Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
marktds 
Wys³any: 2010-02-28, 17:37   lvlp czy hp?
0
UP DOWN

który pistolet bêdzie lepszy do kompresora 24L, 190 L/min?
z góry dziêki za odpowiedzi

crystal
Wys³any: 2010-02-28, 18:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Ten który poci±gnie d³u¿ej uwzglêdniaj±c dopuszczalny spadek ci¶nienia.
Bo rozumiem ¿e pytasz o oszczêdno¶æ powietrza.

lakierok 
Wys³any: 2010-02-28, 21:18   
0
UP DOWN

Sk±d: Okolice
zale¿y te¿ za ile chcesz kupiæ pistolet (jakiej firmy ) a ja na twoim miejscu bral bym RP

Bodzio 
Wys³any: 2010-03-01, 17:07   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Sk±d: lubuskie
Hmmm, patrz±c na wielko¶æ kompresora, to RP odpada, bo koszt bêdzie 10 razy wiêkszy od tej chiñskiej zabawki, a znaj±c ¿ycie przedzia³ na ten pistolet to od X do xx z³ a nie xxxxz³

buttiewtz82 
Wys³any: 2010-03-01, 17:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Bodzio napisa³/a:
Hmmm, patrz±c na wielko¶æ kompresora, to RP odpada, bo koszt bêdzie 10 razy wiêkszy od tej chiñskiej zabawki, a znaj±c ¿ycie przedzia³ na ten pistolet to od X do xx z³ a nie xxxxz³

Masz na mysli ma³a wydajnosc tego kompresora tak? To jedynie zostaje HP.

Bodzio 
Wys³any: 2010-03-01, 21:29   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Mam na my¶li to, ¿e rozs±dn± jako¶æ pistoletów RP ma... SATA np, a z tego co zauwa¿y³em po 1 po¶cie, to za³o¿yciel tematu ma zwyk³y 24l kompresor za jakie¶ 250z³, wiêc polecanie mu pistoletów RP za jakie¶ 1300z³ jest trochê nie na miejscu.. Wiêkszo¶æ nowych pyta o pistolety od 0-100z³, a pó¼niej wielkie pretensje ¿e pluje, nie kryje ³adnie itp... tak jak w innym temacie z kompresorem...

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-03-02, 10:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Bodzio napisa³/a:
nie kryje ³adnie

A od jakiej kwoty pistolety kryj± ³adnie??? ;P

Bodzio 
Wys³any: 2010-03-02, 13:16   
0
UP DOWN
--B_C_G--

Ten model kryje "³adnie" czyt równo itp itd: http://www.allegro.pl/ite...tmini_lvlp.html

Cena przystêpna, a wrêcz ¶mieszna za dobry pistolet jak dla mnie.

S± te¿ pistolety za 30-50z³, ale w sumie... jak nie bêdziesz mia³ z nim problemów to mo¿esz zacz±æ graæ w lotka, poszczê¶ci siê Tobie mo¿e i w tej grze heh...

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-03-03, 09:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
To jest mini.
A z normalnych pistoli co polecacie?

Nurglepl 
Wys³any: 2010-03-03, 17:41   
0
UP DOWN

Sk±d: Gryfino
Do takiej sprê¿areczki to mini bêdzie jak najbardziej na miejscu. A jak nie mini to zwyk³y EVO-T za 400 z³, albo dro¿szy Air Gunsa za 500 z³.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-03-07, 06:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
We¿ kolego kup jaki¶ tzw."wysokoci¶nieniowy" taywan i spokojnie pomalujesz jeden dwa elementy na takim kompresorze. Tutaj na tym forum to kazdy jest m±drzejszy od drugiego a ciekaw jestem ilu z doradzaj±cych mia³o pistolet w rêku i nim pracowa³o? Ka¿dy mo¿e napisaæ co chce zweryfikowaæ tego nie mo¿na. Podjedz lepiej do jakiego¶ sklepu gdzie sprzedaj± pistolety a dostaniesz tam bardziej rzeteln± odpowiedz ze wskazaniem na konkretny pistolet ,oraz do kwoty jaka przeznaczon± masz na jego zakup. Pozdrawiam!

jacenty 741
Wys³any: 2010-03-07, 08:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Drogi Panie Robercie,czytaj±c Pana post.... mam wra¿enie,¿e ma Pan pojêcie o temacie "lakiernictwo",ale za du¿o w Panu przekonania o w³asnej nieomylno¶ci i o zak³amanej reszcie ¶wiata.Dlaczego obra¿a Pan innych,którzy odpowiadaj± na takie pytania opieraj±c siê na w³asnych do¶wiadczeniach?Wiêkszo¶æ ludzi zagl±daj±cych na forum ma za sob± kupowanie w internecie,takie czasy.Tradycyjne sklepy s± potrzebne,nawet bardzo,ale sk±d ja mam wiedzieæ,stoj±c przed lad±,¿e to,co mi proponuje sprzedawca,jest tym,co chcê kupiæ,a nie tym,co on chce sprzedaæ?Ró¿nica bywa zasadnicza!Ja w sklepie tradycyjnym kupilem tylko jeden pistolet do podk³adu,bo by³ tani,ale dawno le¿y ju¿ w koszu.Pozosta³e przyjecha³y paczk±,bo jest taniej!!!To nie s± produkty made in internet,których nie ma w wolnej sprzeda¿y,tylko takie same jak na pó³kach w sklepie.A widz±c np. Jonnesweya JA-6111 w sklepie za 370 z³,wycofujê siê rakiem,historia autentyczna.
A moim zdaniem,z osób odwiedzaj±cych to forum tylko promil nie mia³ pistoletu w rêku,i ten promil to z regu³y ci,co pytaj±, a nie odpowiadaj±.No,mo¿e z wyj±tkiem panów fronta i resko ;P

buttiewtz82 
Wys³any: 2010-03-07, 09:52   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Robertlodz09 napisa³/a:
We¿ kolego kup jaki¶ tzw."wysokoci¶nieniowy" taywan i spokojnie pomalujesz jeden dwa elementy na takim kompresorze. Tutaj na tym forum to kazdy jest m±drzejszy od drugiego a ciekaw jestem ilu z doradzaj±cych mia³o pistolet w rêku i nim pracowa³o? Ka¿dy mo¿e napisaæ co chce zweryfikowaæ tego nie mo¿na. Podjedz lepiej do jakiego¶ sklepu gdzie sprzedaj± pistolety a dostaniesz tam bardziej rzeteln± odpowiedz ze wskazaniem na konkretny pistolet ,oraz do kwoty jaka przeznaczon± masz na jego zakup. Pozdrawiam!

jacenty741 zgadzam sie w 100%. Tak podjedz do sklepu to wcisna ci najgorsze badziewie za najwieksza kase które im nie schodzi z polek. ^^ :rotfl:

PROJEKTER
Wys³any: 2010-03-07, 11:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
jacenty 741 napisa³/a:

.... A moim zdaniem,z osób odwiedzaj±cych to forum tylko promil nie mia³ pistoletu w rêku,i ten promil to z regu³y ci,co pytaj±, a nie odpowiadaj±. No,mo¿e z wyj±tkiem panów fronta i resko ;P

O JEZU !!!! To Front247 jeszcze ¿yje ^^ ^^ ^^

jacenty 741
Wys³any: 2010-03-07, 13:32   
0
UP DOWN

¯yje,¿yje,nawet siê dzisiaj wypowiada³.A co ,potêskni³e¶? ;P

PROJEKTER
Wys³any: 2010-03-07, 18:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
No troszkê potêskni³em za jego zajad³o¶ci± :D ... ta bran¿a, rzadko widuje takie dyletanctwo ... ^^ ^^ ^^

A w temacie ... jak ju¿ nie ma powietrza w kompresorze to tylko IWATA ... jeszcze przez chwilê dzia³a ^^

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-03-09, 13:16   
0
UP DOWN

Kolego jacenty 741 w jakim sklepie widzia³e¶ tego taywana za tak± kwote? u nas w £odzi w sklepie le¿y za 280z³ , nie rób ludziom wody z mózgu. Ciekaw jestem czy w rzeczywisto¶ci tak ma³y procent "fachowców" bior±cych udzia³ na tym forum mia³o do czynienia z lakiernictwem? Pisaæ to sobie mo¿na ,doradzaæ itd. jak siê i tak g...... wie! Wiesz kolego takie pisanie to jak rozmowa o seksie ,ka¿dy jest dobry i najlepszy. Pozdrawiam "znawce" tematu lakiernictwo samochodowe! :spoko:

jacenty 741
Wys³any: 2010-03-09, 21:16   
0
UP DOWN

Wpadasz co jaki¶ czas na to forum,piszesz du¿o i g³o¶no,podwa¿asz zdanie innych ludzi...Internet to taka cholerna sprawa,¿e ka¿dy mo¿e udawaæ kozaka,tak ja ,jak i Ty.Tylko ja w odró¿nieniu do Ciebie nie podwa¿am Twojej wiedzy i znajomo¶ci tematu,wiêc odwdziêcz siê tym samym.Taka cena by³a w sklepie w Legionowie,chcesz adres? Zdjêcia? O co Ci chodzi ? Mo¿e podjechaæ po Ciebie i podwie¼æ do Legionowa?Ja w odró¿nieniu do Ciebie nie udajê znawcy wszech¶wiata,a moim zdaniem krowa która du¿o ryczy,ma³o mleka daje.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-03-10, 01:16   
0
UP DOWN

Dobrze kolego jacenty 741 niech bedzie ¿e du¿o rycze a ma³o wiem i nic nie potrafie! Pistolet widzia³em tylko w sklepie na pó³ce a jego dzia³anie na filmach jakie s± zamieszczone na tym forum :) Rozumiem jak kto¶ pisze na temat pistoletu który zna ,jest z niego zadowolony i proponuje pytaj±cemu jego kupno. Ale podsy³anie tylko zdjecia z netu i proponowanie to jest chyba przesada? Co do sklepów i cen ,to sam wiesz ¿e s± ró¿ne sklepy i ró¿ne ceny. Tak wysokiej ceny za tego taywana jeszcze nigdzie nie widzia³em. W okresie kiedy sie pojawi³ w sprzeda¿y to maks. jego cena oscylowa³a w granicach 320 z³. Ale mo¿e w mniejszych miejscowo¶ciach ceny s± wy¿sze? Na pewno w takim wypadku zakup w necie to jest jaki¶ sposób na mniejszy wydatek. Zawsze jednak trzeba uwzglêdniæ do ceny zakupu koszt przesy³ki. Pozdrawiam :spoko:

adamooo91
Wys³any: 2010-04-29, 18:28   
0
UP DOWN

witam..
mam takie pytanie jaki ten zbiorniczek jest w tym STAR EVO-Tmini LVLP i czy nie nastarczy on problemów z brAKIEM MATERIA£U...PROSZE O SZYBKA ODPOWIEDZ

Greg
Wys³any: 2010-04-29, 20:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
adamooo91 napisa³/a:
mam takie pytanie jaki ten zbiorniczek jest w tym STAR EVO-Tmini LVLP

plastikowy . Ok 150ml.
adamooo91 napisa³/a:
i czy nie nastarczy on problemów z brAKIEM MATERIA£U...

przecie¿ sama nazwa "mini" sugeruje, ¿e ten pistolet jest przeznaczony do ma³ych powierzchni/ zaprawek.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: