Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Xzibitxx 
Wysłany: 2010-03-27, 19:57   Audi 80
0
UP DOWN

Witam wszystkich, na wstêpie chce powiedzieÌ ze to moje pierwsze powa¿ne lakierowanie.. Wczeœniej tylko podk³ady i malowanie matówkami. Do pomalowania mia³em przedni b³otnik Audi80. Lecz musia³em zacz¹Ì od za³atania dziury mata szklan¹:

NastĂŞpnie szpachla:

WyczyÂściÂłem szpachle resztĂŞ P360 i do podkÂładu, uÂżyÂłem czarnego podkÂładu:

Kolor taki wiÂśniowy baza naÂłoÂżyÂłem 3warstwy:

I 2warstwy bezbarwnego:

Zanim ktoœ zacznie mi wytykaÌ 1000 b³êdów niech pamiêta ze to moje pierwsze lakierowanie. Aha i jak pewnie widaÌ na ostatnim zdjêciu jest parê œmieci, pytanie czy polerka G3 wystarczy czy mo¿e zmatowiÌ P2000 i dopiero polerka?

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-03-27, 21:01   
0
UP DOWN

Jak masz pypcie to najpierw 2000 na wode a dopiero potem polerka. Pozdrawiam!

crystal
Wysłany: 2010-03-28, 00:40   
0
UP DOWN

Czy dobrze widzĂŞ :shock: to jest zamaskowane sztruksem?

PROJEKTER
Wysłany: 2010-03-28, 01:08   
0
UP DOWN

crystal napisał/a:
Czy dobrze widzĂŞ :shock: to jest zamaskowane sztruksem?

TrochĂŞ siĂŞ czepiasz ... doceĂą to poÂświĂŞcenie ... chÂłopak popruÂł gacie Âżeby efekt byÂł super ... brawo ^^

crystal
Wysłany: 2010-03-28, 01:27   
0
UP DOWN

No coty! nie czepiam siĂŞ, ciekawi mnie czy dobrze widzĂŞ(bo 20m^2 foli kosztuje 1,20zl) czy to jakiÂś trik ktĂłrego nie znam.

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-03-28, 21:59   
0
UP DOWN

Panowie "rĂłzne drogi" prowadzÂą do celu. WaÂżny jest efekt koĂącowy! Pozdrawiam :spoko:

PROJEKTER
Wysłany: 2010-03-28, 22:32   
0
UP DOWN

crystal napisał/a:
No coty! nie czepiam siĂŞ, ciekawi mnie czy dobrze widzĂŞ(bo 20m^2 foli kosztuje 1,20zl) czy to jakiÂś trik ktĂłrego nie znam.

... noooo - faktycznie nie pomyÂślaÂłem, Âże to moÂże byĂŚ jakaÂś sztuczka ? ... a jest ?

Mo¿e sztruks grubopr¹¿kowany ma jakieœ w³aœciwoœci do odpychania œmieci z powietrza, a folia je przyci¹ga ... albo wewn¹trzsplotowo promieniuje falami IR i lakier schnie szybciej ? ^^

W koĂącu technologie idÂą do przodu z dnia na dzieĂą ^^

crystal
Wysłany: 2010-03-28, 23:21   
0
UP DOWN

Kurz to raczej generuje, IR moÂże byĂŚ ale trzeba uprzednio podpaliĂŚ :D

Trik ma to do siebie Âże maÂło kto go zna wiĂŞc warto rozpowszechniĂŚ jeÂśli dobry albo zbesztaĂŚ jeÂśli zÂły.
PrzypomniaÂło mi siĂŞ o pÂłynie hamulcowym :rotfl:

Xzibitxx 
Wysłany: 2010-03-29, 16:11   
0
UP DOWN

Ale siĂŞ czepiacie nie miaÂłem w tej chwili foli byÂła to sobota godzina 18 sklepy juz zamkniĂŞte a bardzo chciaÂłem pomalowaĂŚ w ten dzieĂą bÂłotnik. Wiem Âże wszyscy pracujecie w autoryzowanych salonach i serwisach ferrari no ale robilem to we wÂłasnym garaÂżu pozdrawiem

PROJEKTER
Wysłany: 2010-03-29, 17:09   
0
UP DOWN

Xzibitxx napisał/a:
Ale siĂŞ czepiacie nie miaÂłem w tej chwili foli byÂła to sobota godzina 18 sklepy juz zamkniĂŞte a bardzo chciaÂłem pomalowaĂŚ w ten dzieĂą bÂłotnik. Wiem Âże wszyscy pracujecie w autoryzowanych salonach i serwisach ferrari no ale robilem to we wÂłasnym garaÂżu pozdrawiem

aaaa.. bo widzisz ... Trzeba byÂło pomalowaĂŚ na sztruksie tak jak jest ... a zdjĂŞcia najpierw do FotoSchopa i tu sztruks na foliĂŞ przerobiĂŚ ... i dopiero na forum ... ByÂłyby same pochwaÂłki i serduszka i zachwyty ... a tak nie ma siĂŞ do czego czepiĂŚ ... to wzieliÂśmy sztruks pod obstrzaÂł :D

lukas94 
Wysłany: 2010-04-02, 22:12   
0
UP DOWN
lukas94

moim zdaniem ok jak na pierwszy raz. a syfy to masz z tego sztruksu zamiast niego nastepnym razem lepiej juz naklej gazete jak brak foli.a i jeszcze jestem ciekaw czy kolor ci wszedl do drzwi ?bo bÂłotnik robiles do kantu i moze byc roznica. a zamiast g3 polecam 3m na sucho .lepszy efekt i mniej mycia. pozdrawiam

Xzibitxx 
Wysłany: 2010-04-24, 17:09   
0
UP DOWN

Oto kolejne moje prace nad Audi malowane byÂły drzwi przednie, tylne i tylny blotnik od kierowcy i oczywiscie maska. Dach pozostawiÂłem czarny poniewaÂż bedzie malowany na czarna perle.

PodkÂład czarny HS 5:1:

No i lakier:

Na tym zdjĂŞciu widaĂŚ znaczny odcieĂą miedzy drzwiami a bÂłotnikiem ale polerka mi to wyrĂłwna:

I maska (wiem Âże sÂą chmurki ale przygÂładzĂŞ je P2000):

Ale planuje pomalowaĂŚ ja jeszcze raz klarem. Przyznaje Âże tak duÂże elementy jak maska malowaÂłem pierwszy raz.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Fotorelacje

Odpowiedz do tematu