Jak w tytule na wyra¿ne ¿yczenie zleceniodawcy polakierowa³em ca³± terenówkê (Patrola) w macie. Wygl±d rasowy i nic wiêcej raczej auto na wystawê a nie w krzaki .Pytanie czy s± jakie¶ ¶rodki do pielêgnacji takiej pow³oki?.Robi³em próbê na rysy robione paznokciem na ww pow³oce mo¿na je usun±æ past± polersk± ale miejsce ju¿ nie jest matowe ¶wieci siê jak psu ....Praktycznie to ju¿ nie mój problem co klient bêdzie z tym robi³ ale mo¿e kto¶ z Kolegów ma jakie¶ do¶wiadczenia z autami w macie.
Witam
A jak zrobi³e¶ pow³okê napyli³e¶ czy wyla³e¶?
Jak napyli³e¶ to pow³oka bêdzie podatna na rysy.
S± specjalne pasty matuj±ce ja tego stosuje w motocyklach.
Jak trochê wiêksze rysy to niestety element do poprawki.
pozdro
Mo¿esz spróbowaæ 3M matuj±c±.
Teoretycznie jest do stosowania przed lakierowaniem ale u¿ywa³em i daje rade.
Jak masz pe³ny mat to jedziesz ca³y element i powinno byæ oki.
nie wiem jak w pó³matach siê to zachowuje.
pozdro
dobra pasta do matowania to np presta mozna ja kupic w mieszalniach sikkens. usunac ryse np papierem 2000 na wode przamatowac szara wloknina z pasta do matowania np presta. a pozniej tylko zapezpieczyc mleczkiem do konserwacji lakieru .recznie nie wyciagniesz polysku bedzie matowe .natomiast pasta do matowania idealnie zgubi ci mikrorysy.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum