Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Mati1447
|
Wys³any: 2010-05-24, 09:34 Nadkole audi a4
|
0
|
|
|
|
Witam jestem nowy na forum. Mam do zrobienia nadkole w a4, odrazu mówie ¿e ja je tylko przygotowuje do lakierowania a lakieruje znajomy. Moje pytanie to czego u¿yæ jakie materia³y, szpachle podk³ady co na co k³a¶æ ¿eby mia³o to rêce i nogi. Jakie papiery mi s± potrzebne, pasty polerskie itp itd. Jestem laikiem wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ bo muszê wszystko sam kupiæ.
P5150952.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 56 raz(y) 75.45 KB |
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-05-24, 12:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kolego jak jeste¶ laikiem jak piszesz i aby nie naci±gaæ ciebie na kupno mat. lakierniczych w ilo¶ciach których i tak nie wykorzystasz w ca³o¶ci to lepiej daj temu "znajomemu" niech tobie zrobi ca³o¶æ "us³ugi" Poniewa¿ je¶li ¿le co¶ zrobisz to w przypadku reklamacji (jak zacznie "co¶" wychodziæ znowu po nied³ugim czasie) znajomy zgoni na ciebie ¿e ¿le przygotowa³e¶ ,oczy¶ci³e¶ ,zabezpieczy³e¶ itd. powierzchnie A je¶li on sam to wszystko zrobi to bedziesz mia³ do kogo i¶æ z reklamacj± w przypadku gdy zacznie siê co¶ dziaæ pod lakierem No oczywi¶cie w nie po dwóch latach Pozdrawiam!
Samemu to mo¿esz wzi±¶æ szczotkê drucian± na wiertarkê itd. i to wszystko zerwaæ do go³ej blachy |
|
|
|
|
Mati1447
|
Wys³any: 2010-05-24, 23:42
|
0
|
|
|
|
Hmm bardzo wyczerpuj±ca porada, to powiedzcie po co sie staraæ jak po 2latach itak to wyjdzie bo ju¿ reklamacja nie obejmuje po takim czasie
Mo¿e kto¶ napisze jaki plan dzia³ania, bo mi siê wydaje ¿e:
go³a blacha>podk³ad reaktywny>podk³ak akrylowy>szpachla>i do znajomego mechaniko lakiernika
tylko ¿e podk³ady nak³ada³ bym wa³eczkeim albo pêdzelkiem
I jak ju¿ napisa³em post na forum lakierniczym a tu pe³no lakierników co pracuj± w zawodzie to przy okazji pytanie, ile by kosztowa³o zrobienie tego w wazsztacie, czy trzeba lakierowaæ ca³o¶æ czy mo¿na tylko kawa³ek tego nadkola?
Bo ma do zrobienia ibize 95r. farba nie metalik, do zrobienia 2 ³±czenia progów 1 nadkole kawa³ek zderzaka i b³otnika ty³ wileko¶ci piê¶ci i za to chce lakiernik 700z³ i tydzieñ czekania |
|
|
|
|
lorakkr21
|
Wys³any: 2010-05-25, 09:42
|
0
|
|
|
lorakkr21
Pomóg³: 4 razy Posty: 123
|
Wyjdzie rdza tam bardzo szybko jak ¼le zrobisz bo tam jest zaklepywana blacha fabrycznie i pewnie ten b³otnik by³ wstawiany kto¶ nie zrobi³ jak trzeba i rdza idzie od ¶rodka !!! Wiêc najlepiej jest to dobrze oczy¶ciæ i zamkn±æ dop³yw tlenu bo bêdzie dalej rdzewia³o najlepiej u¿yj jakiej¶ masy poliueretanowej i zabezpiecz ni± od wewnêtrznej strony nadkola a po lakierowaniu przyda siê jaka¶ konserwacja do ¶rodka tego nadkola mo¿esz nwet u¿yæ fluidolu w sprayu jest ¿adzki wiêc ³adnie siê rozp³ynie !!! |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-05-25, 17:14
|
0
|
|
|