Autor |
Wiadomo¶æ |
|
nitro324
|
Wys³any: 2010-08-21, 18:57 zaprawka audi a6
|
0
|
|
|
|
witam wszytkich robi³em zaprawke dzisiaj na zderzaku i jest z³y odcien widac ze by³o robione moze zle odcio³em klar bo widac przejscie czy moze mi ktos powiedziec co nie tak robi³em oczywiscie malowa³em pistoletem nie sprajem ,pierwsze baza potem kalr potem rozpuszczlnik do cieniownia i tak widac ze robione by³o, mimo polerki papierem 2000 potem g3 dalej efekt kiepski.prosze o radê, za³aczam zdiecie zaznaczy³em miejsce jakie lakierowa³em
wwwww.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 165 raz(y) 91.01 KB |
|
|
|
|
|
magik16
|
Wys³any: 2010-08-21, 19:09
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 4 razy Posty: 57 Sk±d: Mokrzeszów
|
zly odcien czyli chyba baze zle dobrali . jak te metody nie pomogly to ... Zostaje chyba tylko na nowo malowac. Ale niech wypowie sie ktos inny na ten temat bo nie chce cie wprowadzac w blad |
|
|
|
|
nitro324
|
Wys³any: 2010-08-21, 19:14
|
0
|
|
|
|
baza wed³ug nr lakieru raczej powinna byc ok, mnie sie wydaje ze za ma³o zmatowa³em bezbarwnego
lub za wczesnie uzy³em rozp do cieniowania |
|
|
|
|
nitro324
|
Wys³any: 2010-08-21, 19:19
|
0
|
|
|
|
do³anczam zdiecie jak to wysz³o bo w³asnie zrobi³em
zzzzzzzzzzz.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 73 raz(y) 417.37 KB |
zzzzzzzzzzz.jpg
|
|
Plik ¶ci±gniêto 62 raz(y) 417.37 KB |
|
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-08-21, 19:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
nitro324 napisa³/a: | mnie sie wydaje ze za ma³o zmatowa³em bezbarwnego
lub za wczesnie uzy³em rozp do cieniowania |
@nitro324...Twoj tok myslenia idzie w dobrym kierunku. Zaprawka wcale nie jest taka prosta do wykonania jak sie wydaje. Musisz sobie zrobic duzo wiecej miejsca na naprawe..niz zajmie sama zaprawka. A mianowicie wymatowujesz wloknina np.3M koloru miedzianego z dodatkiem pasty matujacej 3M...wychodzac jak juz pisalem za miejsce naprawy. Po wykonaniu pozostalych czynnosci przystepujesz do lakierowania.
Nakladasz baze z wycieniowaniem..nastepnie klar, wychodzac poza miejsce lakierowane baza. Osobiscie odkurz po klarze, rozpuszczam czystym ropuszczalnikiem do cieniowania.. choc sa i inne metody, np. z domieszka klaru..
Po wyschnieciu...nie matuje zadnym papierkiem, poprostu sama polerka.
W Twoim przypadku..podejrzewam, ze mogles za krotko polozyc klar na bazie.
Podczas matowania przejscia papierkiem, mogles przetrzec sie do bazy..
Zdjecie niestety nie oddaje pelnej wizji..stad tylko domniemania.. |
|
|
|
|
nitro324
|
Wys³any: 2010-08-21, 20:07
|
0
|
|
|
|
w³asnie mnie tez tak siê wydaje za za ma³o zmatowalem ,czyli teraz musze wiecej zmatowaæ tylko o ile wiecej mozesz mi to kolego jakos oznaczyc na zdieciu co ile mniej tzn ile bazy ile klaru ile rozp do ciniownia.pozdraw |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-08-21, 20:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
Teraz to juz musisz polozyc baze poza obszar wczesniej naprawiany..
Lakier dasz przypuscmy 10 cm poza baze..
Rozpuscisz odkurz z lakieru na kolejnych 10 cm..
Czyli wymatuj o kolejne 10-15 cm dalej...tak, zebys nie wyjechal rozpuchem do cieniowania na obszar niematowany. |
|
|
|