Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Shielu
Wysłany: 2010-02-20, 17:10   Pistolet DEVILBISS SLG-600
0
UP DOWN

Witam mam takie pytanie dotyczÂące tego pistoletu: DEVILBISS SLG-600
http://moto.allegro.pl/it..._600_warto.html

z tego co widziaÂłem to ma bardzo maÂły pobĂłr powietrza bo tylko niecaÂłe 140 L/min wiĂŞc spokojnie daÂłby sobie radĂŞ mĂłj kompresor z nim tylko czy ten pistolet jest warty tych pieniĂŞdzy czy to jakiÂś szit.... proszĂŞ o pomoc

devilbiss
Wysłany: 2010-02-20, 19:54   
0
UP DOWN

devilbiss slg nie powinien byc sprzedawany w Polsce i w dodatku sluzy do pomalowania ... roweru hehe wart jest moze 100 zl. Nie kupuj tego gowna

Shielu
Wysłany: 2010-02-20, 20:59   
0
UP DOWN

to doradÂźcie mi coÂś do kompresora o niskiej wydajnoÂści okolo 230 L/min

lukasz509
Wysłany: 2010-02-20, 22:44   
0
UP DOWN

devilbiss, dlaczego ten pistolet nadaje sie tylko do pomalowania roweru??o z nim nie tak?? czemu taka cena skoro nie wart ty6le? pozdrawiam

crystal
Wysłany: 2010-02-20, 23:36   
0
UP DOWN

I dlaczego gorszy pistolet do roweru? rowery lakieruje siĂŞ tymi samymi materiaÂłami co auta.

devilbiss
Wysłany: 2010-02-21, 17:02   
0
UP DOWN

to jest bardzo tania linia, przeznaczony dla amatorĂłw. w nich niema powtazalnoÂści, kiepska jakosc rozpylania, kup sobie inny pistolet do 300zl. a jak masz troche wiekszy budzet to devilbiss FLG polecam.

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-02-21, 23:56   
0
UP DOWN

Niestety zakupy pistoletu na podstawie zdjecia i opisu sprzedawcy to jest wielka niewiadoma. Czy tak ciê¿ko jest iœÌ lub jechaÌ do sklepu i zobaczyÌ taki lub inny pistolet ? W sklepach nie maj¹ "badziewia" poniewa¿ nikt by im tego nie kupi³ ,takie "cudowne" pistolety to tylko na aukcjach w necie s¹ do kupienia.

Shielu
Wysłany: 2010-02-22, 17:30   
0
UP DOWN

no to ja tak w³aœnie zrobi³em poszed³em do mieszalni i zapyta³em o jakiœ lepszy pistolet i sprzedawca poleci³ mi w³aœnie ten uzasadniaj¹ jego doskona³oœÌ tym ¿e jeszcze pó³ roku temu kosztowa³ 800 z³ a teraz 400z³

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-02-22, 19:46   
0
UP DOWN

To jaki kolega kupiÂł pistolet ? za 800zÂł czy za 400zÂł ? Bo juÂż nie wiem!

Shielu
Wysłany: 2010-02-22, 20:11   
0
UP DOWN

jeszcze nie kupi³em tylko ten DEVILBISS SLG-600 sprzedawca powiedzia³ ¿e pó³ roku temu kosztowa³ 800 z³ a teraz 400 z³ i dlatego niby jest bardzo dobry :O

devilbiss
Wysłany: 2010-02-22, 21:16   
0
UP DOWN

DEVILBISS SLG nigdy nie kosztowal 800 zl ani nawet 400 zl.... i nigdy tak nie bedzie... robiony jest gdzies w kraju trzeciego swiata na rynek trzeciego swiata. Europa niepozwala spzredawac go na swoim etrytorium i uwierzcie mi ze ten kto dostarcza te guny do sklepow sprzedaje je po cenie okolo 200-250 zl

Porzadny devilbiss jak i sata ma znak CE i ATX czy urzadzenie nie iskrzÂące a CE oznacza ze sobie krzywdy nim nie zrobisz. Wezcie pod uwage ze sam rozpylacz do GTI PRO kosztuje wiecej niz ten caly pistolet...

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-02-23, 13:37   
0
UP DOWN

Kolego jak chcesz pistolet z tej firmy to kup ten podst. czyli FLG ,kosztuje pomiedzy 550 a 600z³ i bedziesz ju¿ na nim smiga³. A jeœli nie mia³eœ jeszcze ¿adnego pistoletu to kup sobie jakiœ taywan do nauki bo tak do z tego dro¿szego jak znam ¿ycie i ludzi to zrobisz "trupa" po kilku miesi¹cach nauko-pracy na nim. A tak to bedziesz mia³ dwa pistolety: jeden do podk³adu a drugi do pracy! Ja osobiœcie mam kilka pistoletów: do podkladu ,do bazy ,do szpachlówki i do bezbarwnego czy nawierzchniowego akrylowego. U mnie przedstawicielem w £odzi DEVILBISS-a jest firma "2W" i na ich stronie kolega znajdzie wszyskie interesuj¹ce go wiadomoœci o tych pistoletach ,mo¿na równie¿ zadzwoniÌ. Naprawde polecam bo nie robi¹ œciemy tylko podaj¹ rzetelne dane zarówno materia³ów jak i o pistoletach. Pozdrawiam

Shielu
Wysłany: 2010-03-04, 19:35   
0
UP DOWN

powiedzmy Âże teraz pozmieniaÂło siĂŞ co nie co i mam nowy problem... mianowicie juÂż wiem Âże potrzebujĂŞ pistoletu ktĂłry jest dobry ale ma niskie zapotrzebowanie na powietrze.. patrzÂąc trochĂŞ na forum i trochĂŞ na allegro waham siĂŞ pomiĂŞdzy 3 pistoletami:

- EVO-T-4000 LVLP
http://moto.allegro.pl/it..._4000_lvlp.html

- LEADER LVLP
http://moto.allegro.pl/it...eader_lvlp.html

- Air Gunsa IWATA AZ3 HTE2
http://moto.allegro.pl/it...arancja_ss.html

czy mia³ kotœ stycznoœÌ z którymœ z tych pistoletów ? je¿eli tak to proszê napisaÌ i pomóc mi dokonaÌ wyboru.

crystal
Wysłany: 2010-03-05, 00:40   
0
UP DOWN

Ja bym braÂł air gunse :roll:

Coscast
Wysłany: 2010-03-05, 09:01   Devilbiss slg-600
0
UP DOWN

witam, czy móg³by mi ktoœ napisaÌ czy pistolet devilbiss slg-600 taki: http://moto.allegro.pl/it..._600_warto.html to jest LVLP, HP, czy HVLP czy jeszcze jakiœ inny? bo nie moge nigdzie znaleŸÌ takiej informacji.

Travolta 
Wysłany: 2010-03-05, 19:00   
0
UP DOWN

Shielu napisał/a:

- EVO-T-4000 LVLP

Ja Bym braÂł ten i chyba go wezmĂŞ( w przyszÂłosci jak nie trafi sie cos ciekawszego;))
OgĂłlnie dobrze sie o nim wypowiadajÂą i do tych opini mozna doÂłozyc fakt ze nie jes markowy i nie pÂłaci sie za firme Tak jak zapewne jest w przypadku IWATY AZ3 HTE2 i
Devilbissa SLG 600

Shielu
Wysłany: 2010-03-06, 15:32   Re: Devilbiss slg-600
0
UP DOWN

Coscast napisał/a:
witam, czy móg³by mi ktoœ napisaÌ czy pistolet devilbiss slg-600 taki: http://moto.allegro.pl/it..._600_warto.html to jest LVLP, HP, czy HVLP czy jeszcze jakiœ inny? bo nie moge nigdzie znaleŸÌ takiej informacji.

pisze wyraÂźnie w opisie aukcji:
Cytat:
"Pistolet ÂśredniociÂśnieniowy Devilbiss SLG-600"

czyli LVLP

domagalka 
Wysłany: 2010-03-06, 18:54   
0
UP DOWN

Travolta napisał/a:
Shielu napisał/a:

