|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
mariann
|
Wysłany: 2010-03-24, 19:27 lakier metalik
|
0
|
|
|
|
witam wszystkich na forum potrzebujĂŞ polakierowaĂŚ kilka elementĂłw w swojej hondzie civic , odczytaÂłem kod lakieru i napisane jest Granada Black Metallic Clearcoat NH-503P chciaÂł bym zapytaĂŚ czy ten kolor jest bardzo wymagajÂący , czy moÂżna go zastÂąpiĂŚ np czarnym akrylem czy lepiej dobraĂŚ bazĂŞ i nie kombinowaĂŚ , Jak sie ksztaÂłtujÂą z reguÂły ceny czarnych metalikĂłw chodzi mi czy sÂą najdroÂższe czy najtaĂąsze, ile dobraĂŚ gotowej bazy na maskĂŞ z dwĂłch stron zderzaki i bÂłotnik ,a ile claru kupiĂŚ.
dziĂŞki i pozdrowionka.... |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-03-24, 19:41
|
0
|
|
|
|
Cenowo nie odbiega od innych kolorów,œrednia pó³ka za ok 200 z³ za litr,nie ma specjalnych trudoœci w aplikacji,na pewno ³atwiejszy ni¿ srebro albo jakieœ z³oto.Zast¹piÌ akrylem zawsze mo¿esz,ale w cenie ró¿nica niewielka (ok 40 z³ z litra),a i tak wszystko zale¿y od przygotowania powierzchni i umiejêtnoœci lakiernika.Ja kupi³bym0,6-0,8 litra gêstej bazy (1,2-1,5 gotowej),i min litr bezbarwnego.Maj¹c dobry sprzêt (a pewnie takiego nie masz ?) i doœwiadczenie (?) da³oby radê zrobiÌ mniejsz¹ iloœci¹,ale lepiej trochê wiêcej,na ,,zaœ". |
|
|
|
 |
mariann
|
Wysłany: 2010-03-24, 20:37
|
0
|
|
|
|
1,5 litra bazy nie zaduÂżo troche |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-03-25, 01:47
|
0
|
|
|
|
Mówiê o gotowej,po rozcieùczeniu,nie wiem,jak¹ kupisz.0,3-0,4 na maskê,po 0,2 na b³otniki,0,25 na zderzak-to litr,Jak pisa³em-jak masz sprzêt i pojêcie,a do tego kupisz porz¹dny produkt,dobrze kryj¹cy,to zrobisz ca³oœÌ spokojnie litrem,mo¿e nawet 0,8 gotowej. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|