Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
gajoss 
Wys³any: 2010-05-05, 12:41   Stanley 50l - opinie
0
UP DOWN

Sk±d: Bia³ystok/Bielsk
Witam
Co mo¿ecie powiedzieæ o takim LINK kompresorze? Chcê go kupiæ z my¶l± o amatorskich pracach lakierniczych w przydomowych warunkach. Cena 569z³ warto?

gorzalinek
Wys³any: 2010-05-05, 12:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Nie kupuj tego jeden tlok wydajnosc na wyjsciu powietrza bardzo mala kup chodz expo 50 l 2 tloki ma okolo 220-250 l /min na wyjsciu zaleznie od egzemplarza koszt 200zl wiecej ale chodziaz cos na poczatek tym podzialasz

PROJEKTER
Wys³any: 2010-05-05, 18:29   Re: Stanley 50l - opinie
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
gajoss napisa³/a:
Witam
Co mo¿ecie powiedzieæ o takim LINK kompresorze? Chcê go kupiæ z my¶l± o amatorskich pracach lakierniczych w przydomowych warunkach. Cena 569z³ warto?

KUP ! ... ^^ ... kiedy Wy wreszcie zrozumiecie, ¿e do lakierowania, czy amatorskiego w przydomowych warunkach, czy profesjonalnego w ASO koniecznej jest pewne minimum medialne, sprzêtowe i materia³owe. Nie ma warunków nie ma lakierowania. ASO robi 5 naprawa dziennie dlatego profesjonalny sprzêt ¿eby wytrzyma³ rok musi byæ piêæ albo dziesiêæ razy dro¿szy od amatorskiego i musi by¶ wykonany z wytrzymalszych materia³ów ... dlatego jest markowy .... ale robi to samo co ten amatorski. Jak ten amatorski jest tañszy ... a nie robi tego samego co ten profesjonalny ... to jest dodupy i po prostu nie dzia³a ... jak ta sprê¿arka która nie daje sprê¿onego powietrza .... do lakierowania ...

Adam Rentel
Wys³any: 2010-05-05, 19:06   
0
UP DOWN

ATLAS COPCO to sa sprêzarki,mam tak± w pracy od 6 lat chodzi ca³y dzien i tylko olej wymieniam,200L zbiornik osuszacz powietrza zintegrowany,cena przystepna 13000ty¶. ^^ :x:

gajoss 
Wys³any: 2010-05-05, 19:37   Re: Stanley 50l - opinie
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
gajoss napisa³/a:
Witam

KUP ! ... ^^ ... kiedy Wy wreszcie zrozumiecie, ¿e do lakierowania, czy amatorskiego w przydomowych warunkach, czy profesjonalnego w ASO koniecznej jest pewne minimum medialne, sprzêtowe i materia³owe. Nie ma warunków nie ma lakierowania. ASO robi 5 naprawa dziennie dlatego profesjonalny sprzêt ¿eby wytrzyma³ rok musi byæ piêæ albo dziesiêæ razy dro¿szy od amatorskiego i musi by¶ wykonany z wytrzymalszych materia³ów ... dlatego jest markowy .... ale robi to samo co ten amatorski. Jak ten amatorski jest tañszy ... a nie robi tego samego co ten profesjonalny ... to jest dodupy i po prostu nie dzia³a ... jak ta sprê¿arka która nie daje sprê¿onego powietrza .... do lakierowania ...

Czyli co jest z³y bo ma za ma³y przep³yw powietrza na wyj¶ciu?

Nurglepl 
Wys³any: 2010-05-05, 20:24   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Gryfino
gajoss, PROJEKTER-owi chodzi o to, ¿e sprzêt musi spe³niaæ jakie¶ minimum.
Przyk³adowo pistolet ma zapotrzebowanie 300 l/min to musisz mieæ kompresor który da tyle powietrza, bo jak bêdzie za s³aby to bêdziesz mia³ spadki ci¶nienia, a jak bêdziesz mia³ spadki ci¶nienia to bêdziesz pisa³ zaraz kolejnego posta, no chyba ¿e poszukasz samemu wcze¶niej o przyczynach ¼le rozlanego bezbarwnego (morki, skórki pomarañczy itd, itd).

