Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
kamilmjk 
Wys³any: 2010-06-21, 21:16   Klar wyszed³ matowy
0
UP DOWN

Sk±d: WGM
Panowie, czy wina mo¿e le¿eæ po stronie chemii?

Klar spiesheckera kupi³em 5miechów temu (pomijamy fakt dlaczego tak wcze¶nie w stosunku do chwili uzycia) i sobie sta³ w suchym miejscu w temp pokojowej w mieszkaniu.

W pi±tek trysna³em dach, nastêpnego dnia matowy. Wylane niemal na g³adko bez rozpuszczalnika. Dla próby zaprawkê na zderzaku innej taksówki tym samym zrobi³em i znowu matowy po wysuszeniu. Polerka da³a radê ale nie ma po³ysku jak na klar przysta³o.

Czy mogê robiæ co¶ zle?? na tym samym ci¶nieniu malowa³em innymi klarami i by³o ok.

Z góry dziêki za pomoc

gorzalinek
Wys³any: 2010-06-22, 05:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
nieraz tak bywa ze trzeba wylac grubiej i polysk odpowiedni klaru osiaga sie dopiero po polerce niektore klary tak maja

kamilmjk 
Wys³any: 2010-06-22, 21:37   
0
UP DOWN

No w³a¶nie na dach posz³o mi 0,5L klaru. Ten zderzak polerowa³em jak lalke a i tak nie mia³ po³ysku.

Czy wina mo¿e le¿eæ z tej strony: utwardzacz sta³ zbyt d³ugo i siê nie nadaje, lub dali jakiego¶ fast'a na zimê a teraz nie da rady tym malowaæ?? Pytam, bo w tym genialnym sklepie sprzedawali to z rozlewki.

obcy_69
Wys³any: 2010-06-22, 21:41   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
utwardzacz ma krotki termi przydatnosci...9 miesiecy przewaznie. Troche duzo tego lakieru dales..

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-06-24, 14:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kolego jak kupi³e¶ "rozlewany" to siê nie dziw ¿e masz "cuda" :nie: Co tylko mo¿esz to kupuj fabrycznie zapakowane! :tak: Masz wtedy pewno¶æ ¿e to jest to "co chcesz" ,a nie jakie¶ "zlewki" :nie: Wiesz sprzedawcy ró¿ne rzeczy robi± ,podmieniaj± utwardzacze ,lakiery itd. :nie: jak± masz pewno¶æ co tobie nalali? ;) Ja dawno dawno temu te¿ by³em taki "g³upi" (kupowa³em nalewane) a¿ da³em d..y na masce która nie chcia³a wyschn±æ :nie: Sprzedawca twierdzi³ ¿e na pewno da³ mi "ekstra lakierek" i moja jest wina :tak: I od tej pory kupuje prawie wszystko (co mo¿na) tylko w "pud³ach","puszkach" itd. I nie mam ¿adnych "problemów" :tak: Pozdrawiam! :spoko:
Sprawdza³e¶ na innym lakierze czy dziej± siê te same wady pow³oki? tj. (brak po³ysku).

lakierok 
Wys³any: 2010-06-24, 19:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Okolice
a malowa³e¶ nim jak kupi³e¶ 5 miesiêcy temu ? czy kupi³e¶ i sta³ na pó³ce ?
a jaki to rodzaj tego lakieru ?

kamilmjk 
Wys³any: 2010-06-24, 20:44   
0
UP DOWN

Robertlodz09: no i w³a¶nie postrzegam to jako przyczynê. Nie omieszakm do nich wpa¶æ z pytaniem "dlaczego znowu jest co¶ nie tak" , a kupi³em poniewa¿ (tutaj odpowied¼ na pytanie lakierok ) wcze¶niej i pó¼niej równie¿ mia³em z nim do czynienia tylko w mniejszych ilo¶ciach i sporadycznie, bo kupowa³o siê tañsze sprinty, mipy etc.

Tak jak mówi³em, tym samym lakierem trysn±³em nastepnego dnia zderzak i wysz³o to samo.

Dziêki za odpowied¼.

pepi 
Wys³any: 2010-06-24, 21:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: krzczonów
a wysycha ?? bo ja mia³em podobnie i by³ klar zwalony :D

kamilmjk 
Wys³any: 2010-06-25, 20:16   
0
UP DOWN

Klar doszed³ normalnie. Dzisiaj by³em u sprzedawcy i, co mnie zaskoczylo, powiedzial ¿e zrobi próby jeszcze u siebie, a klar wymieni na nowy oryginalnie zapuszkowany.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: