Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Kasia Kozak 
Wys³any: 2010-08-05, 21:14   Zakup pistoletu
0
UP DOWN
Kasia90

Sk±d: Bielsko
Witam! Potrzebujê kupiæ prezent dla ch³opaka. Jak ju¿ wyczyta³am, zakup pistoletu zale¿y od kompresora, jak pojadê do mojego to siê zorientujê, jak ma siê jego kompresor, ale na razie bardzo proszê o jakie¶ wskazówki. Szuka³am na allegro, ale nie wiem, co wybraæ. S± pistolety ci¶nieniowe, ale takich siê u¿ywa chyba bez kompresora jak mi siê wydaje?? kompletnie nie wiem, co wybraæ i liczê na czyj±¶ pomoc. Aha...I czy taki pistolet mo¿na u¿yæ do konserwacji czy nie bardzo??Je¶li chodzi o cenê to chcia³abym siê zamkn±æ w 500z³. Z góry dziêkujê i serdecznie pozdrawiam mi³o¶ników motoryzacji:)

kubazjan
Wys³any: 2010-08-05, 21:25   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
dziewcze... :D jak Ci to wytlumaczyc...Jam mam pistolet niskocisnieniowy Sata 3000 rp za okolo1400-1500 zl...
Stosuje sie go do baz i lakierow i nijak go nie uzyjesz nie majac kompresora...wogole zadnego pistoletu nie uzyjesz do lakierownia nie zasilajac go powietrzem...Do konserwacji sa zupelnie inne pistolety .Zreszta Twoj ch³op zapewne wie jesli sie zna na tym co robi...
Proponuje podejsc do najblizszej mieszalni lakierow samochodowych i zapytac goscia tam pracujacego.Wyjasnic problem i bedzie po strachu bo tylko profesjonalista Ci doradzi co i jak...jesli nie masz pojecia o tym to po co sie szarpac... :spoko: Doradzi,zaproponuje w takich a ie innych pieniadzach...a najlepiej jak zapytasz wprost chlopaka jaki chce bo moze sobie juz upatrzy³ i nie bedzie problemu.Pow :cool: odzenia.

artbike 
Wys³any: 2010-08-05, 22:00   
0
UP DOWN

...np. cos takiego i bedzie happy

air gunsa

Kasia Kozak 
Wys³any: 2010-08-06, 09:07   
0
UP DOWN
Kasia90

Bardzo Wam ja,proste dziewczê, dziêkujê ^^ My¶la³am ju¿ o tym ¿eby go zapytaæ, ale on stwierdzi, ¿e upad³am na g³owê i mam siê nie wyg³upiaæ. Poza tym chcia³abym mu zrobiæ niespodziankê. Przecie¿ jego mina bêdzie bezcenna:) Pozdrawiam

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-08-06, 09:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Kasia Kozak,
Tak. Air gunsa bedzie oki.
Tylko jest pewien problem.
Jesli ch³opak planuje zakup saty????
Czy nie lepiej bedzie jego kolege wtajemniczyc i podpytac???
I wtedy zadecydowac.
A co do mieszalni i polecanych tam pistoletów,,,, to ró¿nie z tym bywa a z regu³y maj± tam nisk± pó³kê a max to leader, star evo i inne z okolic 300 zl w cenie wiele wyzszej.

Kasia Kozak 
Wys³any: 2010-08-06, 12:10   
0
UP DOWN
Kasia90

Z tego, co mi wiadomo to nie rozgl±da³ siê jak na razie za tym. Rzadko siê tym zajmuje, bo nie ma czasu, ale wiem, ¿e by siê cieszy³ i przede wszystkim, ¿e siê mu to przyda. No i dowiem siê mo¿e przy okazji czego¶ od ludzi z piêkn± pasj±. Je¶li w mieszalniach maj± badziew to odpada, bo jeszcze kupiê syf i umrê ze wstydu. Tan Air Gunsa wydaje siê konkretny. Z lakiernictwa jestem kompletna noga, ale my¶lê, ¿e nie poleciliby¶cie mi byle czego :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-08-06, 14:11   
0
UP DOWN

Kasia Kozak,
Jesli zajmuje sie tym od czasu do czasu.... to ten air gunsa sprawi mu wielk± radosc.
Spokojnie j± kup i gratuluje ch³opakowi dziewczyny. :spoko:

Greg
Wys³any: 2010-08-06, 14:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 6 razy
Lackdoctor napisa³/a:
Kasia Kozak,
Jesli zajmuje sie tym od czasu do czasu.... to ten air gunsa sprawi mu wielk± radosc.

na pewno siê odwdziêczy i bêdzie mia³ pami±tkê do koñca ¿ycia :D ;)
Lackdoctor napisa³/a:
Spokojnie j± kup

zgadzam siê- w tym przedziale cenowym to jedyna rozs±dna opcja :)

Kasia Kozak 
Wys³any: 2010-08-06, 16:55   
0
UP DOWN
Kasia90

A tam...Gratulowaæ nie ma czego:) mam tylko nadziejê, ¿e bêdzie zadowolony :) Szczerze mówi±c nie spodziewa³am siê tak szybko odpowiedzi, a tu proszê:) ¯ycie mi Panowie ratujecie:)

jacenty 741
Wys³any: 2010-08-06, 19:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Oj,¿eby¶ jeszcze nie klê³± tego momentu,kiedy da³a¶ w prezencie taki pistolet!A co bêdzie,jak siê rozkocha w lakierowaniu i pójdziesz w odstawkê? ;P

crystal
Wys³any: 2010-08-06, 19:45   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Mo¿e najpierw powiedz co zamierza robiæ tym gunem i czy teraz jaki¶ ma, to fakt ¿e Air Gunsa za te pieni±dze najlepsza no i pod wzglêdem obci±¿enia kompresora wypada bardzo dobrze ale mo¿e twój problem dotyczy nie tylko pó³ki cenowej.
btw uwa¿am ¿e pistolet to bardzo ³adny prezent dla kogo¶ kto siê tym zajmuje i fajnie ¿e zdecydowa³a¶ siê na co¶ praktycznego.
Istotn± kwestiê stanowi te¿ blok przygotowania powietrza czyli reduktor i filtry oraz w±¿ miêdzy blokiem a pistoletem, zobacz czy co¶ takiego posiada (przyk³ad: http://www.elakiery.pl/pr...owietrza-ckd-14 )

Kasia Kozak 
Wys³any: 2010-08-06, 21:00   
0
UP DOWN
Kasia90

Teraz mia³ jakiego¶ od kolegi, ale nie wiem, co to by³o :/ Co zamierza robiæ?? Nie rozumiem Twojego pytania, pamiêtaj proszê, ¿e nie znam siê na tym. Chodzi Ci o cieniowanie czy o co?? On nie pracuje w zawodzie lakiernika, robi to raczej dorywczo, jak kto¶ go poprosi o pomoc. A bloku przygotowania powietrza chyba nie ma. A w odstawkê raczej nie pójdê, ale dziêki za troskê :)

³ysy73 
Wys³any: 2010-08-06, 21:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Do Kasia....:
Kasia Kozak napisa³/a:
¯ycie mi Panowie ratujecie:)

Oj... nie Panowie tylko fajne, mi³e ch³opaki ;) ;)
Lackdoctor napisa³/a:
Czy nie lepiej bedzie jego kolege wtajemniczyc i podpytac???
I wtedy zadecydowac.

Tego proponowanego powy¿ej pistoleciku osobi¶cie nie znam, ale wiem, ¿e wielu go chwali.
Lecz ten pomys³, który podpowiedzia³ Lackdoktor, uwa¿am za najlepsze rozwi±zanie.
Namów jakiego¶ jego kumpla aby Go wypyta³, jaki pistolecik by chcia³ i wtedy podejmij ostateczn± decyzjê. Wszak raptem jeden dzieñ Ciê nie zbawi.
To naprawdê dobrze trafiony pomys³.
Pzdr i udanego prezentu.

Lackdoctor 
Wys³any: 2010-08-06, 23:16   
0
UP DOWN

Kasia Kozak napisa³/a:
A tam...Gratulowaæ nie ma czego:)

No popatrzcie.
Nie do¶c ze m±drze gada (i my¶li) to jeszcze skromna. Pewnie na potrzeby naszego forum,,,, no ale taka przewrotna natura kobieca. ;)
Myslê ze sprawê wyboru pistoletu masz za³atwiona ze wzglêdu na sporadyczne malowanie - drogi pistolet to by by³a przesada i poci±gnê³a by za sob± przymus zakupu super wydajnej sprezarki.
Ale dzieki koledze ktory wczesniej napisa³ o filtrach odwadniaczach, mozesz powiedziec ch³opakowi ze do tego pistoletu, aby mu siê bezproblemowo lakierowa³o, musi sobie sprawic taki odwadniacz.
Pewnie go zadziwisz, ale pozytywnie.

crystal
Wys³any: 2010-08-07, 07:51   
0
UP DOWN

Chodzi³o mi o to czy tylko samochody czy mo¿e ogólnie lakiernictwo czyli np te¿ drewno.

Kasia Kozak 
Wys³any: 2010-08-07, 08:35   
0
UP DOWN
Kasia90

O wypraszam sobie, to nie na potrzeby forum ^^ No, a bez tego odwadniacza to siê nee da?? :shock: Lakierowaæ bêdzie raczej tylko samochody :)

crystal
Wys³any: 2010-08-07, 09:30   
0
UP DOWN

Je¶li praca ma byæ przyjemna a efekty dobre to musi byæ d³ugi miêkki przewód(poliuretanowy ale nie spiralny) o ¶rednicy wewnêtrznej ok 10mm oraz suche powietrze czyli nie bezpo¶rednio z kompresora tylko z bloku przygotowania, du¿ym udogodnieniem jest jeszcze reduktor montowany bezpo¶rednio pod pistolet.
My tak mo¿emy wymieniaæ godzinami "co by jeszcze trzeba" ale nie w tym rzecz aby¶ kupi³a kompletn± lakierniê, wiêc proponujê Air Gunse z dysz± 1.3 kupion± na miejscu a nie wysy³kowo i do tego za 30zl reduktor.

lakar
Wys³any: 2010-08-07, 12:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
tak jak ktos juz podpowiedzial zorientuj sie jaki ma kompresor i do czego ten pistolet ma sluzyc ?do bazy i klaru?do podkladu?szpchlowki,baranka zaprawek itd.pewnie uniwersalny do bazy i klaru.jezeli kompresor nie jest dobry to wysokocisnienieowy bedzie najlepszy do 500 zl mozna kupic calkiem przyzwojty.nie bedzie to sata czy devilbiss ale sam mam takie i dobrze sie sprawdzaja.czerwony ekspert 2009dysza 1,4 piakna miotla niemal jak sata.latwy do utrzymania w czystosci rowny srumien ladne rozbicie towaru .trwaly cena okolo 380 zl polecam bedzie zadowolony.jednakze powtarzam nie jest to sata czy debil i napewno nie bedzie sluzyl tak dlugo jak one.

Kasia Kozak 
Wys³any: 2010-08-07, 13:52   
0
UP DOWN
Kasia90

A mo¿esz mi wys³aæ link na allegro do tego z dysz± 1,4?? Chcia³abym go zobaczyæ :)

crystal
Wys³any: 2010-08-07, 21:06   
0
UP DOWN

http://allegro.pl/item117...1_4mm_lodz.html
lakar, my¶lisz ¿e Expert z poborem 300l/min bêdzie lepszy od Air Gunsy z poborem 200l/min :?:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: