Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
zolwik 
Wys³any: 2010-06-19, 18:05   Problem t³uste plamy a pó¿niej zwa¿ona farba
0
UP DOWN

Witam przysn±³em lusterko podk³adem "optionall-a" 2k, zmatowa³em przetar³em resztk± nitra nic innego nie mia³em pod rêk± , w trakcie pryskania akrylem 1k pojawi³o siê du¿o t³ustych plam :sciana: . Ok poczeka³em 2dni zmatowa³em w niektórych miejscach przeszlifowa³em do podk³adu tym razem u¿y³em przed ekstrakcyjnej pryskaniem tym samym akrylem 1k zrobi³a siê skórka (nie pomarañcza) zwa¿y³a siê farba.

Wku...... siê rzuci³em wszystko i le¿y , jak och³onê to co mam zrobiæ ?
Zmatowaæ prysn±æ podk³adem i jeszcze raz kolor ?

Na podkladzie by³o ok, !!!

misiek707
Wys³any: 2010-06-20, 18:44   
0
UP DOWN

Zmatuj porz±dnie na³ó¿ 2 warstwy podk³adu. Zmatuj odt³u¶æ i odczekaj chwilê dopiero lakieruj. Przy lakierowaniu napyl sobie najpierw cieniutk± warstewkê odczekaj jak nic sie nie bêdzie robiæ na³u¿ normaln± warstwe.

zolwik 
Wys³any: 2010-06-20, 20:56   
0
UP DOWN

Ok , dzi¶ zrobi³em podej¶cie ,przed twoim postem. Zmatowa³em elegancko na mokro i zas siê zwarzy³o. Mo¿e ta bia³a farba jest do du.. (ale jest nowa)

Jutro nieco zeszlifuje ,zmatuje i odnowa jak piszesz.

A czym mam odt³uszciæ ?(mam na stanie rozpuch nitro,akryl,aceton i benz ekstrakcyjn±) mo¿e zakupiæ zmywacz silikonowy ?

Jeszcze jedno pytanie :
Posiadam te¿ bia³± baze i klar bedzie widoczna róznica jak prysnê zamiast tego pechowego akrylu ?

Nie nawidzê malowaæ na bia³o :sciana:

Whistrax
Wys³any: 2010-06-20, 23:21   
0
UP DOWN

wedlug mnie przyczyny sa 2.

1. cos jest mokre nie dosuszone.
2. inny rozpuszczalnik lub "za duzo" ma lane

przez ostatni tydzien walczylem z passatem. poprawka. lakier zle dobrany cieniowaniem nic nie zwojowalem. samochod stal tydzien przed warszatatem na sloncu. co sie pozniej okazalo. lakier dobrze dobrany gotowy do malowania tzn z rozpuszczalnikiem wedlug receptury mieszalni. czegos takiego nie widzialem. wszystko co malowalem sie powazylo. wojowanie z matowaniem podkladami w spraju nic nie dalo. dopiero odizolowanie tego wszystkiego gruba warstwa podkladu akrylowego dalo jakies efekty

zolwik 
Wys³any: 2010-06-21, 20:19   
0
UP DOWN

Próbowa³em szlifowaæ ale by³o za mokre od wczorajszego pryskania farba siê rolowa³a .
Zostawiê jeszcze do wyschniêcia .
Whistrax, mo¿esz rozwin±æ pkt.2 . :help:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: