Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
325i
Wysłany: 2010-05-05, 14:13   JakÂą szlifierkĂŞ polecacie?
0
UP DOWN

Bêdê musia³ przygotowaÌ autko do lakierowania. Jak¹ szlifierkê polecacie kupiÌ do matowania itp? Lepsza bêdzie oscylacyjna plus papierki ciête czy mo¿e wystarczy normalna k¹towa plus kr¹¿ki? Rozumiem, ¿e w trudnodostêpnych miejscach spokojnie mogê jechaÌ w³óknin¹ 800 pod baze? Tak poza tematem to ponoÌ do ca³kowitego zrywania lakieru nie nadaj¹ siê szlifierki wysokoobrotowe tylko takie ze sprzêg³em, mo¿e mi ktoœ coœ na ten temat wiêcej powiedzieÌ? Pozdrawiam.

jacenty 741
Wysłany: 2010-05-05, 21:55   
0
UP DOWN

Normaln¹ z kr¹¿kami nie zmatujesz lakieru,mo¿esz go co najwy¿ej usuwaÌ.Kup oscylacyjn¹,najlepiej mimoœrodow¹,tarcza 125 lub 150mm,mo¿na do nich dokupiÌ miêkkie prek³adki,które minimalizuj¹ ryzyko przedarcia siê prez lakier przy ³ukach,rantach...

325i
Wysłany: 2010-05-08, 23:24   
0
UP DOWN

CoÂś takiego rozumiem:

http://allegro.pl/item101...yjna_680_w.html

a mogĂŞ wiedzieĂŚ w czym bĂŞdzie lepsza od takiej:

http://allegro.pl/item101...rotow_wawa.html

Bo w tej drugiej chyba mogê stosowaÌ zwykly papier, a do tej pierwszej muszê kupowaÌ kr¹¿ki.

baqo 
Wysłany: 2010-05-10, 13:31   
0
UP DOWN

za takie pieniÂądze kup sobie obie :roll:

kamilbusko
Wysłany: 2010-05-10, 16:32   
0
UP DOWN

jak bym miaÂł kupiĂŚ takie szlifierki to wolaÂłbym te pieniÂądze przepiĂŚ. miaÂłbym przynajmniej trochĂŞ radoÂści, a na takim sprzĂŞcie moÂżna siĂŞ tylko wkurwiaĂŚ

zibi86
Wysłany: 2010-05-10, 18:54   
0
UP DOWN

Cytat:
moÂżna siĂŞ tylko wkurwiaĂŚ

ÂŚwiĂŞte sÂłowa :D
Swoja drogÂą mialem juz taka chinszczyzne jedna i druga obydwie hu.. a warte. Jak wydasz 400-600zÂł to wiesz ze bedziesz matowaÂł i ruch mimoÂśrodowy bedzie jak nalezy a jak nie masz tyle to juz lepiej rĂŞka.

Adam Rentel
Wysłany: 2010-05-10, 19:07   szlifierka
0
UP DOWN

ja rok temu kupi³em oscylacyjn¹ za 80z³.min¹³ rok a ja na ni¹ patrze i myœle po jak¹ cho..re j¹ kupi³em :D wkoùcu tydzieù temu da³em j¹ koledze który k³adzie pod³oge drewnian¹ w domu ^^ zmatuj lepiej rêcznie tak jak ch³opaki proponuj¹.

325i
Wysłany: 2010-05-11, 00:14   
0
UP DOWN

Rêcznie mo¿na siê zajechaÌ, w sumie za te pieni¹dze to mi siê nawet rêk¹ nie chce machaÌ. Kupie najtaùszy szajs, wysypie siê to kupie nastêpny. Dla moich potrzeb spoko na 2 lata wystarczy. Ciekawi mnie tylko ró¿nica miêdzy t¹ na kr¹¿ki a t¹ "jak do pod³ogi". Chodzi mi o ró¿nice praktyczn¹. Pozdrawiam.

Adam Rentel
Wysłany: 2010-05-11, 08:28   szlifierka
0
UP DOWN

ta do podÂłogi to byÂła oscylacyjna,ona jest dobra do duÂżych pÂłaskich powierzchni,a takich w autach jest maÂło dlatego najlepiej sprawdza sie mimoÂśrodĂłwka,ale tania ma niekontrolowane wibracje i ciĂŞzko ten szajs miĂŞĂŚ pod kontrolÂą podczas pracy,kup to zobaczysz,pozdrawiam ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu