|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2010-03-16, 22:19 GaraÂż, ogrzewanie centralno-nadmuchowe
|
0
|
|
|
Ăwicz ĂŚwicz ĂŚwicz :D

|
Panowie po tej zimie stwierdziÂłem ze musze cos zorbic z ogrzewaniem garazu, nie grzeje mi to zle ale mam to zorbione tak ze piec jest na lawej sciaie idzie rura do gĂłry skreca na powaÂł leci przez caÂły garaz i do przeciwnej sciany i wylot na pole, fajnie jest bo ciepÂło i ok, ale... po pierwsze to mi sie z neigo syf robi ... dymi sie nie kiedy i tzreba luftowac i zwnou ciepÂło pita na dwĂłr, i leci mi syf z tej rury co idzie po suficie,pozatym one lubiÂą sie przepalac dziury sie robia i potem wszytsko sie sypie ehh, pozatym piecyk mi bierze dobre 70 cm garazu ktĂłre mogÂłbym miec na spokojne przechodzenie oboka auta jak wjedzie a tak kapa zawadza, tak samo stoÂł ale stoÂłu tam nie bedzie i wszystkich szafek ...... A wyglada to tak
Nadmuch
Hmm no to tak to jest i wymysliÂłem tak ze piecyk bym daÂł do takiego malutkiego pomieszczenia obok garazu wielkosc tego wys. 1.50cm dÂłu.1,20cm szer 1,20 cm i piecyk gzreje naprawde mooocno maÂły ale wariat, takze jakby on tam w tym staÂł to by dawaÂł czadu nie zle w tym pomieszczeniu a ono jest maÂłe i chcialbym wykuc taka dziure w scianie garazu do tego pomieszczenia taka ze 1m na 1 m i wstawic do tego metalowa rame i na srodek ramy wspawac dmuchawe TYLKO JAKA ??? Jaka musiaÂła by byc duza zeby mogÂła wyciagac ciepÂłe powietrze z tego pomieszczenia na garaz ??? takie cos http://allegro.pl/item951...wbs_2_nowy.html ? czy moze taki typ http://allegro.pl/item961...700m3_h_fv.html albo cos innego graficznie moge to przedstawic w taki sposob moj pomysÂł bo nie wiem czy ktos zrozumiaÂł to z dziura w scianie
Cos takiego
I to tyle jesli chodzi o nadmuch
C.O
Hmm a co do centralnego ogrewania wymysliÂłem tak ze na ten piecyk co mam dospawam zbiornik okoÂło 50-80 litrĂłwy i przyspawam go do gory pieca i rury do grzejnikĂłw a mam grzejniki takie rury z tÂą cienka blchszka do okoÂła rur mam 3 takie rury po poÂłtora metra i daÂłbym je w jednym miejscu, do zbiornika dorobiÂłbym termometr zeby kontrolowac ta temperature wody zeby byÂła jak najwyzsza a nie wraÂła.
sufit chce dodatkowo obnizyc bo dach mi idzie po skosie i chce go zrobic na rowno z wysokoscia drzwi. ogĂłlnie budynek jest ocieplony styropianem wszytskie sciany dach tez
Co myslicie o tym ? taka dmuchawa da rade nadmuchac na ten garaz ? i ten grzejnik ? wymiary garazu to dÂł 5.20 cm szer 4 m wys 2.40cm, moze jeszcze cos dodac ? czy to nadmucha tak zeby byÂło ciepÂło, wszytsko zmieniam temu iz nie chce tej rury nad glowa z ktĂłra jest kupa problemĂłw i piecyk mi zawadza. napiszcie co myslicie. Pozdro Kamil |
|
|
|
 |
caci
|
Wysłany: 2010-03-17, 08:51
|
0
|
|
|

|
nie no spoko, ale te zdjĂŞcia mogles troche zmniejszyĂŚ. |
|
|
|
 |
mÂłody19
|
Wysłany: 2010-03-17, 13:22
|
0
|
|
|
Ăwicz ĂŚwicz ĂŚwicz :D

|
zdj wÂłasnie sa maÂłe tylko musi sie str do konca zaÂładowac, a jaka dmuchawe lepiej tam wsadzic ? bo daÂłem tam dwa rodzaje |
|
|
|
 |
maciejowski
|
Wysłany: 2010-03-19, 01:11
|
0
|
|
|
|
mÂłody19 napisał/a: | zdj wÂłasnie sa maÂłe | bardzo maÂłe 12MP, 2,5MB |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|