- EVO-T-4000 LVLP

Ja Bym braÂł ten i chyba go wezmĂŞ( w przyszÂłosci jak nie trafi sie cos ciekawszego;))
OgĂłlnie dobrze sie o nim wypowiadajÂą i do tych opini mozna doÂłozyc fakt ze nie jes markowy i nie pÂłaci sie za firme Tak jak zapewne jest w przypadku IWATY AZ3 HTE2 i
Devilbissa SLG 600

No to teraz to napisaÂłeÂś. KupujÂąc IwatĂŞ pÂłacimy za firmĂŞ????? To za co pÂłacimy w przypadku kupna WYNALAZKU ktĂłry ty wybraÂłeÂś??? bo mi sie wydaje Âże pÂłacimy za za coÂś pod czym Âżadna firma siĂŞ nie podpisze bo co to za sprzĂŞt. Iwata jest znana na Âświecie nie jako firma tylko jako producent jednych z najlepszych i bezawaryjnych sprzĂŞtĂłw na Âświecie co sam mogĂŞ potwierdziÂś bo mam juÂż dwa takie pistole Air Gunsa, do podkÂładu i do bazy a teraz chcĂŞ coÂś z Anest Iwata do baz. Tym do podkÂładu robiĂŞ juÂż prawie drĂłgi rok i jestem pewny w 100% Âże lakier czy bazĂŞ nawet dziÂś zrobi super. Kumpel kupiÂł ten twĂłj wynalazek mniej wiecej w tym samym czasie co ja to moje i on juÂż w pierwszym roku wrzuciÂł to do kosza a robiĂŞ niÂą nie maÂło .

stek
Wysłany: 2010-03-06, 20:40   
0
UP DOWN

domagalka napisał/a:
Travolta napisał/a:
Shielu napisał/a:

- EVO-T-4000 LVLP

Devilbissa SLG 600

No to teraz to napisaÂłeÂś. KupujÂąc IwatĂŞ pÂłacimy za firmĂŞ????? To za co pÂłacimy w przypadku kupna WYNALAZKU ktĂłry ty wybraÂłeÂś??? bo mi sie wydaje Âże pÂłacimy za za coÂś pod czym Âżadna firma siĂŞ nie podpisze bo co to za sprzĂŞt. Iwata jest znana na Âświecie nie jako firma tylko jako producent jednych z najlepszych i bezawaryjnych sprzĂŞtĂłw na Âświecie co sam mogĂŞ potwierdziÂś bo mam juÂż dwa takie pistole Air Gunsa, do podkÂładu i do bazy a teraz chcĂŞ coÂś z Anest Iwata do baz. Tym do podkÂładu robiĂŞ juÂż prawie drĂłgi rok i jestem pewny w 100% Âże lakier czy bazĂŞ nawet dziÂś zrobi super. Kumpel kupiÂł ten twĂłj wynalazek mniej wiecej w tym samym czasie co ja to moje i on juÂż w pierwszym roku wrzuciÂł to do kosza a robiĂŞ niÂą nie maÂło .

[ Dodano: 2010-03-06, 20:42 ]
[quote="domagalka"][quote="Travolta"]
Shielu napisał/a:

- EVO-T-4000 LVLP

J

Witam, teÂż mam air gunse, i Âśmiga jak trza, super gun jak za te pieniÂądze. Pozdrawiam. ( @domagaÂłka, chyba nawet w tym samym czasie siĂŞ zaopatrywaliÂśmy,)

domagalka 
Wysłany: 2010-03-06, 22:06   
0
UP DOWN

No moÂżliwe ale potem kupiÂłem nowÂą i jest do klaru a tamta pierwsza teraz robi najczĂŞÂściej podkÂłady czasem jak mam coÂś typu astra 1 czy coÂś takiego to walĂŞ niÂą baze i lakier.

