dokÂładniej oto czy msuze plastik do niego zmatowaĂŚ i czy po poÂłoÂżeniu go muszĂŞ matowaĂŚ znowu plastik Âżeby poÂłoÂżyĂŚ podkÂład ?????

jacenty 741
Wysłany: 2010-03-02, 23:47   
0
UP DOWN

Surowy plastik musisz potraktowaÌ chocia¿ w³óknin¹ szar¹ lub br¹zow¹ np. ze zmywaczem silikonu,osuszyÌ,na³o¿yÌ dwie cienkie warstwy w odstêpie kilku min,i bez ¿adnego matowania w ci¹gu 5-10 min na³o¿yÌ podk³ad.

1Sz5ary6
Wysłany: 2010-03-03, 10:02   
0
UP DOWN

Surowy tzn. chodzi Ci o Nowy plastik nigdy nie malowany ja piszĂŞ caÂły czas o takim ktĂłry byÂł juÂż wczeÂśniej lakierowany i Teraz chcĂŞ go znowu polakierowaĂŚ.

No-limit
Wysłany: 2010-03-03, 15:07   
0
UP DOWN

1Sz5ary6 napisał/a:
Surowy tzn. chodzi Ci o Nowy plastik nigdy nie malowany ja piszĂŞ caÂły czas o takim ktĂłry byÂł juÂż wczeÂśniej lakierowany i Teraz chcĂŞ go znowu polakierowaĂŚ.

PZP tylko na przeszlify do go³ego plastiku po zmatowaniu ca³oœci,pó¿niej podk³ad na ca³oœÌ.

pepi 
Wysłany: 2010-03-03, 19:56   
0
UP DOWN

nie wiem jaki ty podklad bĂŞdziesz aplikowaÂł bo niektĂłre sÂą tylko na nowe plastiki -bo potem to zÂłazi mi dali takie czarne coÂś nie pamientam jak to siĂŞ nazywa i to moÂżna stosowaĂŚ na stare plastiki

No-limit
Wysłany: 2010-03-04, 14:54   
0
UP DOWN

pepi napisał/a:
nie wiem jaki ty podklad bĂŞdziesz aplikowaÂł bo niektĂłre sÂą tylko na nowe plastiki -bo potem to zÂłazi mi dali takie czarne coÂś nie pamientam jak to siĂŞ nazywa i to moÂżna stosowaĂŚ na stare plastiki

Powinien zastosowaĂŚ podkÂład akrylowy z dodatkiem 5% obj. uelastyczniacza.

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-03-07, 06:49   
0
UP DOWN

Widze Âże koledzy udzielili autorowi kompletnej odpowiedzi. Co do uelastyczniacza to proponuje zastosowaĂŚ sie do zaleceĂą producenta w jakiej iloÂści go naleÂży dodawaĂŚ. SpotkaÂłem siĂŞ z takimi gdzie zalecali ponad 20% dodawaĂŚ.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu