Autor |
Wiadomo¶æ |
|
cropp1
|
Wys³any: 2010-07-10, 13:40 Problem z pojawjaj±cymi siê plamami na ¶wie¿ej farbie
|
0
|
|
|
|
Witam serdecznie wszyskich , mam pytanie odno¶nie malowania czarnym matem ,
mianownicie pomalowa³em tymczasowo maske w moim samochodzie czarnym matem podk³adem , mój problem polega na tym ¿e na powierzchni maski widaæ liczne plamy malowania tzn. nie s± to przebicia starego lakiery tylko przebarwienia samego matu .
w jaki sposób moge to wyrównaæ ?? Zamierzam z tym je¼dziæ oko³o 3 tygodni zanim za³atwie sprawe u lakiernika , tak¿e nie chcia³ bym ¿eby wygl±da³o to po prostu ¶miesznie.
Czy polerowaæ to papierem ¶ciernym czy mo¿e nak³adaæ kolejne warstwy farby .Jest to podk³ad w sprayu samochodowy .
Bardzo prosze o porade |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2010-07-10, 16:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
kolego a szpachlowa³e¶ ten element?
co jest pod tym matem,mo¿e co¶ zareagowa³o?
Po za tym lakierowanie maski spray-em nie wychodzi.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-07-10, 18:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
Zostaw to w cholere...jezeli jak sam piszesz, bedzie to poprawial rasowy lakiernik to bez sensu sie meczyc. Sprayem wbrew pozorom, wcale latwo sie nie lakieruje...potrzebujesz wprawy. Poza tym.. podejrzewam, ze ow lakiernik i tak go usunie - tak dla bezpieczenstwa. |
|
|
|
|
cropp1
|
Wys³any: 2010-07-12, 15:18
|
0
|
|
|
|
wiem ¿e to zabawa nie warta zachodu ale czy jest jaki¶ sposób na usuniêcie przebarwieñ ??
czy jak zeszlifuje papierem ¶cirnym to co¶ pomo¿e ?? |
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2010-07-12, 16:56
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
Nie ma to najmniejszego sensu, ale najprawdopodobniej uzyskasz jednolit± barwê, choæ ju¿ raczej szar± ni¿ czarn±. |
|
|
|