Autor |
Wiadomość |
 |
shalashaska
|
Wysłany: 2010-08-11, 20:27 Presostat
|
0
|
|
|

|
Witam. Mam problem z presostatem, nie zawsze spuszcza mi powietrze z t³oków i bojê siê o sprê¿arkê bym nie spali³ silnika, oczywiœcie szybko od³¹czam z sieci. Co zrobiÌ? Urz¹dzenie kupi³em nowe. |
|
|
|
 |
Matik
|
Wysłany: 2010-08-12, 16:33
|
0
|
|
|
|
jaki masz presostat???
moÂżliwe, Âże jest luz miĂŞdzy wejÂściem wĂŞÂżyka a wyÂłacznikem
zaworek, do którego wchodzi przewód jest wyjmowany (miedziany gwintowany lub plastykowy na zaciskan¹ z³¹czkê) - sprawdŸ czy nie ma luzu. gwintowane maj¹ dodatkowo nakrêtkê kontruj¹c¹, która mog³a siê poluzowaÌ od wibracji. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2010-08-15, 12:16
|
0
|
|
|
|
shalashaska napisał/a: | nie zawsze spuszcza mi powietrze z tÂłokĂłw |
Ufff.
Zaworek odcinajÂący ma nieszczelnosc.
Jest rozkrecalny wÂłasnie po to aby mozna byÂło takie cos wyczyscic.
Cisnenie trzeba spuÂściĂŚ przed zabiegiem.
Ten zaworek odpowiada wÂłasnie za Âłatwy start sprezarki. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Marcino
|
Wysłany: 2012-10-16, 11:08
|
0
|
|
|
|
Panowie polecicie jakiÂś konkretny prespostat? Mam silnik 3fazy 1.5KW, 2840obr.min. Bedzie to chodziĂŚ z ABAC 2800
Na allegro jest caÂła masa tego, ale sporo na 230V, czy jak mam silnk 3 fazy 400V to kupiĂŚ na 3 fazy czy moÂże do takiego 230V stycznik aby oszczĂŞdzac styki presosstatu?
A co powiecie na takie zestawy presostat/manometr/zawĂłrbezpieczenstwa/zÂłaczki wyjscia? Warto?
Mam zamiar to zabudowac na butli 120l na ktĂłrej kiedyÂś byÂła VANowska sprĂŞzarka.
Pozdrawuam |
|
|
|
 |
Njord
|
Wysłany: 2012-10-16, 11:39
|
0
|
|