Ale co by nie mówiæ Ja posiadam EXPO 50 L 2 t³oki i jako¶ daje radê, ale podczas lakierowania spinam 2 kompresorki, t± 50 i 24.
Wiêc takie rozwi±zanie Tobie tak¿e polecam, jak nie masz zbyt wielkich sum do wydania, a i malowaæ czêsto nie bêdziesz. Wiêc mo¿e po¿yczysz od s±siada, albo kogo¶ dodatkowy kompresor i je zepniesz.

gajoss 
Wys³any: 2010-05-05, 20:31   
0
UP DOWN

No ja wiem ¿e jest jakie¶ minimum, ale chyba s± jakie¶ guny które maj± ma³e zapotrzebowanie na powietrze, bo jak przegl±dam jakie¶ oferty, to s± takie sprzêty które np. maj± zapotrzebowanie 160l/min.

Jako przyk³ad
PISTOLET LAKIERNICZY AIR GUNSA AZ 3 HTE2
Dane techniczne :

- Ci¶nienie na wej¶ciu: 2-3 bar
- Zu¿ycie powietrza: 120-200 l/min
- Odleg³o¶æ od lakierowanego obiektu: 15-23 cm
- Pojemno¶æ zbiornika górnego 600 ml
- Waga 517 g
- Szeroko¶æ strumienia od 18-42 cm

Wiêc my¶lê, ¿e ten mój kompresor ma te 120l/min na wyj¶ciu?

Nurglepl 
Wys³any: 2010-05-05, 20:34   
0
UP DOWN

Poda³e¶ przyk³ad, ale te 120 L to tyle nie bêdziesz mia³. Ja akurat takiego posiadam i z wyliczenia wiem ¿e kompresor mój ma 236 l/min (expo 50 l 2 t³oki) to kompresor praktycznie nic nie dobija. Ale gdy zwiêkszy siê ci¶nienie na 3 bary to ju¿ ci¶nienie spada.
Jaki wniosek ?, 230 litrów ten pistolet zu¿ywa.

gajoss 
Wys³any: 2010-05-05, 20:41   
0
UP DOWN

No to po co te wszystkie dane? Ehh. :/ Mam nadziejê, ¿e uda siê cokolwiek pomalowaæ za pomoc± tego kompresora.

Nurglepl 
Wys³any: 2010-05-05, 20:51   
0
UP DOWN

Wydajno¶æ powietrza: na wej¶ciu 222 l/min, na wyj¶ciu 75 l/min

Zu¿ycie pistoletów i innych urz±dzeñ dotyczy siê niestety tej mniejszej wydajno¶ci :) , czyli 75 l/min.
Ogólnie to odradzam kupna.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-05-05, 22:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego w pistoletach zaczyna siê zu¿ycie powietrza od oko³o 180l./min przy wysokoci¶nieniowych do oko³o 420l./min przy niskoci¶nieniowych. Tak¿e takim "kompresorkiem z du¿± bañk±" wiele nie zdzia³asz je¶li on daje rzeczywi¶cie tylko 75l./min. :tak: No przesadzi³em ,ko³a w aucie napompujesz! ;) Pozdrawiam! :spoko:

gorzalinek
Wys³any: 2010-05-06, 01:14   
0
UP DOWN

Moj expo dobrze sobie radzi na air gunsie z dysza 1,3 przy ustawionym cisnieniu na wcisnietym spuscie 3 bar dobija mi cisnienie do gory tak samo na pistolecie aurity hp 1.7 do podkladu ustawionym na 4 bary wiec nie mam spadkow cisnien ale 2.5-3 bary tylko uzywam na gestym bezbarwnym na air gunsie do bazy uzywam cisnienia 2 barow

wiec jak na sam poczatek kompresor nie jest zly a jak na instalacje jezeli ktos posiada tylko jednofazowa 230 v jest dobrze jezeli ktos chce cos wydajniejszego to juz musi byc to 3 fazowy silnik ktory pociagnie mocniejsza sprezarke co do tego idzie bedzie i wieksza butla

Ale wydajnosc zalezy przedewszystkim od silnika i jego mocy oraz wydajnosci i budowy sprezarki a wielkosc butli to tylko do tego nam potrzebna ze jest tam wiekszy zapas sprezonego powietrza ale pomysle nurqlepl nad tyl zeby spiac dwa kompresory jak to robisz wpinasz sie przez jakis trojnik i redukujesz cisnienie na reduktorze czy jak bo mam 24 litry olejowke ktora w sumie lezy xd a wieksza wydajnosc to zawsze mniej zalaczania sie kompresorow

PROJEKTER
Wys³any: 2010-05-06, 05:25   
0
UP DOWN

Drodzy przyjaciele ... :shock:

Zawsze mo¿na sobie kupiæ taki ma³y kompresor ... potem przez rok dwa rzucaæ kur....mi przy lakierowaniu maski, lub wiêkszego elementu ... potem ... ten dziadowski postawiæ do konta i kupiæ ju¿ normalny. To jest mniej wiêcej definicja "sprzêtu na pocz±tek" ... i ani to dobry pocz±tek, ani sprzêt ... ale to nic .... zamiast czytaæ i wyci±gaæ wnioski .... to dalej piszcie, ¿e jeste¶cie bogatsi od profesjonalnych lakierni ( oni maj± jeden kompresor, a wy po roku ju¿ dwa ... a w planach trzeci ^^ ... i pi±ty g ... wart pistolet i dziesi±t± szlifierkê za 50 z³ ... itd ) i ci±gle s± pytania :
- DLACZEGO klar siê nie rozlewa ?
- RATUNKU kolor nie pasuje
- SKÓRKA ( tu wpisz jakikolwiek cytrus ^^ ) JAK ZLIKWIDOWAÆ ?
- JAKI pistolet z zapotrzebowaniem 1 litr na minutê ... bo malujê z opony samochodowej ?

brawaoooo ... dalej udowadniajcie, ¿e w definicjê "amator" lakiernictwa pojazdowego wpisany jest opór na wiedzê i rady :sciana:

Ciekawa jak by¶cie korzystali z pomocy profesjonalistów gdyby oni byli tacy uparci na prezentacjach najnowocze¶niejszych rozwi±zañ technologicznych i siê notorycznie na nie wypinali ?

PANOWIE - amatorzy !!! Lakiernictwo ( nie myliæ z malarstwem ) ma swój "próg wej¶cia" i jak was nie staæ to znajdziecie sobie inne tañsze hobby ... mo¿e grajcie w gry on line, albo co ? .... tylko ju¿ nie pytajcie ... o kompletne wyposa¿enie amatorskiej lakierni za 500 z³ - PROSZÊ O RADÊ ?

bo RADA jest taka ... we¼ te 500 z³ i kup sobie akcje NOBILES S.A i pomna¿aj kapita³ trzymaj±c siê firm z bran¿y chemicznej ( to sposób ¿eby zarabiaæ na lakierach ^^ ) .... wróæ na forum za 300 lat i zapytaj - Co kupiæ ¿eby zacz±æ ? .... bo z tymi kompresorami za 500 z³ to jest ju¿ przegiêcie ... i proszê nie piszcie tu, ¿e da siê tak lakierowaæ samochody bo to tylko dowodzi ¿e nigdy nie widzieli¶cie jak wygl±da lakier na samochodzie ^^

Nurglepl 
Wys³any: 2010-05-06, 07:09   
0
UP DOWN

PROJEKTER, powiem CI tak. Jak bym siê zajmowa³ tym na co dzieñ to bym kupi³ solidny sprzêt, ale ¿e nie zajmuje to sobie radze tym czym mam.

Spinaj±c te 2 kompresory czyli 50 l i 24 l mam zbiornik 74 l, a wydajno¶æ to 237 l/min + 90 l/min = 327 l/min. Czy to ma³o ? Mi wystarcza, bo nie u¿ywam szlifierki pneumatycznej, ani klucza.

A co do spinania kompresorów to z tej 50 l (co ma tylko jedno wyj¶cie) wychodzê przewodem do ty³u butli 24l (korek z ty³u butli zamieniony na szybkoz³±czkê 1/2"), a przednim korkiem tak¿e zamienionym na szybkoz³±czkê 1/2" wychodzê do reduktora na ¶cianie -> filtr CKD -> reduktor dokrêcony do pistoletu.

gorzalinek
Wys³any: 2010-05-06, 09:08   
0
UP DOWN

Bo projekter mysli ze juz trzeba nie wiadomo jakiego sprzetu komory itp by lakierowac w sposob zadowalajacy klijenta widzialem magikow co maja komory ramy itp itp i robia taka kaszane ze az wstyd nie zawsze znaczy ze jak ma sie dobrze wyposazony warsztat to sie zrobi lepiej wiadomo ze sprezarka o wydajnosci 950 l/min z butla 500l pistolety ze stajni sata i komora ulatwiaja prace ale jezeli ktos juz sie tego dorobil czesto nie dba o szczegoly i jakosc pracy

Nurglepl 
Wys³any: 2010-05-06, 09:55   
0
UP DOWN

Tak ogólnie to siê zgadzam z PROJEKTER-em, m±drze pisze i ma wielk± wiedzê, ale PROJEKTER, musisz zrozumieæ to ¿e takich amatrów jest pe³no co posiadaj± taki sprzêt i jako¶ maluj±. Wiadomo ¿e nie zrobi± tego na perfekt, ale skoro to ju¿ robi± i s± zadowoleni ze swojego efektu to jest super.
Ja te¿ zaliczam siê do tej grupy co nie robi tego perfekcyjnie, ale tym co posiadam to ju¿ daje radê polakierowaæ firmowego busa, znajomym nadkola, b³otniki, zderzaki i s± z tego zadowoleni, a Ja tym bardziej.
Pozdrawiam

gorzalinek
Wys³any: 2010-05-06, 10:02   
0
UP DOWN

Ja powiem tak w moim miescie jest warsztatow z komora okolo 6-8 moze a garazowcow okolo 30-40 wiec jak mam dac do takiego kogos samochod i ma mi [...] cos czego nie widzialem jak robi wole sam sobie zrobic takie moje zdanie moze poczatki sa trudne padaja glupie pytania tutaj i innych forach ale praktyka czyni mistrza kazdy gdzies musial cwiczyc i poznawac technologie czy robi to amotorsko czy profesjonalnie w celu dochodowym nikt odrazu sie nie rodzi z umiejetnosci kazdy musi je nabyc

ComTom
Wys³any: 2010-05-06, 13:27   
0
UP DOWN

Kup dwutlokowy z tych tanszych i na poczatek bedzie OK. Ten ma pompe abac i jest odpowiednikiem castoramy Rockworth ,ma slaba wydajnosc. Bedziesz zadowolony jak cos bedziesz chcial przedmuchac nap±powac kola ale nic pozatym. Tak wiec dwut³okowy jak ma byc tanio i na poczatek.

resko
Wys³any: 2010-05-06, 13:40   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Drodzy przyjaciele ... :shock:

Zawsze mo¿na sobie kupiæ taki ma³y kompresor ... potem przez rok dwa rzucaæ kur....mi przy lakierowaniu maski, lub wiêkszego elementu ... potem ... ten dziadowski postawiæ do konta i kupiæ ju¿ normalny. To jest mniej wiêcej definicja "sprzêtu na pocz±tek" ... i ani to dobry pocz±tek, ani sprzêt ... ale to nic .... zamiast czytaæ i wyci±gaæ wnioski .... to dalej piszcie, ¿e jeste¶cie bogatsi od profesjonalnych lakierni ( oni maj± jeden kompresor, a wy po roku ju¿ dwa ... a w planach trzeci ^^ ... i pi±ty g ... wart pistolet i dziesi±t± szlifierkê za 50 z³ ... itd ) i ci±gle s± pytania :
- DLACZEGO klar siê nie rozlewa ?
- RATUNKU kolor nie pasuje
- SKÓRKA ( tu wpisz jakikolwiek cytrus ^^ ) JAK ZLIKWIDOWAÆ ?
- JAKI pistolet z zapotrzebowaniem 1 litr na minutê ... bo malujê z opony samochodowej ?

brawaoooo ... dalej udowadniajcie, ¿e w definicjê "amator" lakiernictwa pojazdowego wpisany jest opór na wiedzê i rady :sciana:

Ciekawa jak by¶cie korzystali z pomocy profesjonalistów gdyby oni byli tacy uparci na prezentacjach najnowocze¶niejszych rozwi±zañ technologicznych i siê notorycznie na nie wypinali ?

PANOWIE - amatorzy !!! Lakiernictwo ( nie myliæ z malarstwem ) ma swój "próg wej¶cia" i jak was nie staæ to znajdziecie sobie inne tañsze hobby ... mo¿e grajcie w gry on line, albo co ? .... tylko ju¿ nie pytajcie ... o kompletne wyposa¿enie amatorskiej lakierni za 500 z³ - PROSZÊ O RADÊ ?

bo RADA jest taka ... we¼ te 500 z³ i kup sobie akcje NOBILES S.A i pomna¿aj kapita³ trzymaj±c siê firm z bran¿y chemicznej ( to sposób ¿eby zarabiaæ na lakierach ^^ ) .... wróæ na forum za 300 lat i zapytaj - Co kupiæ ¿eby zacz±æ ? .... bo z tymi kompresorami za 500 z³ to jest ju¿ przegiêcie ... i proszê nie piszcie tu, ¿e da siê tak lakierowaæ samochody bo to tylko dowodzi ¿e nigdy nie widzieli¶cie jak wygl±da lakier na samochodzie ^^

No ale Ryba lakieruje nawet 24 litrowym kompresorkiem i co nie da siê?Przecie¿ on to robi pokazuje fotki i nie wygl±da to ¼le.

ComTom
Wys³any: 2010-05-06, 13:50   
0
UP DOWN

dwa t³oki to nie jeden nie duza roznica w cenie a kolosalna w wydajnosci tu podepniesz szlifierke i normalnie kompresor bedzie sie wylanczal podczas pracy http://www.allegro.pl/ite...zestaw_lak.html

b-rad
Wys³any: 2010-05-06, 14:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
A nie lepiej kupiæ star± polsk± dobr± u¿ywan± sprê¿are ?? Przyk³adowo ja kupi³em polskiego wana za 600z³, co¶ ponad 400l na t³oczeniu. Zbiornik 120l.

Adam Rentel
Wys³any: 2010-05-06, 17:47   kompresor
0
UP DOWN

ja uwa¿am ¿e nie sztuka pomalowaæ SATA podpieta pod kopresor 500li. sztuk± jest pomalowac auto ca³e pistoletem za 300z³.kompresorem 100li.i uzuskaæ to czego sie oczekiwa³o, ta jak ja :cool: jak kto¶ niema ³apy do malowania to mu ¿aden sprzêt niepomorze, :D

PROJEKTER
Wys³any: 2010-05-06, 17:48   
0
UP DOWN

b-rad napisa³/a:
A nie lepiej kupiæ star± polsk± dobr± u¿ywan± sprê¿are ?? Przyk³adowo ja kupi³em polskiego wana za 600z³, co¶ ponad 400l na t³oczeniu. Zbiornik 120l.

... pewnie, ¿e lepiej ... ale jak widzisz @b-rad jeden napisze, ¿e siê da ... piêciu, ¿e nie i amator ... kupuje t± za któr± stoi ta jedna rada bo jest .... zdjêcie skoñczonej roboty. Jak wiemy jedno zdjêcie = 1000 s³ów ^^ ... wiêc mo¿e zamiast dalej udzielaæ profesjonalnych rad nadszed³ czas robienia tych co sobie tego ¿ycz± w cymba³ i jak siê upieraj± ¿e siê da i jest, ok to czas zacz±æ pisaæ pod tego typu g³upimi pytaniami - TAK KUPUJ :

Koledzy - Czy sprê¿arka 24 l z wydajn¶ci± 100 l/ min nadaje siê dla amtora do lakierowania.

TAK JEST ¦WIETNA ... KUPUJ !

.... a mo¿e wiêksz± np. tak± ... alegro/wielkiegówno/taiwanimport/aukcja1233456

NIE TA JEST ZA DROGA ! KUP TAMT¡ ZA 120 z³ brutto - bêdziesz w niebo wziêty.

.............. ^^ Zobaczycie, ¿e siê doczekacie co niektórzy ¿e kto¶ z kim¶ dogada siê na PW i wsadzi was na kulawego konia robi±c sobie przy tym zajebiste ¶michy chichy.

b-rad
Wys³any: 2010-05-06, 18:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Nie powiem ¿e siê nie da polakierowaæ 24l... Jakim¶ kiepskim pistoletem, ciemn± baz± z ma³± ilo¶ci± ziarna.... To czego napewno nie wyci±gniemy takim zestawem:

- Jednolita morka
- Brak chmur

Do tego dochodz± zlewki poprzez skacz±ce ci¶nienie, w dodatku zamiast szczotki z pistoletu robi± siê wide³ki.... Jeden ma³y b³otnik ewentualnie mo¿na spróbowaæ takim czym¶ prysn±æ ale nic wiêcej.

damian 
Wys³any: 2010-05-07, 06:19   
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
hehe, kiedy¶ na naszym forum mazdaspeed kto¶ pyta³ czy takim kompresorem co¶ pomaluje :D http://allegro.pl/item101..._12v_tanio.html

Nurglepl 
Wys³any: 2010-05-07, 07:34   
0
UP DOWN

damian napisa³/a:
hehe, kiedy¶ na naszym forum mazdaspeed kto¶ pyta³ czy takim kompresorem co¶ pomaluje :D http://allegro.pl/item101..._12v_tanio.html

Hehe, to niech lepiej kupi pompkê no¿n± :) , jak bêdziesz szybko macha³ to nawet co¶ z tego bêdzie.

Ale ogólnie temat czas zakoñczyæ, bo ju¿ za d³uga debata nad takimi prostymi sprawami i ka¿dy kolejny czytaj±c bêdzie siê gubi³.

Wniosek do tematu jest taki
1. Masz 400 z³ na sprê¿arkê to daj t± kasê lakiernikowi.
2. Masz za ma³o kasy na sprê¿arkê o wydajno¶ci na wyj¶ciu przynajmniej 250 l/min to bêdziesz mia³ kiepski efekt, no i w efekcie dasz do lakiernika.
3a. Masz kasê, powiedzmy 2 500 z³ to mo¿esz ju¿ kupiæ co¶ lepszego, ale musisz mieæ zasilanie na si³ê, jak jej nie masz to patrz punkt "3b"
3b. Masz kasê, powiedzmy 2 500 z³ a nie masz zasilania na si³ê to mo¿esz kupiæ 2 sprê¿arki na 220V :D oczywi¶cie dwut³okowe i masz wydajno¶æ ponad 400 l/min.

Tu oczywi¶cie jest mowa o amatorskim malowanku co jaki¶ czas, a jak masz zamiar otwieraæ firmê i lakierowaæ na co dzieñ to powodzenia ¿yczê.
I jeszcze jedno. W temacie jest mowa tylko o sprê¿arce. A sprê¿arka to nie jest jeszcze lakiernia.
Dla amatora trzeba doliczyæ jeszcze:
- 700 z³ na 2 pistolety (dlaczego 2?, dlatego ¿e podk³adu nie po³o¿ysz dysz± 1,3 lub 1,4, no chyba ¿e wodê)
- 400 z³ na filtry, reduktory i przewody. Musz± byæ przynajmniej 2 reduktory (jeden na kompresorze czy te¿ na ¶cianie, a drugi pod pistoletem. A tak¿e filtr, nie ten z castoramy.

Wiêc jak kto¶ to przeczyta³ i jednak zdecydowa³ siê jeszcze okroiæ moje jako amatora minimum to ¿yczê powiedzenia. Szkoda kasy, lepiej tak jak PROJEKTER napisa³ zainwestowaæ kasê na gie³dzie.
No i jeszcze jedno, jak kupisz sprzêt s³abszy to nie pisz na forum o swoich b³êdach i co robisz ¼le, ¿e lakier który wszystkim siê ³adnie wylewa tobie jakim¶ nieznanym Tobie zjawiskiem nie.
Pozdrawiam

[ Dodano: 2010-05-07, 12:43 ]
Jako ¿e nachodz± mnie teraz pytania do co spinania kompresorów, to przegiêcie.
Wystarczy trochê pomy¶leæ, trochê szybkoz³±czy kupiæ, wtyków i mamy.

::edit by bodzio::

kompresory.JPG
spinka
Plik ¶ci±gniêto 506 raz(y) 29.82 KB

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum