Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Cichy303
|
Wys³any: 2010-05-25, 21:57 Pytanie i sposób lakierowania.
|
0
|
|
|
|
Mam walniêtego lanosa z boku. PZU mi wyliczy³o 1600 z³. Ale nie istotne. Wa¿ne jest to ¿e lakiernik mi wyceni³ na 1500 (500 za element), bo oprócz walniêtego b³otnika i drzwi przednich chce te¿ lakierowaæ drzwi tylne, ¿eby siê nie odró¿nia³o. A tylnego b³otnika ju¿ nie bêdzie musia³ jak pomaluje drzwi tylne ? A jak zrobi odciêcie na drzwiach tylnych gdzie¶ po ¶rodku lub na brzegu (które s± niezniszczone) to dlaczego za to te¿ siê bierze 500 z³ ? Jak Wy to wyliczacie? Pare ostatnich dzwonów (a mam ich sporo, bo je¿d¿e na taxi) usuwa³em u innego lakiernika, ale on jest ju¿ starym w³a¶cicielem tego zak³adu i ju¿ nie panuje nad pracownikami, którzy odwalaj± maniane, a ceny mi liczy³ od elementu do roboty a nie elementu na którym co¶ bêdzie cieniowa³ lub nie. |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2010-05-25, 22:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Za cieniowanie powinno byæ mniej,ale to sprawa tego,kto robi,i tego,co siê na to zgadza.Jak wycieniuje drzwi do np.1/3,a na ca³o¶æ da bezbarwny (to metalic?),to nie powinno byæ nic widaæ.Zw³aszcza za 500 za element !!!! |
|
|
|
|
Cichy303
|
Wys³any: 2010-05-25, 23:05
|
0
|
|
|
|
Tak, metalik, ciemno zielony lanos barwa U42 to siê chyba nazywa, w wawie trudno to zrobiæ tanio ni¿ za 500 z³, kilka razy w ¿yciu siê skusi³em na ni¿sze ceny to jako¶æ roboty by³a te¿ odpowiednio ni¿sza. |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-05-25, 23:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
Cichy303 ..posluchaj, zeby wyceniowac sasiedni element, to tak samo powinno sie go rozbroic - wymyc - wymatowac - zamaskowac -polakierowac - zazbroic a niekiedy przepolerowac..Fakt , ze odpada przypuscmy szpachlowanie czy podkladowanie i moznaby policzyc deko mniej...Nie mniej jednak wklad pracy i materialow nie jest duzo nizszy. Poza tym ..ubezpieczalnia zwraca za cieniowanie.
Jezeli te przednie drzwi sa uszkodzone w okolicach przedniego blotnika a powiedzmy tylna polowa jest nieuszkodzona...to mozna sie pokusic o cieniowanie wlasnie na tych drzwiach..Wtedy nie ma potrzeby ingerowac w drzwi tylne.. |
|
|
|