Autor |
Wiadomo¶æ |
|
jabba
|
Wys³any: 2010-01-23, 12:38 Dziura w dachu
|
0
|
|
|
|
Witam,
Mam dziurê w samochodzie. Auto pracowa³o w Policji i mia³o zamontowane na sta³e jakie¶ "koguty" na dachu . Pozosta³a dziura po doprowadzeniu kabli. Dziura jest ok 2 cm ¶rednicy.
W jaki sposób najlepiej j± zrobiæ ?
Pozdrawiam
Jabba |
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2010-01-23, 12:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
|
|
|
|
jabba
|
Wys³any: 2010-01-23, 13:18
|
0
|
|
|
|
A mo¿e nada³aby siê mata z w³ókna szklanego ? |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-01-23, 14:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Chcesz ¿eby:
1. Nie by³o dziury.
2. Nie by³o dziury i wygl±da³o jak by jej tam nigdy nie by³o.
|
|
|
|
|
jabba
|
Wys³any: 2010-01-23, 14:35
|
0
|
|
|
|
Interesuje mnie raczej punkt 2. Ale je¿eli mia³bym oddaæ do malowania ca³y dach to ju¿ nie jestem pewien.
Przede wszystkim chodzi mi o zasklepienie dziury i na³o¿enie szpachli. Inaczej mówi±c o przygotowanie do malowania. Oczywi¶cie aby by³o zrobione trwale i aby przy dotkniêciu rêka siê nie zapad³a. Nie wiem jakim sposobem siê do tego zabraæ. My¶la³em te¿ o wstawieniu metalowej siateczki i zalutowaniu jej i pó¼niej na³o¿eniu szpachli.
Pozdrowienia
Jabba |
|
|
|
|
zolwik
|
Wys³any: 2010-01-23, 14:44
|
0
|
|
|
|
Je¶li nie ma byc widaæ to itak trzeba malowaæ .
Je¶li masz spawarkê to spawaæ i szpachla, a jak nie to ¿ywica w³ókno i szpachla.
Ps. zamontuj sobie w tym miejscu antene. |
|
|
|
|
jabba
|
Wys³any: 2010-01-23, 14:50
|
0
|
|
|
|
Tak my¶la³em o tej antenie, ale miejsce nie za dobre (nad prawym ¶rodkowym s³upkiem).
A poza tym jest druga dziura na ¶rodku gdzie by³a zamontowana dodatkowa antena, pewnie cb.
Pozdrowienia
Jabba |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2010-01-23, 23:00
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
|
|
|
|
jabba
|
Wys³any: 2010-01-24, 09:41
|
0
|
|
|
|
Bodzio napisa³/a: | To jak masz 2 dziury w 2 miejscach, to tylko spawaæ i malowaæ ca³y dach. Przyzwoito¶ci troszkê poproszê, a nie z matami i prowizork± lecicie... |
Dziury s± dwie, ale ta druga jest z ty³u na ¶rodku to jest malutka dziura gdzie by³a antena cb i w któr± prawdopodobnie te¿ w³o¿ê antenê.
Mo¿e napisz jakie s± minusy zastosowania maty z w³ókna ? Zastanawia mnie czy dobrze przyklei siê do dachu.
Z góry dziêki.
Pozdrowienia
Jabba |
|
|
|
|
inter
|
Wys³any: 2010-01-24, 11:04
|
0
|
|
|
inter
|
MATA Z W£ÓKNA TO CHWILOWA PROWIZORA KTÓR¡ PROGI MO¯ESZ SOBIE ZAKLEIC SAM KIEDY¦ MIALEM TAKIEGO PASKA Z OTWORAMI ALE BEZ SPAWANIA SIÊ NIE OBY£O,POTEM SZPACHLA Z W£ÓKNEM,WYKOÑCZENÓWKA PODK£AD I LAKIEROWANKO ALE EFEKT KOÑCOWY TAKI JAK TRZEBA |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2010-01-24, 12:37
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
To Volvo? zamiast lepiæ mat±, to lepiej zakonserwowaæ okolice otworów i za³o¿yæ plastikowe za¶lepki- masa ich do wyboru w motoryzacyjnym
wspawaæ kó³eczka z blachy i polakierowaæ. zadna mata |
|
|
|
kamilmjk
|
Wys³any: 2010-03-12, 11:47
|
0
|
|
|
|
To ja spytam o opinie owego rozwi±zania:
Oczyszczone-> zabezpieczone -> wklejenie blaszki alu na klej poliuretanowy -> szpachel, filler etc
Cel: obej¶æ siê bez spawania. |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2010-03-12, 16:45
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
Mo¿e i bêdzie trzymaæ, ale jak d³ugo? Po co traciæ czas, pieni±dze na zrobienie czego¶ ch... jak mo¿na dobrze, w tym samym czasie, tak samo przygotowuj±c itp, zrobiæ raz konkretnie |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2010-03-12, 18:45
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
kamilmjk napisa³/a: | To ja spytam o opinie owego rozwi±zania:
Oczyszczone-> zabezpieczone -> wklejenie blaszki alu na klej poliuretanowy -> szpachel, filler etc
Cel: obej¶æ siê bez spawania. |
Nie bardzo , alu i zelazo tworza w miejscu styku ogniwo elektryczne-odrobina wilgoci i predzej czy pozniej wda sie korozja.Juz lepiej zacynowac obrzeza i wlutowac kawalek ocynkowanej blachy.Jesli chcesz naprawde profesjonalnie to moge Ci doradzic tylko lutospawanie. |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-03-12, 21:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Co by¶cie powiedzieli na lut twardy 45% srebra, p³ynie przepiêknie i wydaje mi siê ¿e topnik jest mniej aktywny, tylko ¿e bez palnika tlenowego strefa wp³ywu ciep³a bêdzie bardzo du¿a. |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2010-03-19, 20:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
crystal napisa³/a: | Co by¶cie powiedzieli na lut twardy 45% srebra, p³ynie przepiêknie i wydaje mi siê ¿e topnik jest mniej aktywny, tylko ¿e bez palnika tlenowego strefa wp³ywu ciep³a bêdzie bardzo du¿a. |
Ciekawy temat.niestety nie posiadam wiedzy .Mo¿e za³o¿ysz nowy temat? |
|
|
|