Autor |
Wiadomość |
 |
Xzibitxx
|
Wysłany: 2010-03-27, 19:57 Audi 80
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich, na wstêpie chce powiedzieÌ ze to moje pierwsze powa¿ne lakierowanie.. Wczeœniej tylko podk³ady i malowanie matówkami. Do pomalowania mia³em przedni b³otnik Audi80. Lecz musia³em zacz¹Ì od za³atania dziury mata szklan¹:
NastĂŞpnie szpachla:
WyczyÂściÂłem szpachle resztĂŞ P360 i do podkÂładu, uÂżyÂłem czarnego podkÂładu:
Kolor taki wiÂśniowy baza naÂłoÂżyÂłem 3warstwy:
I 2warstwy bezbarwnego:
Zanim ktoœ zacznie mi wytykaÌ 1000 b³êdów niech pamiêta ze to moje pierwsze lakierowanie. Aha i jak pewnie widaÌ na ostatnim zdjêciu jest parê œmieci, pytanie czy polerka G3 wystarczy czy mo¿e zmatowiÌ P2000 i dopiero polerka? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-03-27, 21:01
|
0
|
|
|

|
Jak masz pypcie to najpierw 2000 na wode a dopiero potem polerka. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-03-28, 00:40
|
0
|
|
|

|
Czy dobrze widzĂŞ to jest zamaskowane sztruksem? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-03-28, 01:08
|
0
|
|
|

|
crystal napisał/a: | Czy dobrze widzĂŞ to jest zamaskowane sztruksem? |
TrochĂŞ siĂŞ czepiasz ... doceĂą to poÂświĂŞcenie ... chÂłopak popruÂł gacie Âżeby efekt byÂł super ... brawo |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-03-28, 01:27
|
0
|
|
|

|
No coty! nie czepiam siĂŞ, ciekawi mnie czy dobrze widzĂŞ(bo 20m^2 foli kosztuje 1,20zl) czy to jakiÂś trik ktĂłrego nie znam. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-03-28, 21:59
|
0
|
|
|

|
Panowie "rĂłzne drogi" prowadzÂą do celu. WaÂżny jest efekt koĂącowy! Pozdrawiam |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-03-28, 22:32
|
0
|
|
|

|
crystal napisał/a: | No coty! nie czepiam siĂŞ, ciekawi mnie czy dobrze widzĂŞ(bo 20m^2 foli kosztuje 1,20zl) czy to jakiÂś trik ktĂłrego nie znam. |
... noooo - faktycznie nie pomyÂślaÂłem, Âże to moÂże byĂŚ jakaÂś sztuczka ? ... a jest ?
Mo¿e sztruks grubopr¹¿kowany ma jakieœ w³aœciwoœci do odpychania œmieci z powietrza, a folia je przyci¹ga ... albo wewn¹trzsplotowo promieniuje falami IR i lakier schnie szybciej ?
W koĂącu technologie idÂą do przodu z dnia na dzieĂą |
 |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-03-28, 23:21
|
0
|
|
|

|
Kurz to raczej generuje, IR moÂże byĂŚ ale trzeba uprzednio podpaliĂŚ
Trik ma to do siebie Âże maÂło kto go zna wiĂŞc warto rozpowszechniĂŚ jeÂśli dobry albo zbesztaĂŚ jeÂśli zÂły.
PrzypomniaÂło mi siĂŞ o pÂłynie hamulcowym |
|
|
|
 |
Xzibitxx
|
Wysłany: 2010-03-29, 16:11
|
0
|
|
|
|
Ale siĂŞ czepiacie nie miaÂłem w tej chwili foli byÂła to sobota godzina 18 sklepy juz zamkniĂŞte a bardzo chciaÂłem pomalowaĂŚ w ten dzieĂą bÂłotnik. Wiem Âże wszyscy pracujecie w autoryzowanych salonach i serwisach ferrari no ale robilem to we wÂłasnym garaÂżu pozdrawiem |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2010-03-29, 17:09
|
0
|
|
|

|
Xzibitxx napisał/a: | Ale siĂŞ czepiacie nie miaÂłem w tej chwili foli byÂła to sobota godzina 18 sklepy juz zamkniĂŞte a bardzo chciaÂłem pomalowaĂŚ w ten dzieĂą bÂłotnik. Wiem Âże wszyscy pracujecie w autoryzowanych salonach i serwisach ferrari no ale robilem to we wÂłasnym garaÂżu pozdrawiem |
aaaa.. bo widzisz ... Trzeba byÂło pomalowaĂŚ na sztruksie tak jak jest ... a zdjĂŞcia najpierw do FotoSchopa i tu sztruks na foliĂŞ przerobiĂŚ ... i dopiero na forum ... ByÂłyby same pochwaÂłki i serduszka i zachwyty ... a tak nie ma siĂŞ do czego czepiĂŚ ... to wzieliÂśmy sztruks pod obstrzaÂł |
 |
|
|
|
 |
lukas94
|
Wysłany: 2010-04-02, 22:12
|
0
|
|
|
lukas94
|
moim zdaniem ok jak na pierwszy raz. a syfy to masz z tego sztruksu zamiast niego nastepnym razem lepiej juz naklej gazete jak brak foli.a i jeszcze jestem ciekaw czy kolor ci wszedl do drzwi ?bo bÂłotnik robiles do kantu i moze byc roznica. a zamiast g3 polecam 3m na sucho .lepszy efekt i mniej mycia. pozdrawiam |
|
|
|
 |
Xzibitxx
|
Wysłany: 2010-04-24, 17:09
|
0
|
|
|
|
Oto kolejne moje prace nad Audi malowane byÂły drzwi przednie, tylne i tylny blotnik od kierowcy i oczywiscie maska. Dach pozostawiÂłem czarny poniewaÂż bedzie malowany na czarna perle.
PodkÂład czarny HS 5:1:
No i lakier:
Na tym zdjĂŞciu widaĂŚ znaczny odcieĂą miedzy drzwiami a bÂłotnikiem ale polerka mi to wyrĂłwna:
I maska (wiem Âże sÂą chmurki ale przygÂładzĂŞ je P2000):
Ale planuje pomalowaĂŚ ja jeszcze raz klarem. Przyznaje Âże tak duÂże elementy jak maska malowaÂłem pierwszy raz. |
|
|
|