Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
7 
Wys³any: 2010-08-04, 20:14   Candy itp MEGA PROBLEM
0
UP DOWN

Hej. Mam problem a mianowicie moj lakiernik i nie potrafimy sobie z tym poradzic. Mianowicie.
Poszedl pomysl aby auto pomalowac w ciekawy kolor i padl wybor na Rosso Pearl z palety Aprili... :/
Problem w tym ze buda byla malowana juz 7 razy i dopiero udalo sie ja pomalowac tak aby nie bylo "plam". Nie wiem jak to fachowo nazwac. Drzwi 6 razy tak zeby do budy pasowaly. Zderzaki okazuje sie ze wyszly za jasne a z maska sa takie jaja ze albo nie pasuja boki do blotnikow albo boki pasuja a na srodku tworza sie "plamy". Wyglada to w ten sposob ze pomimo nalozenia bazy i odczekania nie wazne czy 20 czy 40 minut do pelnego wyschniecia pojawia sie ten efekt plam. Juz tlumacze. Wyglada to tak jakby po nalozeniu bezbarwnego on zaczal miejscowo rozpuszczac baze i tworzyc plamy. Warstwy sa nakladane recznie nie maszynowo. W czym tkwi problem? Bo tak naprawde podkladem juz jest lakier z poprzedniej (nieudanej) warstwy. Czy ktos potrafi cos pomoc? Auto stoi w lakierni 5ty miesiac i konca narazie nie widac... :cry:

crystal
Wys³any: 2010-08-04, 20:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Daj zdjêcia.

7 
Wys³any: 2010-08-04, 20:35   
0
UP DOWN

mam takie...
wyglada niby tutaj ok ale jak popatrzec bez slonca to w miejscach gdzie powierzchnia jest prosta sa zalamania koloru... wyblakle jakby plamy... :/
taka mala plamke widac przy progu dokladnie

7 
Wys³any: 2010-08-04, 22:25   
0
UP DOWN

jak to kolega powiedzial po malowaniu ze wyszedl jakby lampart troche... czy to problem z bezbarwnym? czy na jakiej zasadzie takie cos sie moze zrobic?
dodam ze lakier jako baza ladnie kryje i wychodzi pomarancz. dopiero po nalozeniu bezbarwnego dostaje tego czegos co w tym lakierze wlasnie jest najlepsze (efekt) no ale wlasnie on nie chce sie zrobic wszedzie jak trzeba a jak sie uda to nie pasuja odcienie... :(
a moze jest jakas scisla procedura odnosnie nanoszenia tego typu lakieru (motocyklowy)? w mieszalni nic nie maja odnosnie procedury...

slawciu 
Wys³any: 2010-08-04, 22:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Kielce
chodzi ci o cienie(jakby chmurki)?

³ysy73 
Wys³any: 2010-08-04, 23:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Kolor niby ³adny.
Ale czy jest tak jak mówisz, ¿e ³adnie kryje to ¶miem w to mocno w±tpiæ. Tym bardziej, ¿e wychodz± Wam ró¿ne odcienie poszczególnych elementów.
Z tego co opisujesz to s± chyba najzwyklejsze cienie -chmurki- na bazie, które bardziej s± widoczne dopiero po na³o¿eniu klaru.
Po mojemu ten kolor jest trochê wymagaj±cy. I to zarówno lepszego lakiernika, jak i lepszego sprzêtu, czyli pistoletu. Mo¿e tu tkwi problem. Mo¿e gun szatkuje, a do tej pory na innych kolorach po prostu nie by³o tego a¿ tak widaæ?

7 
Wys³any: 2010-08-05, 13:01   
0
UP DOWN

slawciu napisa³/a:
chodzi ci o cienie(jakby chmurki)?

no chyba tak to mozna nazwac...
tylko wlasnie dzieje sie tak dopiero po nalozeniu bezbarwnego, zmatowieniu i polerce...
czyli co to moze byc wina sprzetu (pistoletu)? :/
bude sie udalo ogarnac ale dopiero po wielu razach tak samo drzwi... meczy mnie czekanie bo ciagnie sie to od kwietnia... :/ moze to problem bezbarwnego?
bez klaru wychodzi pomarancz zawsze dopiero bezbarwny daje efekt lakieru. juz sam nie wiem. co moglbym lakiernikowi doradzic?

Homer S. 
Wys³any: 2010-08-05, 13:22   
0
UP DOWN

Pomóg³: 19 razy
Jaki to system 2 czy 3 warstwy. Z jakiego mieszalnika robiona baza i czy rozcieñczalnik jest oryginalny .Jaki i jakiej firmy lakier. Jaki zastosowano podk³ad bia³y szary,czarny.Dlaczego lakiernik robi to elementami a nie w ca³o¶ci (po wcze¶niejszym wymalowaniu wnêk).

7 
Wys³any: 2010-08-05, 13:25   
0
UP DOWN

baza jest z mieszalni wg receptury. co do reszty to niestety nie wiem ale napewno zapytam.
podklad byl szary ale to juz nie ma znaczenia bo wszystko kolejnymi razami jest malowane na poprzedniej warstwie. dlaczego elementami? nie wiem. buda byla razem pozniej z drzwiami malowana i za ktoryms razem sie jakos udalo.

Homer S. 
Wys³any: 2010-08-05, 13:38   
0
UP DOWN

7 napisa³/a:
buda byla razem po¿niej z drzwiami

No w³a¶nie czy razem znaczy jednocze¶nie bez odkrêcania z karoserii czy osobno wszystko wisia³o na stojakach? Mieszalnik te¿ jest wa¿ny s± takie z których np srebra zawsze wychodz± z chmurami (prawie lub czêsto) a inne nie.

7 
Wys³any: 2010-08-05, 13:43   
0
UP DOWN

hmmm tego dokladnie nie wiem niestety... ale co dziwne progi np byly malowane raz i wszystko jest ok. zgadza sie kolor, perla i wszystko gra. najgorzej jest z maska i zderzakami.
pistolet z tego co wiem jest jakis wypasiony bo byl problem w tamtym roku z kolegi autem bo wlasnie lampart sie robil...
tutaj podobno jest to nie kwestia sprzetu bo bez klaru odcienie wygladaja identycznie i jest wszystko ok dopiero pozniej tak jakby rozpuszczala sie baza (rozcienczala) od klaru mimo ze juz wyschla... zglupiec mozna. :sciana:
pomysl tez jest taki zeby moze na bialym podkladzie jakis element machnac i zobaczyc jak sie perla rozpyla na elemencie... juz nawet nie wiem co wykombinowac. ja sie na tym nie znam a tez nie chce sie madrzyc lakiernikowi... :/

7 
Wys³any: 2010-08-15, 19:40   
0
UP DOWN

Witam. Dowiedzialem sie juz czegos wiecej i moge powiedziec tak.
Wszystkie elementy sa tak jak byc powinny a maska za nic nie chce wyjsc... Lakiernik uzywa szarego podkladu po czym juz tak naprawde podkladem jest zmatowiona powierzchnia lakieru ktory jest nakladany wlasnie. Lakiernik twierdzi ze nie da sie tej maski pomalowac. Za duza powierzchnia itp. :roll: Podobno maszyny by musialy natryskiwac lakier aby wyszlo jak trzeba... Plamy o ktorych wczesniej mowilem lakiernik okreslil ze to tak jakby bezbarwny rozpuszczal baze pomimo ze dlugo po bazie nalozony (robia sie przezroczyste plamy - takie rozwodnione)...
Ktos ma jakis pomysl bo poki co zostaje kiepska opcja matu albo czarnego... :/

kalbi 
Wys³any: 2010-08-15, 20:27   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
7 napisa³/a:
Ktos ma jakis pomysl
a nie moze sprobowac z innym bezbarwnym, wogole to jakim bezb lakieruje?

7 
Wys³any: 2010-08-16, 08:47   
0
UP DOWN

podobno jakis jeden z drozszych ale dzisiaj bede to zapytam... :spoko:

Homer S. 
Wys³any: 2010-08-16, 13:13   
+1
UP DOWN

Jaki¶ tajemniczy ten lakiernik co wykonujê t± us³ugê bo:
-jaki nr farby i z jakiego mieszalnika nalany?
-lakier jaki¶ super drogi ale jaki i jakiej firmy.
To wszystko wa¿ne bo przy trudnych kolorach z baz± z taniego mieszalnika i lakierem po 40z³ mo¿na lakierowaæ nawet 10 razy i tak nic z tego nie bêdzie.
A czy mo¿e lakier jest koloryzowany???? i czy to system 2 czy 3 warstwowy????

kalbi 
Wys³any: 2010-08-16, 18:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Homer S. napisa³/a:
i czy to system 2 czy 3 warstwowy
no je¶li candy to pewnie 3w

7 
Wys³any: 2010-08-16, 19:38   
0
UP DOWN

Wiec tak. Z tego co sie dowiedzialem to lakier jest firmy RM. Jest to perla ale jakas dziwna. Dzisiaj bylem swiadkiem jak to wyglada i jak sie to lakieruje...
Wiec tak. Podklad, dwie warstwy bazy w pionie i poziomie. Po tym baza wyglada jakby perla srebrna,zlota i czerwona byly na wierzchu w efekcie lakier wyglada hmmm blady roz a pod katem brazowy... :shock: Po tym po nalozeniu bezbarwnego efekt zaczyna sie tak: opada perla srebrna jakgdyby na samo dno blachy, zloto zostaje po srodku a na wierzchu czerwony... Wszystko byloby ok gdyby bylo wiadomo w jaki sposob sie to dzieje... Im wiecej bezbarwnego tym wiecej czerwieni (wisni). Z maska jest taki problem ze po nalozeniu bazy wszystko idealnie i rowno pokryte. Kladziemy klar 2 razy i zostawiamy do wyschniecia - do tego momentu jest ok. Po wyschnieciu np przyjsciu do komory na nastepny dzien szok. Srebrna perla na wiekszosci powierzchni opadla i stalo sie tak jak mialo sie stac natomiast w paru miejscach tak jakby blade pasy zostaly. I wszystko w zaleznosci od polozenia bazy. Jak najpierw pion pozniej poziom to pasy sie robia pionowe i na odwrot... Dodam ze baza kryje idealnie i bardzo dokladnie kladziony klar... Cuda :shock:

7 
Wys³any: 2010-08-23, 14:51   
0
UP DOWN

maska przed weekendem pojechala z lakierem do innego lakiernika. poprzedni lakiernik wyjasnil co i jak sie z lakierem dzieje i zaczely sie proby. dzisiaj dali znac ze przy 3ciej probie zabraklo lakieru. nie chcieli sie pochwalic jak to wyszlo... :roll: dzisiaj ostatnia proba ale raczej chyba tez nie dadza rady a lakier poszedl w piz.... :sciana:

Giezet 
Wys³any: 2010-08-23, 19:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Krosno
No to wspó³czucie, koszty ogromne, i wszystko w pizd...

Czytam, i moge sobie tylko wyobrazic ile razy w kabinie pad³o s³owo na"k".. :nie:

Lakiernikom z okolicy Twój wózek bedzie sie do konca zycia chyba sni³, swoja drog± na ich miejscu tez bym zdrowy nie by³ lakieruj±c budê 7 razy... :/

Kolego daj znac jak zakonczy sie ta historia, bo jestem ciekaw co z tego lakierowania wyjdzie...

7 
Wys³any: 2010-08-23, 21:16   
0
UP DOWN

jutro bede wiedzial czy tym drugim sie udalo ale raczej pewnie nie. :/
lakiernik chce pomalowac maske na czarno albo cos w tym stylu. :roll:
strasznie mi sie nie podoba kolorowe auto i czarna maska. do bialego np wyglada jeszcze ok ale tak to jak skladak. :blee: nie wiem co dalej z tym zrobic. chyba bede musial polubic ta czarna maske jesli sie nie uda. moze do czarnego jakas czerwona perla? ale to i tak kicha bedzie...

samurajek
Wys³any: 2010-08-23, 22:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
Sk±d: Wroc³aw
Witam
Jesli mogê co¶ zasugerowaæ a z tego co piszesz to i tak posz³o ju¿ du¿o za du¿o lakieru to:
Niech lakiernik pomaluje to zupe³nie od nowa.
Macha w podk³ad a nie tylko matowanie powierzchni.
Parê razy mia³em taki problem przy malowaniu motocykli . Warstwa efektu czasami jakby siê rozpuszcza i plamy wychodz±.
Odcienie bêd± tylko jednakowe je¿eli malujesz wszystko jednocze¶nie i tyle samo warstw .
Wa¿na sprawa to tak¿e dobrze technologicznie po³o¿enie tego efektu sprawd¼cie jak to ma byæ rozcieñczone i czy ma byæ- mo¿e tu le¿y problem.

pozdro :cool:

pawel1108 
Wys³any: 2010-08-24, 20:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
witam Kolego,ja podobny lakier z Aprilli robi³em na zasadzie flip-flopa ,choæ do koñca nie mia³ takiego efektu.Poprawia³em to po kim¶ ,kto przechodzi³ takie mêki jak Ty,tez cwiczyli po 10 razy.Ja zdecydowa³em siê na matowanie tych elementów,po czym multifiller czarny i dopiero baza,pokrycie diamondclear"em i by³o gicio.Pozdrawiam

7 
Wys³any: 2010-08-24, 20:09   
0
UP DOWN

wszystko juz ok. udalo sie.
maska zostala pomalowana na dwa pistolety. jest super. lakiernik sie spisal w 100%. temat do zamkniecia. dzieki za porady. :spoko:

crystal
Wys³any: 2010-08-24, 21:06   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Nie do zamkniêcia, daj zdjêcia :cool:

7 
Wys³any: 2010-08-24, 21:15   
0
UP DOWN

czekam na wyjazd. wyjade i bedzie sesja to cos wstawie. ;)

7 
Wys³any: 2012-02-09, 16:35   
+1
UP DOWN

Witam. Po prawie dwoch latach chcialem odswiezyc troche temat...
auto po malowaniu wyszlo tak:

Po dlugich bojach wydawac by sie moglo ze sie w pelni udalo... ALE.
no wlasnie. klapa bagaznika dalej jest lekko blada (lakiernik nie moze poradzic sobie z kolorem - wychodzi deko blada).
dodatkowo spuchly nadkola - w dniu odbioru juz pojawialy sie wykwity :roll:
a na dodatek w specyficznym swietle (czasami widac) wszedzie na lakierze (lub pod) widac takie male kropeczki jakby rdza ktora wypycha bezbarwny...
tutaj mam znow pare pytan.... czy ktos cos jest w stanie na powyzszy temat polozenia lakieru powiedziec? mam kod koloru i wiem ze jest firmy RM.
co to sa te male kropeczki (tylko w pewnym swietle je widac) i czy po polerce moga zniknac? do tego nadkola do roboty i znow ogarnia mnie przerazenie ile to bedzie trwac. :help:

Chino 
Wys³any: 2012-02-11, 15:15   
0
UP DOWN
LPLCC

Pomóg³: 7 razy
A czy lakier jest urethanowy?
Candy tak siê w³a¶nie k³adzie. Musi byæ dobry sprzêt, dobre warunki oraz do¶wiadczony painter.
Spotka³em siê ju¿ z wieloma przyk³±dami na to jak mo¿na zwaliæ malowanie w candy.
Du¿o te¿ od lakieru zale¿y.
Jesli ten RM jest urthanowy to nigdy nie bêdzie dobrze. Naprawdê. A je¶li nie jest urethanowy to dupa nie candy.
Tyle na ten temat.
Ogólnie na fotkach kolorek wygl±da fajnie.
Ale opisujesz sytuacje, która ¶wiadczy wybitnie o tym, ¿e praca lakiernika zosta³a zwalona po ca³o¶ci. Wykwity, bladosæ itd.
Widaæ, ze ¼le przygotowa³ samochód i ¿e chyba rêka mu dr¿a³a. Candy trzeba k³a¶æ idealnie, ca³y samochód z takiej samej odleg³o¶ci, ca³y samochód tak samo mokrymi warstwami, dawaæ odpowiedni cxzas na u³o¿enie siê lakieru. No i specjalny bezbarwny. Tani tylko popsuje efekt.
Tutaj widze winê lakiernika.
Po polerce kropeczki nei znikn± je¶li s± w bazie.

7 
Wys³any: 2012-02-11, 19:31   
0
UP DOWN

jest ktos w Warszawie kto ogarnia tego typu lakiery i mozna smialo polecic?

Chino 
Wys³any: 2012-02-12, 10:57   
0
UP DOWN
LPLCC

Kto ogarnia czyli sprzedaje czy kto k³adzie?
Jak chcesz lakier to zapraszam. Jak chcesz lakiernika to mam do polecenia jednego w leoncinie i jednego w radomiu

7 
Wys³any: 2012-02-12, 15:29   
0
UP DOWN

bardziej o kladzenie mi chodzi...

grzechoo2008 
Wys³any: 2012-02-12, 17:57   
+1
UP DOWN

Sk±d: kuj-pom
Witam!
Widzê, ¿e masz problem z do¶æ pokrêconym lakierem z palety RM. Robi³em tym kiedy¶ i nie jest to ³atwy kolor. Przede wszystkim To wy¶lij go¶ci z mieszalni na douczenie Bo to jest 3 warstwówka. Baza po na³o¿eniu ma taki dziwny pomarañczowo nijaki kolor- i tu uwaga- ten w³a¶ciwy bardzo fajny czerwony uzyskuje siê nie przez na³o¿enie klaru a zwyczajnej ¿ywicy takiej jak dodaje siê do baz (BC co¶ tam, nie pamiêtam nr ale w mieszalni powinni doskonale wiedzieæ) i dopiero na tak± powierzchniê nak³ada siê klar.
Wiem, ¿e auto ju¿ pomalowane ale mo¿e info przyda siê komu¶ na przysz³o¶æ.
BTW kolor jest nie¼le pojechany w s³oñcu.
Pozdrawiam.

7 
Wys³any: 2012-02-18, 19:49   
0
UP DOWN

o dzieki wielkie... wspomne o tym bo wlasnie jest dokladnie jak piszesz... ;)
moze wreszcie pojdzie gladko... :spoko:

grzechoo2008 
Wys³any: 2012-02-18, 20:30   
0
UP DOWN

Kolor wymaga zaje....¶cie precyzyjnej aplikacji, zw³aszcza ¿ywica bo cieñsze warstwy s± ja¶niejsze a im grubiej tym ciemniej :sciana: . O ile dobrze pamiêtam to po dwóch pe³nych wylanych warstwach ¿ywicy przestaje ciemnieæ ale polecam sprawdziæ na jakim¶ mniejszym elemencie.
Dziwny jest ten kolor bo to w³a¶ciwie tylko jeden pigment (880 lub 850 nie pamiêtam dok³adnie bo by³o to jaki¶ czas temu)
¯yczê powodzenia :spoko:

7 
Wys³any: 2012-02-19, 12:19   
0
UP DOWN

dzieki. zobaczymy co z tego wyjdzie. ;)
zdam relacje zapewne w okolicach wrzesnia bo wtedy jestem na poprawki umowiony (ten sezon musze jeszcze przezyc). :spoko:

griszka 
Wys³any: 2012-02-19, 14:44   
+1
UP DOWN

grzechoo2008 napisa³/a:
To wy¶lij go¶ci z mieszalni na douczenie Bo to jest 3 warstwówka. Baza po na³o¿eniu ma taki dziwny pomarañczowo nijaki kolor- i tu uwaga- ten w³a¶ciwy bardzo fajny czerwony uzyskuje siê nie przez na³o¿enie klaru a zwyczajnej ¿ywicy takiej jak dodaje siê do baz (BC co¶ tam, nie pamiêtam nr ale w mieszalni powinni doskonale wiedzieæ) i dopiero na tak± powierzchniê nak³ada siê klar.

Witam!Ta ¿ywica to nie co¶ tam tylko BC100. ^^ Rzeczywi¶cie ,tak jak piszesz,pierwsze kroki skierowa³bym do mieszlni(uzbrojony w gasrurkê).Przecie¿ to klasyczna 3W!Co to za kolorysta,który dobiera z palety motocykla i nie wie,¿e g³êbia koloru i efekt soczewki bierze siê z BC 100,a nie z klaru.W tym wszystkim najwa¿niejsze jest aby ilo¶æ warstw siê zgadza³a.A tak przy okazji we¼ do mieszalni te¿ swojego lakiernika,to jak bêdziesz rozwala³ kolorystê,to mo¿e i lakiernik przy okazji zarobi rykoszetem!A tak na powa¿nie reasumuj±c:BC 100 to te¿ baza tylko transparetna,to ona zamyka warstwe per³y i mo¿esz to pomalowaæ klarem z Tesco i nic siê nie stanie.Pozdrawiam Griszka.

7 
Wys³any: 2012-02-19, 19:05   
0
UP DOWN

no to juz mam pewnosc ze tak jest... :D dam znac czy sie udalo. ;)

damian 
Wys³any: 2012-02-22, 11:07   
0
UP DOWN

Sk±d: Lublin
panowie, chodzi mo¿e o takie co¶?

w mieszalni mówili na to brylant, k³adzie siê to na srebrny metalik i mówili, ¿e od razu na to bezbarwny, nic nie mówili o ¿ywicy. i w³a¶nie po po³o¿eniu tego czerwonego kolor zrobi³ siê tak jakby rudy, dopiero bezbarwny wyci±gn±³ ten w³a¶ciwy kolorek. w ten sposób pomalowa³em tylko wnêki, a z zewn±trz ba³em siê, ¿e narobiê ciemnych plam i doda³em jakie¶ 20% tego brylanta do lakieru bezbarwnego i po 2 warstwach wyszed³ kolor taki jaki chcia³em, na to da³em jeszcze sam bezbarwny. niestety i tak wysz³y plamy, bo lakierowa³em na z³o¿onym samochodzie, ¿eby ka¿dy element nie wyszed³ w innym kolorze, jednak ciê¿ko by³o zrobiæ taki d³ugi ruch rêk±, ¿eby nie zadr¿a³a i nie powychodzi³y ciemne plamy. ¿eby to wysz³o ³adnie to trzeba mieæ naprawdê wprawion± rêkê i dobry pistolet (gdy próbowa³em k³a¶æ sam ten brylant to nie mog³em wyregulowaæ pistoletu, ¿eby ca³a szeroko¶æ miote³ki by³a równomierna, tylko ¶rodkiem dawa³o wiêcej farby, a gór± i do³em mniej pistolet to Air Gunsa IWATA AZ3 HTE2)

grzechoo2008 
Wys³any: 2012-02-22, 11:25   
0
UP DOWN

W tym przypadku mówimy o mieszalniku RM i tam jest w³a¶nie taki rodzaj aplikacji tego koloru a to co przedstawiasz to Valspar wiêc tam mo¿e byæ inaczej.

936
Wys³any: 2012-03-01, 19:28   
0
UP DOWN

Witam.
Stary musze cie zasmuciæ ale ca³y samochód jest do gruntownej naprawy lakierniczej a nie jaki¶ "poprawek" ( fajny projekt zmieszany z b³otem )
-rdza wychodzi na nadkolach trzeba zdzierac lakier do blachy a candy jeszcze z RM nie naprawisz cieniówkami, bo wyjdzie co innego (grube numery)
-syfki w lakierze bezbarwnym to nie problem
candy k³adziesz na ca³ym samochodzie raczej poskrêcanym i za jednym razem
Inaczej masz takie problemy jak z klap±
Kup KANDY (nie koncentrat kandy) APPLE RED House OF Kolor od Chino
I znajd¼ lakiernika artystycznego (studio aerografu) nie przeciêtnego bo nie ma pojêcia i wiedzy
I niech ci "specjali¶ci" pieni±dze oddaj± a jak nie to sprawe im zak³adaj.

Po prostu pozna³e¶ FACHOWCÓW od ..... OWCÓW :)

7 
Wys³any: 2012-12-28, 22:46   
0
UP DOWN

troche czasu minelo wiec cos napisze... :)
ogolnie auto stoi od konca sierpnia na poprawkach (klapa w innym odcieniu, nadkola zezarlo od progow az po gore nadkoli, jeszcze do paru innych rzeczy bym sie przyczepil ale nie o to w tym chodzi - moze za mily jestem... :/ )
poki co skonczylo sie na gadaniach ze za tydzien itd i mamy w sumie koniec roku, auto obecnie zamiast stac w garazu to "kisi" sie u lakiernika na podworku... :roll:
nie jest robione bo za zimno i nie bedzie pchac auta jak silnika nie ma (robi sie turbo przy okazji)... ale nie o tym mowa. prob poki co zadnych nie podjeto ale lakiernik uswiadomiony co do bc100... zobaczymy co dalej, jak na sezon nie bedzie zrobione po MOJEJ mysli to mysle ze ujawnie dane lakiernika... :/

Chino 
Wys³any: 2012-12-29, 13:23   
0
UP DOWN
LPLCC

Ehh szkoda gadaæ.
Ujawniaj ujawniaj ...
Malowanie Candy to na tyle nietypowa robota, ¿e warto zastanowiæ siê 10- razy nad wyborem lakiernika - i oddawaæ wy³±cznei sprawdzoemu i przetestowanemu. Na jasnych zasadach...

Jak bêd± dalej problemy to mów. Co¶ siê zdzia³a ;) Ju¿ mamy wystarczajaco do¶wiadczenia z transparentami i lakiernikami ¿eby to ogarn±æ :)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

YAMAHER
Wys³any: 2013-01-10, 17:16   
0
UP DOWN

7 --> jakie koszta takiego candy kolorku :) ??

podoba mi sie bardzo ;) no i fajne fele :D

Chino 
Wys³any: 2013-01-13, 13:26   
0
UP DOWN
LPLCC

YAMAHER napisa³/a:
7 --> jakie koszta takiego candy kolorku :) ??

podoba mi sie bardzo ;) no i fajne fele :D

Apple Red Urethane Kandy

Jak dobry spec po³ozy to klapa Ci opadnie jak przy ¿adnym innym lakierze ;P

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach