Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
pajk 
Wysłany: 2010-06-06, 10:53   Problem z Lanosem
0
UP DOWN

Witam!!

Mam pewien problem z Lanosem po kolizji, a dokÂładnie z spasowaniem przodu auta (maska, bÂłotniki, lamp, zdrzerzak). Czy wiecie moÂże jakie powinny byĂŚ wymiary miĂŞdzy "punktami staÂłymi"?? W blacharce jestem zielony i juÂż nie mam pomysÂłu jak to zÂłoÂżyĂŚ:/

crystal
Wysłany: 2010-06-06, 11:32   
0
UP DOWN

Ja bym siê z tym nie cacka³ tylko wyrówna³ m³otkiem, przyci¹³ k¹tówk¹ tam gdzie wystaje i dospawa³ gdzie brakuje :)

pajk 
Wysłany: 2010-06-06, 14:29   
0
UP DOWN

Te¿ ju¿ o tym myœla³em:) Problem w tym, ¿e zabardzo nie ma z czego ci¹Ì:( Jak spasuje b³otniki z drzwiami to szczelina miedzy mask¹, a b³otnikiem ma jakieœ 1,5cm, dodatkowo maska przy otwieraniu chaczy o wyczieraczki......

kamfrontera
Wysłany: 2010-06-06, 14:37   
0
UP DOWN

jak jest du¿a szczelina to wspawujesz w maskê kaw³ek drutu - zalewasz go spoin¹ i kit z w³óknem na to . Jak chaczy o wycieraczki -to maska do przodu , ewentualnie mo¿na maskê rozci¹Ì i rze¿biÌ . :>

pajk 
Wysłany: 2010-06-06, 14:43   
0
UP DOWN

Maska jest na maksa do przodu i jest to nowa maska z serwisu, wiec nie chcia³bym jej ci¹Ì i rzeŸbiÌ, bo w takim wypadku mog³em zostawiÌ star¹, która i tak nie pasowa³a.

kamfrontera
Wysłany: 2010-06-06, 14:49   
0
UP DOWN

daj jakies foto - najlepiej

pajk 
Wysłany: 2010-06-06, 14:51   
0
UP DOWN

NiedÂługo coÂś wrzuce, chwilo nie mam aparatu:/

ZIEMBA
Wysłany: 2010-06-06, 21:10   
0
UP DOWN

Z tego co mĂłwisz, to zawiasy przebiÂły siĂŞ do tyÂłu i fartuchy sie rozeszÂły. Jak nie masz pojĂŞcia o blacharce to sam nie dasz sobie niestety z tym rady.

pajk 
Wysłany: 2010-06-08, 17:36   
0
UP DOWN

wyglÂąda to tak:

http://img532.imageshack.us/i/p6081188.jpg/
http://img532.imageshack.us/i/p6081187.jpg/

Nie wiem co z tymi wycieraczkami, jak nie uda mi siê maski przesun¹Ì do przodu to chyba je po przeginam, bo innego wyjœcia nie widze:/
http://img687.imageshack.us/i/p6081190.jpg
ps. jeÂśli macha pĂłjdzie do przodu to caÂły przĂłd bĂŞdzie si, tylko pozostaje mi wtedy kwestia bÂłotnikĂłw z maskÂą przy sÂłupkach

Homer S. 
Wysłany: 2010-06-08, 18:57   
0
UP DOWN

To ,,przekoszony,, przód .Teraz tak otworzyÌ maskê i za pomoc¹ miarki nale¿y pomierzyÌ przek¹tne np. pierwsza œruba od zawiasów maski po prawej stronie po przek¹tnej ze œrub¹ lewego b³otnika (najbli¿sza œruba lampy czyli po najd³u¿szej przek¹tnej ).Taki sam pomiar po przek¹tnej z drugiej strony.Dodatkowo aby dok³adnie zmierzyÌ na œcianie grodziowej wyznaczamy jej œrodek i z tego punktu dokonujemy pomiarów w ró¿nych miejscach.Wbite zawiasy bez ramy to problem jedynie ,,fasolki,, ^^ wszêdzie rozwiercamy ,,fasolki,, i bêdzie Pan zadowolony :spoko:

pajk 
Wysłany: 2010-06-08, 21:03   
0
UP DOWN

Ok, dziĂŞki wielki. TeÂż juÂż myÂślaÂłem o "fasolkach", ale najpierw sobie pomierzĂŞ i siĂŞ zobaczy. BĂŞdĂŞ siĂŞ bawiÂł z tym w pon. bo puki co brak czasu, wiec puki co dziĂŞki za pomoc.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu