Autor |
Wiadomość |
 |
nitro324
|
Wysłany: 2010-08-21, 19:57 zaprawka audi a6
|
0
|
|
|
|
witam wszytkich robiÂłem zaprawke dzisiaj na zderzaku i jest zÂły odcien widac ze byÂło robione moze zle odcioÂłem klar bo widac przejscie czy moze mi ktos powiedziec co nie tak robiÂłem oczywiscie malowaÂłem pistoletem nie sprajem ,pierwsze baza potem kalr potem rozpuszczlnik do cieniownia i tak widac ze robione byÂło, mimo polerki papierem 2000 potem g3 dalej efekt kiepski.prosze o radĂŞ, zaÂłaczam zdiecie zaznaczyÂłem miejsce jakie lakierowaÂłem
wwwww.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 168 raz(y) 91.01 KB |
|
|
|
|
 |
magik16
|
Wysłany: 2010-08-21, 20:09
|
0
|
|
|
Przemo
|
zly odcien czyli chyba baze zle dobrali . jak te metody nie pomogly to ... Zostaje chyba tylko na nowo malowac. Ale niech wypowie sie ktos inny na ten temat bo nie chce cie wprowadzac w blad |
|
|
|
 |
nitro324
|
Wysłany: 2010-08-21, 20:14
|
0
|
|
|
|
baza wedÂług nr lakieru raczej powinna byc ok, mnie sie wydaje ze za maÂło zmatowaÂłem bezbarwnego
lub za wczesnie uzyÂłem rozp do cieniowania |
|
|
|
 |
nitro324
|
Wysłany: 2010-08-21, 20:19
|
0
|
|
|
|
doÂłanczam zdiecie jak to wyszÂło bo wÂłasnie zrobiÂłem
zzzzzzzzzzz.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 76 raz(y) 417.37 KB |
zzzzzzzzzzz.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 64 raz(y) 417.37 KB |
|
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-08-21, 20:59
|
0
|
|
|
|
nitro324 napisał/a: | mnie sie wydaje ze za maÂło zmatowaÂłem bezbarwnego
lub za wczesnie uzyÂłem rozp do cieniowania |
@nitro324...Twoj tok myslenia idzie w dobrym kierunku. Zaprawka wcale nie jest taka prosta do wykonania jak sie wydaje. Musisz sobie zrobic duzo wiecej miejsca na naprawe..niz zajmie sama zaprawka. A mianowicie wymatowujesz wloknina np.3M koloru miedzianego z dodatkiem pasty matujacej 3M...wychodzac jak juz pisalem za miejsce naprawy. Po wykonaniu pozostalych czynnosci przystepujesz do lakierowania.
Nakladasz baze z wycieniowaniem..nastepnie klar, wychodzac poza miejsce lakierowane baza. Osobiscie odkurz po klarze, rozpuszczam czystym ropuszczalnikiem do cieniowania.. choc sa i inne metody, np. z domieszka klaru..
Po wyschnieciu...nie matuje zadnym papierkiem, poprostu sama polerka.
W Twoim przypadku..podejrzewam, ze mogles za krotko polozyc klar na bazie.
Podczas matowania przejscia papierkiem, mogles przetrzec sie do bazy..
Zdjecie niestety nie oddaje pelnej wizji..stad tylko domniemania.. |
|
|
|
 |
nitro324
|
Wysłany: 2010-08-21, 21:07
|
0
|
|
|
|
wÂłasnie mnie tez tak siĂŞ wydaje za za maÂło zmatowalem ,czyli teraz musze wiecej zmatowaĂŚ tylko o ile wiecej mozesz mi to kolego jakos oznaczyc na zdieciu co ile mniej tzn ile bazy ile klaru ile rozp do ciniownia.pozdraw |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-08-21, 21:31
|
0
|
|
|
|
Teraz to juz musisz polozyc baze poza obszar wczesniej naprawiany..
Lakier dasz przypuscmy 10 cm poza baze..
Rozpuscisz odkurz z lakieru na kolejnych 10 cm..
Czyli wymatuj o kolejne 10-15 cm dalej...tak, zebys nie wyjechal rozpuchem do cieniowania na obszar niematowany. |
|
|
|