|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
maciejh92
|
Wys³any: 2010-07-25, 20:29 Do³ki na klarze
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich.
Jest to mój pierwszy post na forum i mam ma³y problem: Poniewa¿ dopiero zaczynam swoj± przygodê z lakiernictwem, wykorzysta³em b³otnik samochodowy do nauki lakierowania, ale lakierem baza+klar. Mam w swoim Peugeocie 306 do pomalowania kilka elementów i zosta³a baza, któr± lakiernik mi malowa³ maskê i zderzak przedni, wiêc postanowi³em wykorzystaæ do nauki Oczywi¶cie powierzchniê oczy¶ci³em, zmatowa³em, odpowiednio przygotowa³em, sikn±³em baz± i na drugi dzieñ klarem. Po wyschniêciu zauwa¿y³em takie malutkie do³ki w niektórych miejscach.
Pomalowa³em w innym miejscu i to samo ;/ Mam zdjêcie: troszkê s³abo widaæ, bo ¶wiat³o odbija. Na bazowym tak siê nie dzia³o. Kilka razy malowa³em te¿ samym akrylem(ten sam kolor) i te¿ nie by³o takich rzeczy. Co najwy¿ej wychodzi³a cytrynka, co jej na bazie i clarze praktycznie wogle nie widaæ teraz
Sika³em ci¶nieniem 3,5atm. Mniej nie da³o rady, bo zamiast ³adnie rozpylaæ to brzydko pryska³o
Pistolet mam co prawda nie jaki¶ markowy i na dodatek nie jest nowy, bo ma ok 8 lat ;] Ale ogólnie maluje siê ok, ale wiadomo, ¿e pistolet za kilkaset z³ by³by lepszy ;] Do tego do¶æ konkretny kompresor, bo 120l. Dysza w pistolecie 1,4
|
|
|
|
|
³ysy73
|
Wys³any: 2010-07-25, 22:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 978
|
Witam.
Z tego co udaje mi siê zobaczyæ na moim monitorku, to masz tam chyba najzwyklejsze kratery od t³uszczu.
Wg. mnie jest to t³uszcz.
Kolejn± spraw± jest to, ¿e bazê mo¿na "przesuszyæ". Nie malujê siê baz±, po czym nie zostawia siê jej na drugi dzieñ do pry¶niêcia po niej klarem. To ca³a wieczno¶æ, która przy okazji w takich jak s±dzê spartañskich warunkach pomaga w gromadzeniu siê syfu I T£USZCZY.
Lecisz baz±, czekasz a¿ zmatowieje -przeschnie-, po czym mo¿esz przetrzeæ z niej zakurz ¶ciereczk± antystatyczn± i lecisz z klarem.
Mo¿e w trakcie tego d³ugiego czekania gdzie¶ z czego¶ pojawi³ siê t³uszcz.
Co do pistola, to hmmmmm...... Tak, "jest leciwy" ...
Spróbuj jeszcze raz i uwa¿aj na t³uszcze, bo to bywa gorsze ni¿ syfki. {jest gorsze}
Pzdr |
|
|
|
|
maciejh92
|
Wys³any: 2010-07-26, 08:46
|
0
|
|
|
|
Dziêki za odpowied¼. Dodam, ¿e za pierwszym razem klar sikn±³em 2 godziny po bazie(baza by³a ju¿ sucha, jak siê dotyka³o) i wiêcej tych jak by do³ków by³o(nie wiem mo¿e to ma znaczenie)
No nic te¿ przez chwilê podejrzewa³em, ¿e mog³o to byæ od wody/t³uszczu w powietrzu, tym bardziej, ¿e nie mam ¿adnego filtra. Kupiê filtr i jeszcze raz zobaczymy |
|
|
|
|
sasin152
|
Wys³any: 2010-07-26, 09:41
|
0
|
|
|
|
te do³ki to raczej po wodzie mia³em tak samo i dokupi³em 2 filterki nowy przewód i do³ki sie nie robi± |
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|