Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
easy_rider91
Wys³any: 2010-08-16, 11:05   Czy mo¿na mieszaæ akryl i metalic?
0
UP DOWN

pytanie jak w temacie. chodzi mi o to ¿eby dodaæ czarny akryl do bordo metalika tak aby go przyciemniæ bo wydaje mi sie trochê za jasny?
a i drugie pytanie czy mo¿na daæ 1 warstwe akrylu i potem metalic bo tak mi mówi³ kole¶ który mi sprzedawa³ lakier, mówi³ ¿e daje fajny efekt?

gizbern 
Wys³any: 2010-08-20, 07:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Czêstochowa-Poland
Nie mo¿na!!!!!!!
Mo¿na daæ ale dopiero na drugi dzieñ.

obcy_69
Wys³any: 2010-08-20, 07:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Efekt czego..??

PROJEKTER
Wys³any: 2010-08-20, 15:45   Re: Czy mo¿na mieszaæ akryl i metalic?
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
easy_rider91 napisa³/a:
... drugie pytanie. czy mo¿na daæ 1 warstwe akrylu i potem metalic bo tak mi mówi³ kole¶ który mi sprzedawa³ lakier, mówi³ ¿e daje fajny efekt?

Jednym zdaniem ... kole¶ zaproponowa³ ci uzyskanie baaaaaaardzo ciekawego efektu sugeruj±c ¿eby¶ chemoutwardzalny lakier akrylowy pokry³ bordow± metalizowan± baz± konwencjonaln±. :fiu: hmmmm ....

... efekt tego wymalowania naprawdê jest FAJNY !!! .... Czasami ( choæ rzadko ) udaje siê go osi±gn±æ niektórym lakiernikom ... swój podziw wyra¿aj± sformu³owaniem - Kur...a !!! ale siê poje...a³o, albo Pier...ole tak± robotê !!! Ci co pierwszy raz siêgaj± po ten ciekawy efekt "³uski", "marmurku", czy "tkaniny narzutowej" jak siê go okre¶la .... pytaj± na forum o izolator i w ilu warstwa siê go k³adzie .... ^^ .

Naprawdê rzadko spotkaæ mo¿na prawdziwego konesera oryginalnych efektów dekoracyjnych pow³oki, ktoremu do gustu przypada zwa¿ona, pomarszczona, matowa pow³oka lakieru na samochodzie :spoko: .... Napisz tylko jeszcze w jakim mie¶cie i na jakiej mieszalni pracuje ten "kole¶" co ci sprzeda³ lakier i doradzi³ ten naprawdê fajny efekt. ^^

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: