Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
the,bo
Wys³any: 2010-05-27, 18:04   ustawienie pistoletu
0
UP DOWN

Sk±d: okolice mielca
witam zakupilek kiedys cos takiego http://moto.allegro.pl/it...ep_hurt_fv.html

i dzis podlaczylem i okazalo sie ze nie leci nic z bocznych otworków ( takmjak na foto) a nic niema do ustawien tak jak mam w innym pistoleci pokretlo z boku

pytanie moje czy jest cos do ustawienia czy tylko leci przez dycze i tyle i czy ten pitolet nadaje sie do nakladania bazy?

a moze jest cos przytkane bo to jest pierwsze uruchomienie i mozliwe ze jest zakonserwowwane i przytkane jakas wazelinka czy co ???

13.jpg
foto
Plik ¶ci±gniêto 47 raz(y) 51.78 KB

Whistrax
Wys³any: 2010-05-27, 18:31   
0
UP DOWN

siedze mysle i nie wiem o co chodzi.

jesli pistolet jest identyczny z tym co podales w linku to:

1. pokretlo od dolu jest od powietrza - regolacja cisnienia
2. pokretlo z tylu za zbiorniczkiem jest od ilosci lakieru
3. pokretlo kolo tej raczki z wkrecona srubka na srubokret krzyzakowy jest od regulacji szerokosci

wez sobie jeszcze drucik z miga sprobuj delikatnie przetkac te dziury pozniej troche nitra i postolet do przedmuchiwania bys moze cos tam wpadlo.

pistolet nadaje sie do nakladania bazy i bezbarwnego.

crystal
Wys³any: 2010-05-27, 18:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
We¼ to rozbierz.

the,bo
Wys³any: 2010-05-27, 18:39   
0
UP DOWN

Sk±d: okolice mielca
tak jak pisalem moze sa otworki zatkane bo jeszcze nim nie malowalem i moze jest jakaz wazelinka czy cos takiego zakonserwowany

hlecter
Wys³any: 2010-07-18, 11:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
podepne siê pod temat , mam AirGunse AZ3 HTE2 , jak ustawiæ odpowiedni± miot³e i ilo¶æ materia³u, oraz ci¶nienie zeby bylo jak najlepsze rozbicie?

dysza 1,3 , kompresorek daje 222l na wyjsciu(czyli bez sza³u)

pistoletu u¿ywalbym do pojedynczych elementów bo na ca³o¶ciówkê nie mam po prostu warunków , jak narazie próbujê zaadaptowaæ pomieszczenie w piwnicy , najwiêkrze problemy to wentylacja(1 okno) i syfiarstwo w powietrzu(na pod³ogê po³o¿y³em gumolit co troche pomoglo) , kto¶ ma jakies pomys³y jak poradziæ sobie z tym?

kolejna sprawa to "odpowiednia morka" , generalnie mam do¶wiadczenie w malowaniu jedynie aerografem , z wiêkrzych gunów bawi³em sie "HVLP fobo luxem" co by³o porach± w po³aczeniu z tym kompresorem(czyli z malowaniem "duzym gunem" nie mam do¶wiadczenia)....no i nie wiem szczerze powiedziawszy jaka morka jest dopuszczalna(raz wychodzi skora pomarañczy a niekiedy ca³kiem przyzwoicie{w moim laickim mniemamniu, choæ py³ w powietrzu tylko czeka zeby dokonaæ sabota¿u :/ } , najlepiej by by³o chiba jakbym wrzuca³ zdjêcia elementów i poprosi³bym Was o opinie, bo tak to b³adzenie we mgle....

gorzalinek
Wys³any: 2010-07-18, 15:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Hlecter ogolnie ilosc materialu jest ustawiana pod szerokosc miotly xd a cisnienie jakie uzywam na tym pistolecie to 2-2.5 bar dla bazy zalezy od gestosci krycia, i okolo 2.8 - 3.3 na klar zalezne od klaru i efektu morki jaka chce zrobic

hlecter
Wys³any: 2010-07-18, 18:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
czyli jak to mam rozumiec? np dam materia³ na max to miot³e tez na max?

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: