Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
m³ody19
Wys³any: 2010-03-16, 22:19   Gara¿, ogrzewanie centralno-nadmuchowe
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

Panowie po tej zimie stwierdzi³em ze musze cos zorbic z ogrzewaniem garazu, nie grzeje mi to zle ale mam to zorbione tak ze piec jest na lawej sciaie idzie rura do góry skreca na powa³ leci przez ca³y garaz i do przeciwnej sciany i wylot na pole, fajnie jest bo ciep³o i ok, ale... po pierwsze to mi sie z neigo syf robi ... dymi sie nie kiedy i tzreba luftowac i zwnou ciep³o pita na dwór, i leci mi syf z tej rury co idzie po suficie,pozatym one lubi± sie przepalac dziury sie robia i potem wszytsko sie sypie ehh, pozatym piecyk mi bierze dobre 70 cm garazu które mog³bym miec na spokojne przechodzenie oboka auta jak wjedzie a tak kapa zawadza, tak samo sto³ ale sto³u tam nie bedzie i wszystkich szafek ...... A wyglada to tak

Nadmuch

Hmm no to tak to jest i wymysli³em tak ze piecyk bym da³ do takiego malutkiego pomieszczenia obok garazu wielkosc tego wys. 1.50cm d³u.1,20cm szer 1,20 cm i piecyk gzreje naprawde mooocno ma³y ale wariat, takze jakby on tam w tym sta³ to by dawa³ czadu nie zle w tym pomieszczeniu a ono jest ma³e i chcialbym wykuc taka dziure w scianie garazu do tego pomieszczenia taka ze 1m na 1 m i wstawic do tego metalowa rame i na srodek ramy wspawac dmuchawe TYLKO JAKA ??? Jaka musia³a by byc duza zeby mog³a wyciagac ciep³e powietrze z tego pomieszczenia na garaz ??? takie cos http://allegro.pl/item951...wbs_2_nowy.html ? czy moze taki typ http://allegro.pl/item961...700m3_h_fv.html albo cos innego graficznie moge to przedstawic w taki sposob moj pomys³ bo nie wiem czy ktos zrozumia³ to z dziura w scianie
Cos takiego

I to tyle jesli chodzi o nadmuch

C.O

Hmm a co do centralnego ogrewania wymysli³em tak ze na ten piecyk co mam dospawam zbiornik oko³o 50-80 litrówy i przyspawam go do gory pieca i rury do grzejników a mam grzejniki takie rury z t± cienka blchszka do oko³a rur mam 3 takie rury po po³tora metra i da³bym je w jednym miejscu, do zbiornika dorobi³bym termometr zeby kontrolowac ta temperature wody zeby by³a jak najwyzsza a nie wra³a.

sufit chce dodatkowo obnizyc bo dach mi idzie po skosie i chce go zrobic na rowno z wysokoscia drzwi. ogólnie budynek jest ocieplony styropianem wszytskie sciany dach tez

Co myslicie o tym ? taka dmuchawa da rade nadmuchac na ten garaz ? i ten grzejnik ? wymiary garazu to d³ 5.20 cm szer 4 m wys 2.40cm, moze jeszcze cos dodac ? czy to nadmucha tak zeby by³o ciep³o, wszytsko zmieniam temu iz nie chce tej rury nad glowa z która jest kupa problemów i piecyk mi zawadza. napiszcie co myslicie. Pozdro Kamil

caci 
Wys³any: 2010-03-17, 08:51   
0
UP DOWN

nie no spoko, ale te zdjêcia mogles troche zmniejszyæ.

m³ody19
Wys³any: 2010-03-17, 13:22   
0
UP DOWN
Æwicz æwicz æwicz :D

zdj w³asnie sa ma³e tylko musi sie str do konca za³adowac, a jaka dmuchawe lepiej tam wsadzic ? bo da³em tam dwa rodzaje

maciejowski
Wys³any: 2010-03-19, 01:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
m³ody19 napisa³/a:
zdj w³asnie sa ma³e
bardzo ma³e 12MP, 2,5MB

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach