Autor |
Wiadomo¶æ |
|
kamilmjk
|
Wys³any: 2010-06-21, 21:16 Klar wyszed³ matowy
|
0
|
|
|
|
Panowie, czy wina mo¿e le¿eæ po stronie chemii?
Klar spiesheckera kupi³em 5miechów temu (pomijamy fakt dlaczego tak wcze¶nie w stosunku do chwili uzycia) i sobie sta³ w suchym miejscu w temp pokojowej w mieszkaniu.
W pi±tek trysna³em dach, nastêpnego dnia matowy. Wylane niemal na g³adko bez rozpuszczalnika. Dla próby zaprawkê na zderzaku innej taksówki tym samym zrobi³em i znowu matowy po wysuszeniu. Polerka da³a radê ale nie ma po³ysku jak na klar przysta³o.
Czy mogê robiæ co¶ zle?? na tym samym ci¶nieniu malowa³em innymi klarami i by³o ok.
Z góry dziêki za pomoc |
|
|
|
|
gorzalinek
|
Wys³any: 2010-06-22, 05:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 115
|
nieraz tak bywa ze trzeba wylac grubiej i polysk odpowiedni klaru osiaga sie dopiero po polerce niektore klary tak maja |
|
|
|
|
kamilmjk
|
Wys³any: 2010-06-22, 21:37
|
0
|
|
|
|
No w³a¶nie na dach posz³o mi 0,5L klaru. Ten zderzak polerowa³em jak lalke a i tak nie mia³ po³ysku.
Czy wina mo¿e le¿eæ z tej strony: utwardzacz sta³ zbyt d³ugo i siê nie nadaje, lub dali jakiego¶ fast'a na zimê a teraz nie da rady tym malowaæ?? Pytam, bo w tym genialnym sklepie sprzedawali to z rozlewki. |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-06-22, 21:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
utwardzacz ma krotki termi przydatnosci...9 miesiecy przewaznie. Troche duzo tego lakieru dales.. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-06-24, 14:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Kolego jak kupi³e¶ "rozlewany" to siê nie dziw ¿e masz "cuda" Co tylko mo¿esz to kupuj fabrycznie zapakowane! Masz wtedy pewno¶æ ¿e to jest to "co chcesz" ,a nie jakie¶ "zlewki" Wiesz sprzedawcy ró¿ne rzeczy robi± ,podmieniaj± utwardzacze ,lakiery itd. jak± masz pewno¶æ co tobie nalali? Ja dawno dawno temu te¿ by³em taki "g³upi" (kupowa³em nalewane) a¿ da³em d..y na masce która nie chcia³a wyschn±æ Sprzedawca twierdzi³ ¿e na pewno da³ mi "ekstra lakierek" i moja jest wina I od tej pory kupuje prawie wszystko (co mo¿na) tylko w "pud³ach","puszkach" itd. I nie mam ¿adnych "problemów" Pozdrawiam!
Sprawdza³e¶ na innym lakierze czy dziej± siê te same wady pow³oki? tj. (brak po³ysku). |
|
|
|
|
lakierok
|
Wys³any: 2010-06-24, 19:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 423 Sk±d: Okolice
|
a malowa³e¶ nim jak kupi³e¶ 5 miesiêcy temu ? czy kupi³e¶ i sta³ na pó³ce ?
a jaki to rodzaj tego lakieru ? |
|
|
|
|
kamilmjk
|
Wys³any: 2010-06-24, 20:44
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09: no i w³a¶nie postrzegam to jako przyczynê. Nie omieszakm do nich wpa¶æ z pytaniem "dlaczego znowu jest co¶ nie tak" , a kupi³em poniewa¿ (tutaj odpowied¼ na pytanie lakierok ) wcze¶niej i pó¼niej równie¿ mia³em z nim do czynienia tylko w mniejszych ilo¶ciach i sporadycznie, bo kupowa³o siê tañsze sprinty, mipy etc.
Tak jak mówi³em, tym samym lakierem trysn±³em nastepnego dnia zderzak i wysz³o to samo.
Dziêki za odpowied¼. |
|
|
|
|
pepi
|
Wys³any: 2010-06-24, 21:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 158 Sk±d: krzczonów
|
a wysycha ?? bo ja mia³em podobnie i by³ klar zwalony |
|
|
|
|
kamilmjk
|
Wys³any: 2010-06-25, 20:16
|
0
|
|
|
|
Klar doszed³ normalnie. Dzisiaj by³em u sprzedawcy i, co mnie zaskoczylo, powiedzial ¿e zrobi próby jeszcze u siebie, a klar wymieni na nowy oryginalnie zapuszkowany. |
|
|
|