Shielu
Wysłany: 2010-03-07, 14:36   
0
UP DOWN

podsumowuj¹c pewnie wybiorê Air Gunse bo wiele osób jest z niego zadowolonych... a co do tego ¿e "p³acisz za firmê" to te¿ twierdzê ¿e to nie p³aci siê za "firme" tylko za jakoœÌ.. bo jak ktoœ ma te 380 z³ na pistolet to te 100 z³ jeszcze nie zrobi takiej ró¿nicy... a mi bardziej chodzi³o o to ¿eby ktoœ napisa³ co jest dobre i warte pieniêdzy i dziêki temu ju¿ wiem zaraz dodam punkty !! dziêki ch³opaki !! ;)

Travolta 
Wysłany: 2010-03-08, 00:30   
0
UP DOWN

domagalka napisał/a:

SÂłuchaj kolego Ja nie namawiam do kupna EVO Poprostu mĂłwie co ja bym zrobiÂł O Evo sÂłyszaÂłem duzo dobrych opini wiec przekazuje co wyczytaÂłem Nie miaÂłem zadnego z tych pistoletĂłw w rĂŞku Do IVATY nic nie mam wiem ze to jest znakomita firma produkujÂąca swietny sprzĂŞt jednak proponuje nie sugerowaĂŚ sie samÂą firma Warto tez czasem poczytac Masz ciekawego Demota ^^
http://demotywatory.pl/10...-sie-nie-podoba
Odnosnie twojego kolegi to wydaje mi sie ze kolega wyrzuci³ EVO bo stwierdzi³ ze to szajs natomiast jesli zepsó³a by mu sie IVATA stwierdzi³ by ze ma pecha w zyciu i zawsze trafi na jakis felerny sprzêt :D Taka jest juz natura ludzka :tak:

PROJEKTER
Wysłany: 2010-03-08, 09:36   
0
UP DOWN

Ale jednak SATA, DeVilbiss i IWATA to czo³ówka w tej bran¿y i zawsze jak ktoœ ju¿ coœ postanowi podrobiÌ .... to jedn¹ z tych trzech firm. Po drugie z praktyki serwisowej wynika ... oraz z wielu postów na forum, ¿e 90 % pistoletów markowych które siê popsu³y to nie prawid³owa obs³uga przy czyszczeniu, lub ich monta¿u po umyciu. Te urz¹dzenia bez okreœlonej marki psuj¹ siê nawet w rêkach fachowca który ostro¿nie obchodzi siê z ka¿dym pistoletem. ... dlatego powinno wam przyœwiecaÌ stare porzekad³o :

Ludzi biednych nie staĂŚ na tanie rzeczy ! .... chyba Âże to jednorazowa przygoda z lakierowaniem.

Travolta 
Wysłany: 2010-03-08, 12:03   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisał/a:
Ale jednak SATA, DeVilbiss i IWATA to czo³ówka w tej bran¿y i zawsze jak ktoœ ju¿ coœ postanowi podrobiÌ
No to wyt³umacz mi prosze po co DeVilBiss stworzy³ model SLG-600? i dlaczego uwa¿asz ze EVO to podróbka? Nie wierze ze wszystkie inne firmy oprócz tej czo³ówki produkuj¹ sam szajs No i wyt³umacz mi jak stac sie takim producentem jak ci z tej czo³ówki skoro wszyscy bed¹ uwazalii ze produkuje szajs? (a kolega domaga³ki tez móg³ uszkodzic EVO podczas mycia lub skrêcania po umyciu)
Ale nie zrozumcie mnie ze jestem jakimÂś sprzedawca EVO Byc moze jak bede miaÂł kupowac jakis pistolet to kupie IVATE poprostu kiedys przeczytaÂłem o EVO pare dobrych opini a to by byÂło dobra alternatywÂą dla tych ktĂłrzy chcieli by kupic pistolet "do 400zÂł" :D

devilbiss
Wysłany: 2010-03-08, 21:45   
0
UP DOWN

model SLG nie byl tworzony na Europe czy USA. On trafil na wschod itp tylko zawsze znajdzie sie ktos kto chce zarobic szybko kase na pistolecie amatorskim ... i tacy ktorzy mysla ze Devilbiss zrobil promocje i sprzedaje nowy rownie dobry model SLG za 1/5 ceny GTI PRO

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu