Mam do pomalowania gitarê elektryczn±. Dzisiaj zdoby³em bia³y podk³ad i farbê DuPonta. Potrzebujê teraz znale¼æ lakier samochodowy nitro który bêdzie wspó³pracowa³ z drewnem i z farb± DuPont. Na body (g³ównej czê¶ci gitary) wszystko bêdzie na³o¿one tak: go³e drewno -> bia³y podk³ad -> kolor -> bezbarwny lakier nitro. Natomiast na gryfie (na szyjce) kolorowa bêdzie tylko jedna strona g³ówki, reszta bêdzie po prostu pomalowana w ten sposób: go³e drewno -> lakier nitro.
Potrzebujê akurat tego lakieru bo t± metod± by³y malowane gitary Fendera w latach '60, a tak± w³a¶nie zamierzam odrestaurowaæ. Wiem, ¿e lakier z czasem bêdzie ¿ó³kn±æ i dok³adnie taki efekt chcê uzyskaæ. Na rynku jest pe³no lakierów nitro do drewna, ja natomiast potrzebujê takiego, który nie bêdzie dziwnie reagowa³ z farb± DuPonta.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum