Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
the,bo
Wys³any: 2010-04-25, 09:07   migomat do blacharki za 1000zl -jaki polecacie?
0
UP DOWN

Sk±d: okolice mielca
migomat do blacharki za 1000zl -jaki polecacie? prosze o linki i opinie migomat ma sluzyc tylko blacharce (prosze nie piszcie "kup bester" bo ja szukam cos do 1000zl)
prosze o pomoc

widzialem na allegro
powermat
eurotec
einhell

co wy na to?

gorzalinek
Wys³any: 2010-04-25, 10:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Ja polecam Powermat 160a z tego przedzialu cenowego bo mialem euroteca to uchwyt byl w nim szajski i sie lepil do drutu

the,bo
Wys³any: 2010-04-25, 10:23   
0
UP DOWN

chodzi ci o takie cos

http://www.allegro.pl/ite..._zestaw_gw.html

gorzalinek
Wys³any: 2010-04-25, 10:56   
0
UP DOWN

mam taki i do blach do grubosci 2.5mm nie jest zly do blacharki nada sie na sam poczatek wiadomo nie jest to jakosc jak bester ale na poczatek wystarczy mi sie wydaje ok chodz inni chwala einhell

the,bo
Wys³any: 2010-04-25, 10:57   
0
UP DOWN

ok dzieki

prosze innych o opinie

resko
Wys³any: 2010-04-25, 11:21   
0
UP DOWN

zaraz wpadnie tu projekter i ci nawciska,¿e to gówno itp :x:

gorzalinek
Wys³any: 2010-04-25, 11:29   
0
UP DOWN

Pewnie ta ale to nie moj problem tylko jego xd za 1000 zl nie kupi profesionalnego sprzetu raz to sprzet a dwa umiejetnosci kladzenia spawu mi sie sprawdza ten migomat jezeli ktos nie musi to niech go nie kupuje :D

Mam go rok i wczesniej mialem euroteca i to bylo dopiero gowno

Chodz teraz bym wolal odzalowac i kupic bestera ktory jakosciowo jest duzo lepszy a tez nie jest az duzo drozszy

gizbern 
Wys³any: 2010-04-25, 17:18   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Czêstochowa-Poland
Do³ó¿ 200z³ i kup Shermana,dobry i sprawdzony sprzêt.
Link do aukcji Allegro http://archi.inosak.org/db/item1003525498_1.html

Grzesiek_1981 
Wys³any: 2010-04-25, 18:46   
0
UP DOWN

ja tez mia³em taki sam problem jak ty tez chcia³em cos tanszego ale w zimie kupi³em bestera 1800 by³w dobrej cenie w lenym jeszcze jego nieprubowa³em drut juz kupi³em 0,8 butle mam co2 +reduktor zosta³o mi tylko pod³aczyc do si³y i jazda tez mi kazdy doradza³ bestera wiec zdecydowa³em sie na niego.niewiem jak spawa ale kazdy mowi ze dobrze mi tez bedzie potrzebny do blacharki samochodowej.wiec twoj wybor.pozdrawiam

jacenty 741
Wys³any: 2010-04-25, 20:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Cytat:

ja tez mia³em taki sam problem jak ty tez chcia³em cos tanszego ale w zimie kupi³em bestera 1800 by³w dobrej cenie w lenym jeszcze jego nieprubowa³em drut juz kupi³em 0,8 butle mam co2 +reduktor zosta³o mi tylko pod³aczyc do si³y i jazda tez mi kazdy doradza³ bestera wiec zdecydowa³em sie na niego.niewiem jak spawa ale kazdy mowi ze dobrze mi tez bedzie potrzebny do blacharki samochodowej.wiec twoj wybor.pozdrawiam
£o Jezu,uwa¿aj!!!Ja ju¿ kiedyæ poleci³em temu userowi Bestera,pytanie i cena zak³adana by³a taka sama,i dosta³o mi siê jako têpemu, bogatemu i rozpieszczonemu przez arabskich szejków w³a¶cicielowi ASO Bugatti,skoro proponujê tak drogi sprzêt.Post z 02.05 2010 http://lakierowanko.info/...hp?t=3305#33836 ,3 miesiace minê³y i powtórka.

the,bo
Wys³any: 2010-04-25, 22:04   
0
UP DOWN

czekac na przemadzalego jacentego nietrzeba bylo dlugo zal mi ciebie koles jak nie pomagasz to sie cwaniaku nie udzielaj !!!!!

jest pytanie i szukam odpowiedzi PROSTE

a pozostali forumowicze prosze o pomoc

jacenty 741
Wys³any: 2010-04-25, 22:34   
0
UP DOWN

Pomagam,pomagam...Ale tym,co chc±,¿eby im pomóc.Ty chyba nie chcesz,albo za trudne pytanie zada³e¶,skoro przez 3 miesi±ce nikt nie udzieli³ Ci odpowiedzi.A przecie¿ wtedy tak zakocha³e¶ siê w resko,on zakupi³ wypasiony sprzêt za 500,mo¿e id¼ za idolem?

the,bo
Wys³any: 2010-04-26, 09:18   
0
UP DOWN

kolego ja niechce sie z toba spierac ale widze ze jestes ciezki w rozmowach zrozum ja znam wartosc bestera ale mnie na niego nie stac za za 1000 juz znajde caly zestaw i mi to na poczatek wystarczy zawsze to leprzy migomat od transformatorówki a ciebie cos gryuzie i lubisz sie popisywac zauwarzylem a pomagac muwisz poco piszesz o besterze (3-m-ce temu )jak ja zadalem pytanko o te taniochy no pomysl to ty robisz zamieszanie ja chce zebyscie na forum doradzili mi na temat tych 3 wskazanych przezemnie migomatów ktury lepszy pozdrawaim

crystal
Wys³any: 2010-04-26, 16:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
the,bo napisa³/a:
leprzy migomat od transformatorówki

Proszê Was, nie mieszajcie pojêæ.
Za³o¿ê siê ¿e migomat który kupisz bêdzie "transformatorówk±" - transformator g³ówny bêdzie na 50Hz.

gizbern 
Wys³any: 2010-04-26, 16:35   
0
UP DOWN

crystal napisa³/a:
the,bo napisa³/a:
leprzy migomat od transformatorówki

Proszê Was, nie mieszajcie pojêæ.
Za³o¿ê siê ¿e migomat który kupisz bêdzie "transformatorówk±" - transformator g³ówny bêdzie na 50Hz.

Teraz to dopiero narobi³e¶ zamieszania
Od kiedy to na migomat mówi siê transformatorówka? :shock:

crystal
Wys³any: 2010-04-26, 16:52   
0
UP DOWN

Raczej pytanie jakim prawem dalej funkcjonuje takie pojêcie, rozumiem w czasach gdy u¿ywano "wirówki" lub "transformatorówki" ale obecnie kiedy wszystkie ¼ród³a spawalnicze s± oparte o tranformator :cojest:
Spawanie elektrod± otulon± NIE= spawanie transformatorówk±.
W inwerterach te¿ jest transformator tyle ¿e impulsowy wiêc proponuje nie robiæ zamieszania i nazywaæ rzeczy po imieniu.
MMA
MIG
MAG
TIG
wiêcej chyba nas nie dotyczy...

the,bo
Wys³any: 2010-04-26, 18:40   
0
UP DOWN

crystal badz powarzny a nie baw sie w FILOZOFA!!!!

zadalem pytanie to odspowiedz a jak nie na temat odp to nie filozofuj.

prosze was dorosli

crystal
Wys³any: 2010-04-26, 19:32   
0
UP DOWN

Prawid³owa nomenklatura to nie filozofia.
A z powtarzania bzdur przez ignorantów wynikaj± problemy dla mniej obeznanych i pó¼niejsze "wyt³umaczcie mi bo czyta³em forum ale w koñcu nie wiem".

the,bo
Wys³any: 2010-04-26, 19:42   
0
UP DOWN

¿al

i po jaki gu.no sie odzywasz jesli nie odp na zadane pytanie po co?
no po co

crystal
Wys³any: 2010-04-26, 19:55   
0
UP DOWN

Po to ¿eby odpowiedzieæ gizbernowi i sprostowaæ nieudolne okre¶lenia.
A chyba wszystko na Twoje pytania zosta³o powiedziane wczoraj wiêc co jeszcze chcesz wiedzieæ?

the,bo
Wys³any: 2010-04-26, 20:00   
0
UP DOWN

idz spac koles dobranoc :x:

jacenty 741
Wys³any: 2010-04-26, 20:06   
0
UP DOWN

Sluchaj,jako¶ Ci nie idzie,mo¿e twój urok osobisty jes zbyt mocno przsi±knêty burakiem?Mo¿e spróbuj gdzie indziej,bo tutaj wyczerpuj± siê osoby,które chcia³y Ci cokolwiek doradziæ.Bez z³o¶liwo¶ci,mia³e¶ kilka porad,z których mo¿na by³o skorzystaæ,a skoro Ciê nie zadowoli³y,to kieruj siê swoim rozumem.Nie chodzi mi o zakup Bester,ESAB-a,Shermana...Kup co chcesz,bo w tej klasie zakup to i tak loteria.

gizbern 
Wys³any: 2010-04-26, 20:13   
0
UP DOWN

crystal napisa³/a:
Raczej pytanie jakim prawem dalej funkcjonuje takie pojêcie, rozumiem w czasach gdy u¿ywano "wirówki" lub "transformatorówki" ale obecnie kiedy wszystkie ¼ród³a spawalnicze s± oparte o tranformator :cojest:
Spawanie elektrod± otulon± NIE= spawanie transformatorówk±.
W inwerterach te¿ jest transformator tyle ¿e impulsowy wiêc proponuje nie robiæ zamieszania i nazywaæ rzeczy po imieniu.
MMA
MIG
MAG
TIG
wiêcej chyba nas nie dotyczy...

Cytat:
Po to ¿eby odpowiedzieæ gizbernowi i sprostowaæ nieudolne okre¶lenia.

Dziêkuje za jasn± i wyczerpuj±c± odpowied¼,zrozumia³em wszystko w 100%.
Teraz bêde stosowa³ takie nazewnictwo. :cool:

the,bo
Wys³any: 2010-04-26, 20:20   
0
UP DOWN

jacenty ja nic niemam do ludzi ale jesli gosciu zamaist odpowiedziec na pytanie filozofuje o transformatorach to tylko czekac kiedy poruwna zasilacz telefonu do migomatu bo tam tez jest transformator

no poprostu zal

a ja sie ucze dopiero i chce zeby mi ktos pomugl a nie pouczal

pozdr

jacenty 741
Wys³any: 2010-04-26, 20:29   
0
UP DOWN

Dlatego napisa³em Ci ju¿ kiedy¶:jad¼ do którego¶ z hipermarketów,znajd¼ sobie tam miga,i nie szukaj na Allegro.Wiem,jest taniej,ale w sumie w Twoim przypadku dro¿ej.Jak Ci siê zepsuje,to ten Allegrowy musisz zawie¼æ do serwisu,mo¿e naprawi±,mo¿e spiernicz±...A w markecie ,jak nie dadz± rady naprawiæ,oddadz± Ci kasê albo dadz± drugiego!Sam w ten sposób wykoñczy³em 3 sztuki elektronarzêdzi:m³ot udarowy rozwali³ gromadê gruzu burz±c fundamenty,i umar³.Pilarka tarczowa wykoñczy³a siê na uk³adaniu pod³ogi w nowym domu...Szlfierka kontowa po 18 miesi±cach zapierniczania na budowie straci³a przek³adniê.I co?Dosta³em zwrot pe³nej warto¶ci zakupu,bez t³umaczenia,proszenia...Jak zrobisz,Twoja sprawa,moja rada jest taka.Howgh.

crystal
Wys³any: 2010-04-26, 20:33   
0
UP DOWN

Ju¿ s³u¿ê uprzejmie ^^
Otó¿ zasilacz do telefonu oparty o przetwornicê impulsow± ma siê nijak do powiedzmy ¼ród³a inwerterowego MMA pomimo transformatora impulsowego, gdy¿ zasilacz jest sterowany w trybie napiêciowym a spawarka pr±dowym, ponadto logika spawarki powinna uwzglêdniaæ kilka charakterystycznych dla procesu spawania stanów, co nie wystêpuje w zasilaczu.

gizbern 
Wys³any: 2010-04-26, 20:45   
0
UP DOWN

crystal napisa³/a:
Ju¿ s³u¿ê uprzejmie ^^
Otó¿ zasilacz do telefonu oparty o przetwornicê impulsow± ma siê nijak do powiedzmy ¼ród³a inwerterowego MMA pomimo transformatora impulsowego, gdy¿ zasilacz jest sterowany w trybie napiêciowym a spawarka pr±dowym, ponadto logika spawarki powinna uwzglêdniaæ kilka charakterystycznych dla procesu spawania stanów, co nie wystêpuje w zasilaczu.

Nie da³o by siê przerobiæ takiego zasilacza z telefonu?
crystal pomy¶l trochê,mo¿e da rade.
By³ by wtedy mikromag,mo¿na by wtedy spawaæ np:folie od czekolady.

the,bo
Wys³any: 2010-04-26, 20:47   
0
UP DOWN

no widzisz jacenty tego powalonego filozofa pomylil chyba fora albo sie tylko popisuje

crystal
Wys³any: 2010-04-26, 20:50   
0
UP DOWN

the,bo, nie rozumiesz ¿artu ^^
gizbern, w sumie mo¿na by co¶ pomy¶leæ, daj du¿y kondensator na wyj¶cie i zatrudnij ¶wistaka to powinno daæ rade z tymi foliami :rotfl:

the,bo
Wys³any: 2010-04-26, 20:55   
0
UP DOWN

a co do migomatu (bo oto tu chodzi ) zamuwilem powermat 160a

http://moto.allegro.pl/it..._zestaw_gw.html

porzyjemy zobaczymy

pio_len
Wys³any: 2010-04-26, 21:04   
0
UP DOWN

Co do migomatu powermat 160a mam podobny tylko na si³ê pierwsze co siê zepsu³o to prze³±cznik
nowy 140 z³ . Wiêc prze³±cznika on off u¿ywaj z umiarem .

crystal
Wys³any: 2010-04-26, 21:05   
0
UP DOWN

crystal napisa³/a:
Za³o¿ê siê ¿e migomat który kupisz bêdzie "transformatorówk±"

hihi wygra³em

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach