Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42
Autor Wiadomość
seba
Wysłany: 2007-12-19, 22:11   co z tym kleerem?
0
UP DOWN

malowaÂł ktoÂś moÂże kleerem z HAYA 4:1,wczoraj malowaÂłem wieczorem i dzisiaj caÂły dzien nie dosechÂł dopiero pod koniec przestawaÂł lekko ÂłapaĂŚ,zazwyczaj malowaÂłem iwatem,lub trotonem to rano mozna byÂło ÂśmiaÂło montowaĂŚ,a ten ni cholery,a prawie bez rozcien,a garaz ogrzewany(ok 15 stp)

malarz
Wysłany: 2007-12-20, 00:01   
0
UP DOWN

Ja ci nie pomogê ale powiem ¿e mia³em raz ochotê kupiÌ jakiœ klar Haya ale sprzedawca powiedzia³ mi ¿e w zasadzie to jak chcê to on mi sprzeda komplet ale oni maja wypraktykowane ze do tego klaru co ja chcê to lepiej podchodzi utwardzacz od innego lakieru Haya tyle ¿e o innej proporcji, chodzi³o o czas schniêcia. Odpuœci³em sobie bo jak trzeba tak kombinowaÌ i poprawiaÌ fabrykê to nie jest to tego warte. Lepiej do³ozyÌ 10 zeta i wzi¹Ì sprawdzony 2+1 novola.

rbfm 
Wysłany: 2007-12-20, 17:01   
0
UP DOWN

malarz napisał/a:
do tego klaru co ja chcĂŞ to lepiej podchodzi utwardzacz od innego lakieru Haya tyle Âże o innej proporcji,

jezu.... skad wy bierzecie takie wynalazki............. dziwie sie niektorym ze uzywaja jakichs gowien zamiast sprawdzonych materialow.

malarz
Wysłany: 2007-12-20, 18:16   
0
UP DOWN

ej, przecie¿ ja w³aœnie dlatego nie kupi³em go :razz: a swoj¹ drog¹ to ¿eby jakiœ towar mo¿na by³o nazwaÌ sprawdzonym to musi siê znaleŸÌ jakaœ grupa odwa¿nych co by taki nowy towar przetestowa³a :grin:

rbfm 
Wysłany: 2007-12-20, 19:37   
0
UP DOWN

przeciez jest tyle sprawdzonych firm.... ja nawet nie slyszalem o takiej firmie jak haya....

Benos77
Wysłany: 2007-12-20, 21:36   
0
UP DOWN

Ja uÂżywaÂłem przez chwile bazy haya.GÂłupi byÂłem...zaoszczĂŞdziĂŚ chciaÂłem.Moim zdaniem caÂła Haya nie nadaje siĂŞ do niczego.Teraz uÂżywam tylko sprawdzonych firm.

seba
Wysłany: 2007-12-20, 21:47   
0
UP DOWN

z haya bra³em tylko rozcieùczalniki,bo mialem po drodze,a z miejsca gdzie mam warsztat do mieszalni najbli¿szej jest 20 km,wiêc ojciec kupi³ mi po drodzeten lakier,a pyta³em facetki czy szybko wi¹¿e w warunkach bez 60stp i œciemnia³a ¿e ok bo to niby HS,ale macie racjê malowa³em ivatem,trotonem to bez porównania,wiem jak siê zachowa i wogóle.Nauczka i koniec

rbfm 
Wysłany: 2007-12-21, 08:11   
0
UP DOWN

seba napisał/a:
a pyta³em facetki czy szybko wi¹¿e w warunkach bez 60stp i œciemnia³a ¿e ok

a spodziewales sie ze powie ci ze nie??? ja sprzedawcow nigdy o nic nie pytam bo wiem ze zawsze odpowiedz bedzie satysfakcjonujaca mnie :D

Wysłany: 2007-12-21, 11:41   
0
UP DOWN
MTGarage.

rozcienczalniki z haya sÂą dobre i tanie. uzwalem ich do podkladĂłw (akrylowych) a pare razy zdarzylo mi sie tez uzyc raz do klaru i bylo ok.

ich bazami malowalem sobie meble do pokoju i meble brata. na nic innego sie nie nadaje. w koncu cena 60zÂł/ puszka 1l gotowej bazy, to po cenie renolaka;]

rbfm 
Wysłany: 2007-12-21, 13:44   
0
UP DOWN

online napisał/a:
rozcienczalniki z haya sÂą dobre i tanie. uzwalem ich do podkladĂłw (akrylowych) a pare razy zdarzylo mi sie tez uzyc raz do klaru i bylo ok.

heh do podkladu to byle co w zasadzie mozna wlac i tez bedzie dobre.

marikk 
Wysłany: 2007-12-21, 14:01   
0
UP DOWN

rbfm napisał/a:
oj nie do koĂąca tak jest a zwÂłaszcza jak dodamy nitra

Wysłany: 2007-12-21, 15:39   
0
UP DOWN
MTGarage.

marikk napisał/a:
rbfm napisał/a:

moze i mozna rozne wlewac gowna, ale ta haya jest po cenie wlasnie nitro w butelkeczkach czy innych gĂłwien petrochemi polskiej :wink:

wiec warto, chodzby zamiast nitra do mycia narzĂŞdzi jakis lepszych :razz: cena chyba nie cale 10zÂł/ 1L

rbfm 
Wysłany: 2007-12-21, 21:09   
0
UP DOWN

online napisał/a:
wiec warto, chodzby zamiast nitra do mycia narzĂŞdzi jakis lepszych :razz: cena chyba nie cale 10zÂł/ 1L

tyle ze nitro kosztuje 5zl za litr

[ Dodano: 2007-12-21, 21:10 ]
marikk napisał/a:

o nitrze nie wspominalem bo to przeciez oczywiste. ale jakikolwiek rozcienczalnik do wyrobow akrylowych bys wlal do podkladu to nic sie nie stanie.

marikk 
Wysłany: 2007-12-21, 21:22   
0
UP DOWN

Wiesz jak napisaÂłeÂś Âże moÂżna byle co wlaĂŚ to miaÂłem teÂż na myÂśli wlanie nitra

seba
Wysłany: 2007-12-21, 21:38   
0
UP DOWN

Powiedzcie czy do kleeru mozna wlaĂŚ rozc. poliuretanowy,byÂł jakiÂś klieent w mieszalni i pytaÂł czy moÂżna ja mu powiedziaÂłem,Âże do akrylu w podkÂładzie laÂłem,ale do kleeru to niewiem.

rbfm 
Wysłany: 2007-12-21, 21:52   
0
UP DOWN

seba napisał/a:
Powiedzcie czy do kleeru mozna wlaĂŚ rozc. poliuretanowy,byÂł jakiÂś klieent w mieszalni i pytaÂł czy moÂżna ja mu powiedziaÂłem,Âże do akrylu w podkÂładzie laÂłem,ale do kleeru to niewiem.

coraz bardziej mnie przerazasz. skad ludzie biora takie pomysly.....?

seba
Wysłany: 2007-12-22, 23:00   
0
UP DOWN

Nie wiem dlaczego,pytam bo sam nigdy nie dodawa³em i kiedy by³em w mieszalni jakiœ goœÌ pyta³ o to w³aœnie,wiêÌ powiedzia³em mu,¿e nie wiem do podk³adu bodaj¿e z nawola to goœÌ w mieszalni da³ m taki rozcieùczalnik i nic siê nie dzia³o,a w kartach technicznych nie sprawdza³em,wiêc nie m¹drzê siê wiedz¹ bo jej nie posiadam,jak potrzebujê do czegoœ to wtedy szukam,a tak pozatym,siedzê od rana do nocy w warsztacie i nie bardzo mam kiedy sie doinformowaÌ.
z okazji zbliÂżajÂących siĂŞ ÂŚWIÂĄT BOZEGO NARODZENIA ÂżyczĂŞ wszystkim spokojnego i wesoÂłego kolĂŞdowania.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu