|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
zip09
|
Wysłany: 2010-04-08, 23:38 ile farby mitsubishi colt
|
0
|
|
|
|
Witam, czy 0,5 farby akrylowej naniesionej na bazĂŞ wystarczy na pomalowanie w mitsubishi colt`cie drzwi, maski, blotnika, zderzaka ? dorobili mi w mieszalni lakier i dali 250ml utwardzacza, ile mam wlaĂŚ utwardzacza do lakieru ?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: 2010-04-09, 00:31
|
0
|
|
|
|
zip09 napisał/a: | Witam, czy 0,5 farby akrylowej naniesionej na bazĂŞ wystarczy na pomalowanie w mitsubishi colt`cie drzwi, maski, blotnika, zderzaka ?
|
nie sÂądzĂŞ, Âże starczy. RobiÂłem ostatnio wÂłaÂśnie colta- 2 zderzaki w akrylu- poszÂło 300ml (450 po zmieszaniu z utw) BiaÂły kolor- strasznie sÂłabo kryjÂący wiĂŞc 2 peÂłne warstwy musiaÂły byĂŚ, a Âże zderzak ma peÂłno zg³êbieĂą, przetÂłoczeĂą to duÂżo poszÂło do luftu. zip09 napisał/a: | 0,5 farby akrylowej naniesionej na bazĂŞ |
miaÂłeÂś chyba na myÂśli podkÂład bÂądÂź zmatowanÂą starÂą powÂłoke
zip09 napisał/a: | dorobili mi w mieszalni lakier i dali 250ml utwardzacza, ile mam wlaĂŚ utwardzacza do lakieru ? |
wszystko- stosunek mieszania 2:1 ( w tym wypadku0,5:025+ ewentualny ROZCIEĂCZALNIK o ile go stosujesz) |
|
|
|
 |
zip09
|
Wysłany: 2010-04-09, 00:40
|
0
|
|
|
|
przepraszam, na podklad. Kolor bedzie zoÂłty na bialy podklad, a myslicie ze jak zderzaka nie bede robil to starczy 0,5l na drzwi maske i blotnik ? ile w ogole schnie taki lakier ? w temp. ok 20 - 25c ? moze troche wiecej jak podhajcuje
ps. kiedy bede mogl umyc samochod po takim malowaniu ? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-04-09, 07:26
|
0
|
|
|
|
Z regu³y do akrylu dodaje siê jeszcze rozcieùczalnik,ale to w zale¿noœci od producenta i uczciwoœci mieszalni raczej nie wiêcej ni¿ 20%.¯ó³ty jest s³abo kryj¹cym kolorem,wiêc raczej blado to widzê,¿eby starczy³o,nawet zak³adaj¹c litr po rozcieùczeniu.Szansa jest,jeœli masz oszczêdny sprzêt do lakierowania.Zak³adaj¹c,¿e wszystko bêdzie ok,to na drugi dzieù mo¿esz nawet polerowaÌ,nie mówi¹c o myciu. |
|
|
|
 |
zip09
|
Wysłany: 2010-04-09, 11:53
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-04-09, 14:57
|
0
|
|
|
|
Z ca³¹ pewnoœci¹ MUSISZ na miejsca,gdzie jest go³a blach,nawet lepszy by³by podk³ad epoksydowy,i dopiero na niego akrylowy,natomiast co do ca³oœci:jak nie ma takiej potrzeby (rysy,odpryski),to raczej sobie daruj. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|