Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
ja666
Wys³any: 2010-07-04, 12:21   Baza a akryl
0
UP DOWN

Witam. Chcia³em kupiæ ma³e ilo¶ci lakieru z mieszalni znalaz³em aukcje na allegro wybra³em kolorki i kole¶ siê mnie zapyta³ czy t e lakiery maj± byæ w bazie czy akrylu??? To ¿e jestem zielony w tych sprawach nie bardzo wiem co mam napisaæ. Farby potrzebuje do pokrycia plastikowego modelu samochodu. Chcia³ bym ¿eby te lakiery by³y w po³ysku.

jedi9 
Wys³any: 2010-07-04, 13:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Sk±d: ¯yglin
kolego bazowy lakier to taki na który bêdziesz musia³ jeszcze bezbarny na³o¿yæ ¿eby mia³ po³ysk. a akrylowy ma juz po³ysk po pokryciu. ps . pod plastik musisz miec specjalny podk³ad.

binsu18
Wys³any: 2010-07-04, 14:52   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
ja666, nie wykluczone ¿e model twojego samochodu wykonany jest z polistyrenu ( rodzaj plastiku u¿ywanego powszechnie w modelarstwie do wyrobów modeli okrêtów samolotów samochodów) Polistyren rozpuszcza siê pod wp³ywem rozpuszczalników zawartych w lakierach samochodowych. Istnieje zatem powa¿na gro¼ba zniszczenia powierzchni twojego samochodu w postaci zwa¿enia , zmarszczenia pow³oki. Plastik plastikowi nierówny. Popytaj na forach modelarskich. Ze znanych mi emalii to HUMBROL przeznaczony jest typowo do tego typu zastosowañ. Innym wyj¶ciem jest zrobienie próby na kawa³kach plastiku.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: